Project Scarlett - a teljesítményen lesz a hangsúly

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 20.
  • Hír
Phil Spencer az Eurogamernek adott interjúban elárulta, hogy nagyon sokat tanultak az Xbox One elrontott rajtjából. A Project Scarlett kapcsán nem fognak kompromisszumot kötni, így bevállalják a magasabb árcédulát is.

Nem köt kompromisszumokat a Project Scarlett teljesítménye kapcsán a Microsoft

Phil Spencer nemrég terjedelmes interjút adott az Eurogamernek, amiben természetesen szóba került a jövő év végén boltokba kerülő következő generációs Xbox is, ami jelenleg Project Scarlett néven fut. Egyelőre nem ismert, milyen árcédulával dobják majd piacra a konzolt, de Spencer azt azért elárulta, hogy tanultak az Xbox One fiaskójából.

Mint mondta, amikor az Xbox One-t a piacra dobták, akkor 100 dollárral drágábbak voltak a Sonynál, de közben teljesítmény terén jócskán elmaradtak a konkurens konzol képességeitől. Spencer elárulta, hogy még egyszer nem szeretne ilyen helyzetbe kerülni, ezért nem fogják a teljesítményt beáldozni az árért. Az Xbox-részleg vezetője elmondta, egy olyan gyorsan fejlődő iparágban, mint a játékipar, nem tehetik meg, hogy már az elején gyengébb konzollal jelenjenek meg a piacon.

A Microsoft éppen ezért megpróbál majd valahogy egyensúlyt teremteni a teljesítmény és az ár között, de úgy, hogy előbbit nem fogja beáldozni az utóbbi kedvéért. Vagyis biztosan nem lesz olcsó a Project Scarlett, de igyekeznek úgy kitalálni az árcédulát, hogy a teljesítménytöbblet miatti áremelkedés ellenére megmaradjon a hajlandóság a vásárlókban, hogy érdemes azért a plusz pénzt majd kifizetni.

Spencer a szerepjátékokra helyezné a hangsúlyt

Közben Spencer interjút adott az Xbox On csapatának is, amiben elmondta, hogy amikor a Mass Effect első részére, a Fable-sorozatra vagy a Jade Empire-re gondol, akkor eszébe jut, hogy volt idő, amikor a szerepjátékok milyen fontos részei voltak az iparágnak. Mostanra ez sajnos kikopott, így nagyon örül a The Outer Worlds sikerének, és nagyon várja, hogy a Wasteland 3 is megjelenjen. Spencer azonban úgy véli, a Microsoftnak nem szabad itt megállnia és jelenleg minden adott ahhoz, hogy a jövőben ők legyenek a meghatározók a szerepjátékok piacán.

Mint mondta, az Xbox Game Passnek köszönhetően új lendületet kapott a zsáner, hiszen sokkal könnyebben jutnak el ezek a játékokhoz a közönségükhöz.

Talán nem véletlen, hogy jó ideje pletykálják a Fable folytatását, és talán az sem a véletlen műve, hogy a redmondiak olyan stúdiókat kebeleztek be, mint az Obsidian Entertainment vagy az inXile Entertainment.

57.
Kawada
#55: Ááá... Pityánál hatványozottan nagyobb ostobaság keveredett arrogánsabb viselkedéssel. Gyakorlatilag írni is alig tudott.
56.
logic5
53.
Kawada
#51: " ...jó minőségű magyar kifejezés nem létezik, csak minőségi..."

WTF... És úgy egyébként is...SGRAM? Te PS1-ről beszélsz, vagy mi?
52.
#51: "Ha attól eltekintünk, hogy jó minőségű magyar kifejezés nem létezik"

Leülhetsz, elégtelen.
50.
delphijos
#49: Annyira utánam írtad, és nem is "válasznak", ennyire nem olvasam vissza sorry.
49.
ADMlN
#44: Kinek nem inge, ne vegye magára, én elsősorban a #33-as kommentre gondoltam.
46.
Duken
#45: ...japánok hogy nagyon rámennek...
45.
Duken
#40: Állítólag azt nyilatkozták a japánok hogy nagyon eámenek köv genben a közép- európai terjesztésre, meg támogatottságra. Énna helyedben lehet nem is vennék már ps4-et hanem ps5-re tennék félre ami nagy valoszinűséggel kompatibilis lesz a ps1,2,3,4-el. Én csak abban reménykedem hogy ps4-es játékok futni fognak rajta és a digitális játékaimat átvihetem ps5-re. De jó lenne!
44.
delphijos
#41: "Mindig viccesnek találom ezt a “One X 1 évvel később jött, még szép hogy erősebb” érvelést."

Ha elolvasod, ott volt hogy drágábban. Én nem arra céloztam hogy 1 év kellett kifejleszteni a technológiát... hanem hogy ha egy évvel késöbb is drágább volt, akkor azért elvárható volt hogy cserébe jobb....
41.
ADMlN
Mindig viccesnek találom ezt a “One X 1 évvel később jött, még szép hogy erősebb” érvelést. Mint ahogy arra már más is rámutatott, a One X nem olyan cutting edge technológiát használ ami nem állt volna rendelkezésre a PS4 Pro idejében. A két konzol közötti különbségek abból adódnak, hogy teljesen más célra készültek.
A Sony-nak egy olcsó “4K” konzol kellett, gyorsan, hogy meglovagolhassák a 4K TV-k elterjedését, a Microsoft-nak meg egy olyan konzol kellett amivel megváltást nyerhetnek a sima One tervezésekor elkövetett hibáiktól.
40.
frankdelgado
Tudjátok, hogy nem kellett sokat kérlelni, hogy a Sonít ekézzem... DE...ha egy elfogadható hardvert tesznek le és lesz alternatíva asszimetrikus kontroller terén - márpedig az most is van - és a GEARS játékok, meg úgy általában az MS címei még öreganyám szenes vasalóján is futni fognak, el nem tudom képzelni, h mivel vesznek rá, h ne cseréljem le az xboxot. S hab lesz a torán, ha a sony megtartja a jó szokását és magyar felirattal jelennek meg a játékok....
38.
delphijos
Az X nagyon jó gép lett, amit lehet azon játszom, a ps nálam is alig van bekapcsolva. Viszont 1 évvel a Pro után jött, drágábban, szerintem az lett volna a ciki ha nem jobb... ( Az ex-eken lehet vitázni, de szerintem az X rajtjára azért kellett volna valami belsős ütős cucc, ami mindent kihoz belőle...) ...lehet a sony kapkodta el kicsit a Pro-t ( nem is éreztem késztetést hogy vegyek )
A GP nagyon jó szolgáltatás, és sokat számít hogy amit megveszek azzal a gyerek is tud játszani. A menürendszert továbbra is feleslegesen túlbonyolítottnak érzem ugyanakkor. Viszont, azzal egyetértek hogy ha pc-n játszanék, akkor box vételre az égvilágon semmi sem ösztönözne, egy ps és / vagy switch viszont egy pc játékosnak is tud pluszt adni. Egy Days Gone-t, egy Persona 5-öt , egy Zelda-t nem szivesen hagytam volna ki....

A "mi lett volna ha" kérdés persze felesleges, de tényleg nem tudom mi lett volna ha ennél sokkal jobban indul a gen-ben a box ( akár vezet is ). mert pl. az előző gen-ben a 360 kezét elég látványosan elengedték, mert "ment magától is"... Ha a kövi gen box rajtja szuper sikeres lesz, remélem nem követik el ezt a hibát, és nem csak akkor "tepernek" ha "ég a ház"....
36.
Kawada
#35: Ne keverjük az építési minőséget, a hűtést stb. és a teljesíményt.
29.
ADMlN
Én eladtam a PS4 Pro-t, mert már csak a port fogta, a Sony játékfelhozatala idén egy nagy 0 volt. A valószínüleg jövőre jövő alkotások közül is csak a Ghost of Tsushima ami érdekel, de az ráér a PS5-ig. Ha a Sony egyenletéből kivesszük az exclusivejaik akkor nem marad semmijük az Xbox ellen. Ebből kifolyólag szerintem generáció váltáskor is az új Xbox lesz az első vásárlásom. Ha ugyanazt a törődést kapja mint a One X akkor egyből a régi játékaim is szebbek lesznek rajta, plusz a Game Pass is eleve ott lesz mellé. A PS5 majd jó lesz akkor amikor van rá legalább 3 valamire való jó exclusive és nem csak az olyan szemét mint a Klank meg a Killzone Shadow Fall, amivel a korai PS4 vásárlók szemét szúrták ki.
28.
adamsfamily
#18: Lehet,hogy neked szar,de mind a két konzolon vannak olyan extrák,amiket csak az egyiknél találsz meg.
A Sony jó ideje nem tudott piacra dobni egy értelmes autós játékot.A Gran Turismo lényegében ki lett herélve és egy online autóverseny lett,amire sokan nem vevők.A Driveclub se lett akkora siker és ezzel ki is fújt a zsáner a Sony háza táján.A Killzone ugyancsak ment a levesbe,magyarul az fps műfaj is ki lett lőve.Szerintem az az évi max 2-3 exkluzív a Sony-nál nem olyan nagy durranás,főleg hogy a Death stranding is elég réteg játék lett.
27.
Kawada
#25: Tényleg vicces amúgy. :) Phil megint nem tejet ivott reggelire... Ez az ember... Játékipari bullshit nagykövet lehetne.
25.
delphijos
"akkor 100 dollárral drágábbak voltak a Sonynál, de közben teljesítmény terén jócskán elmaradtak"

"nem fogják a teljesítményt beáldozni az árért"

Ez a kettő együtt így leírva elég mókásan hangzik....

A kötelező kinekt-et nem kellett volna erőltetni az elején. Meg hülyíteni az embereket hogy "biztos nem jön anélküli gép"....

24.
godach
#16: Na most meglepődtem :D
23.
SLi
#18: őszintén én nem bánom ha drága lesz, úgy sem lesz érdemes 2021 tele előtt váltani addig össze lehet szedegetni a pénzt, még annak is akinek problémát jelenthet az ár, a magasabb alap ár leginkább az impulzus vásárló prolikat meg a kisgyerekes szülőket tántoríthatja el, az meg hogy ez a két réteg mennyire fontos azt az MS le tudja mérni ha akarja
22.
hajbel
#21: Én azt írtam, amit az illetékesek nyilatkoztak nem többet és nem keveset. Viszont ha jobban otthon vagy a Microsoft belső ügyeiben, akkor megoszthatnád velünk is a kulisszatitkokat.
21.
A Pulyka
#15: Irt o is valami baromsagot, de neked sikerult rakontraznod meg 2 lapattal.
18.
hajbel
#15: Húha de fantasztikus címek. Rakás szar az egész felhozatal a Sony exek mellett. Ezt a kritia és az eladási adatok is igazolják.
16.
Ooorky
#15: Nekem nagy csalódás volt a sony ex felhozatala, következő konzol tuti Xbox lesz a Game Pass és fényévekkel jobb kontroller miatt.
Természetesen az aktuális Nintendo masina mellett másodlagosként.
15.
Neotechtr
#12: Ja, ja közben meg jön az Age of Empires 4 meg Flight Simulator, meg minden,miközben a Sony csak receptre gyárt ugyan olyan kaptafa exeket, amik 1 hónap alatt feledésbe merülnek. Ez az ex duma meg főként poén, mert ha nem lenne PC, akkor is csak az xbox-ot lenne érdemes megvenni.
12.
hajbel
#2: Elvileg már fejlesztik a játékokat gőzerővel, csak idő kell míg elkészülnek. A felvásárolt stúdiók sem dobtak akkorát eddig, hogy megközelítsék a PS ex minőséget, egyszerűen a microsoft nem ért ehhez annyira, mint a Sony. Úgy vannak vele, hogy ha nem értenek hozzá, inkább nem erőltetik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...