Project Scarlett - a teljesítményen lesz a hangsúly

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 20.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencer az Eurogamernek adott interjúban elárulta, hogy nagyon sokat tanultak az Xbox One elrontott rajtjából. A Project Scarlett kapcsán nem fognak kompromisszumot kötni, így bevállalják a magasabb árcédulát is.

Nem köt kompromisszumokat a Project Scarlett teljesítménye kapcsán a Microsoft

Phil Spencer nemrég terjedelmes interjút adott az Eurogamernek, amiben természetesen szóba került a jövő év végén boltokba kerülő következő generációs Xbox is, ami jelenleg Project Scarlett néven fut. Egyelőre nem ismert, milyen árcédulával dobják majd piacra a konzolt, de Spencer azt azért elárulta, hogy tanultak az Xbox One fiaskójából.

Mint mondta, amikor az Xbox One-t a piacra dobták, akkor 100 dollárral drágábbak voltak a Sonynál, de közben teljesítmény terén jócskán elmaradtak a konkurens konzol képességeitől. Spencer elárulta, hogy még egyszer nem szeretne ilyen helyzetbe kerülni, ezért nem fogják a teljesítményt beáldozni az árért. Az Xbox-részleg vezetője elmondta, egy olyan gyorsan fejlődő iparágban, mint a játékipar, nem tehetik meg, hogy már az elején gyengébb konzollal jelenjenek meg a piacon.

A Microsoft éppen ezért megpróbál majd valahogy egyensúlyt teremteni a teljesítmény és az ár között, de úgy, hogy előbbit nem fogja beáldozni az utóbbi kedvéért. Vagyis biztosan nem lesz olcsó a Project Scarlett, de igyekeznek úgy kitalálni az árcédulát, hogy a teljesítménytöbblet miatti áremelkedés ellenére megmaradjon a hajlandóság a vásárlókban, hogy érdemes azért a plusz pénzt majd kifizetni.

Spencer a szerepjátékokra helyezné a hangsúlyt

Közben Spencer interjút adott az Xbox On csapatának is, amiben elmondta, hogy amikor a Mass Effect első részére, a Fable-sorozatra vagy a Jade Empire-re gondol, akkor eszébe jut, hogy volt idő, amikor a szerepjátékok milyen fontos részei voltak az iparágnak. Mostanra ez sajnos kikopott, így nagyon örül a The Outer Worlds sikerének, és nagyon várja, hogy a Wasteland 3 is megjelenjen. Spencer azonban úgy véli, a Microsoftnak nem szabad itt megállnia és jelenleg minden adott ahhoz, hogy a jövőben ők legyenek a meghatározók a szerepjátékok piacán.

Mint mondta, az Xbox Game Passnek köszönhetően új lendületet kapott a zsáner, hiszen sokkal könnyebben jutnak el ezek a játékokhoz a közönségükhöz.

Talán nem véletlen, hogy jó ideje pletykálják a Fable folytatását, és talán az sem a véletlen műve, hogy a redmondiak olyan stúdiókat kebeleztek be, mint az Obsidian Entertainment vagy az inXile Entertainment.

56.
56.
logic5
50.
50.
delphijos
#49: Annyira utánam írtad, és nem is "válasznak", ennyire nem olvasam vissza sorry.
49.
49.
ADMlN
#44: Kinek nem inge, ne vegye magára, én elsősorban a #33-as kommentre gondoltam.
46.
46.
Duken
#45: ...japánok hogy nagyon rámennek...
45.
45.
Duken
#40: Állítólag azt nyilatkozták a japánok hogy nagyon eámenek köv genben a közép- európai terjesztésre, meg támogatottságra. Énna helyedben lehet nem is vennék már ps4-et hanem ps5-re tennék félre ami nagy valoszinűséggel kompatibilis lesz a ps1,2,3,4-el. Én csak abban reménykedem hogy ps4-es játékok futni fognak rajta és a digitális játékaimat átvihetem ps5-re. De jó lenne!
44.
44.
delphijos
#41: "Mindig viccesnek találom ezt a “One X 1 évvel később jött, még szép hogy erősebb” érvelést."

Ha elolvasod, ott volt hogy drágábban. Én nem arra céloztam hogy 1 év kellett kifejleszteni a technológiát... hanem hogy ha egy évvel késöbb is drágább volt, akkor azért elvárható volt hogy cserébe jobb....
41.
41.
ADMlN
Mindig viccesnek találom ezt a “One X 1 évvel később jött, még szép hogy erősebb” érvelést. Mint ahogy arra már más is rámutatott, a One X nem olyan cutting edge technológiát használ ami nem állt volna rendelkezésre a PS4 Pro idejében. A két konzol közötti különbségek abból adódnak, hogy teljesen más célra készültek.
A Sony-nak egy olcsó “4K” konzol kellett, gyorsan, hogy meglovagolhassák a 4K TV-k elterjedését, a Microsoft-nak meg egy olyan konzol kellett amivel megváltást nyerhetnek a sima One tervezésekor elkövetett hibáiktól.
40.
40.
frankdelgado
Tudjátok, hogy nem kellett sokat kérlelni, hogy a Sonít ekézzem... DE...ha egy elfogadható hardvert tesznek le és lesz alternatíva asszimetrikus kontroller terén - márpedig az most is van - és a GEARS játékok, meg úgy általában az MS címei még öreganyám szenes vasalóján is futni fognak, el nem tudom képzelni, h mivel vesznek rá, h ne cseréljem le az xboxot. S hab lesz a torán, ha a sony megtartja a jó szokását és magyar felirattal jelennek meg a játékok....
38.
38.
delphijos
Az X nagyon jó gép lett, amit lehet azon játszom, a ps nálam is alig van bekapcsolva. Viszont 1 évvel a Pro után jött, drágábban, szerintem az lett volna a ciki ha nem jobb... ( Az ex-eken lehet vitázni, de szerintem az X rajtjára azért kellett volna valami belsős ütős cucc, ami mindent kihoz belőle...) ...lehet a sony kapkodta el kicsit a Pro-t ( nem is éreztem késztetést hogy vegyek )
A GP nagyon jó szolgáltatás, és sokat számít hogy amit megveszek azzal a gyerek is tud játszani. A menürendszert továbbra is feleslegesen túlbonyolítottnak érzem ugyanakkor. Viszont, azzal egyetértek hogy ha pc-n játszanék, akkor box vételre az égvilágon semmi sem ösztönözne, egy ps és / vagy switch viszont egy pc játékosnak is tud pluszt adni. Egy Days Gone-t, egy Persona 5-öt , egy Zelda-t nem szivesen hagytam volna ki....

A "mi lett volna ha" kérdés persze felesleges, de tényleg nem tudom mi lett volna ha ennél sokkal jobban indul a gen-ben a box ( akár vezet is ). mert pl. az előző gen-ben a 360 kezét elég látványosan elengedték, mert "ment magától is"... Ha a kövi gen box rajtja szuper sikeres lesz, remélem nem követik el ezt a hibát, és nem csak akkor "tepernek" ha "ég a ház"....
29.
29.
ADMlN
Én eladtam a PS4 Pro-t, mert már csak a port fogta, a Sony játékfelhozatala idén egy nagy 0 volt. A valószínüleg jövőre jövő alkotások közül is csak a Ghost of Tsushima ami érdekel, de az ráér a PS5-ig. Ha a Sony egyenletéből kivesszük az exclusivejaik akkor nem marad semmijük az Xbox ellen. Ebből kifolyólag szerintem generáció váltáskor is az új Xbox lesz az első vásárlásom. Ha ugyanazt a törődést kapja mint a One X akkor egyből a régi játékaim is szebbek lesznek rajta, plusz a Game Pass is eleve ott lesz mellé. A PS5 majd jó lesz akkor amikor van rá legalább 3 valamire való jó exclusive és nem csak az olyan szemét mint a Klank meg a Killzone Shadow Fall, amivel a korai PS4 vásárlók szemét szúrták ki.
25.
25.
delphijos
"akkor 100 dollárral drágábbak voltak a Sonynál, de közben teljesítmény terén jócskán elmaradtak"

"nem fogják a teljesítményt beáldozni az árért"

Ez a kettő együtt így leírva elég mókásan hangzik....

A kötelező kinekt-et nem kellett volna erőltetni az elején. Meg hülyíteni az embereket hogy "biztos nem jön anélküli gép"....

24.
24.
godach
#16: Na most meglepődtem :D
21.
21.
A Pulyka
#15: Irt o is valami baromsagot, de neked sikerult rakontraznod meg 2 lapattal.
16.
16.
Ooorky
#15: Nekem nagy csalódás volt a sony ex felhozatala, következő konzol tuti Xbox lesz a Game Pass és fényévekkel jobb kontroller miatt.
Természetesen az aktuális Nintendo masina mellett másodlagosként.
6.
6.
semike
En xbox parti vagyok ezer eve (van ps-em is de epp most adom el mert alig hasznalom )
De ez egy bulsittttt!!!
Amikor kijott a One ugyanez ment, hogy multifunkci meg tv, szolgaltatas...bla bla. Ez egy marketing lof@sz,nem lesznek itt jatekok megint csak a Forza meg a Gears ozt csokolom....na meglassuk.
3.
3.
KopyAti
Bla bla bla! Megy a pr szöveg! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...