Project Scarlett - a teljesítményen lesz a hangsúly

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 20.
  • Hír
Phil Spencer az Eurogamernek adott interjúban elárulta, hogy nagyon sokat tanultak az Xbox One elrontott rajtjából. A Project Scarlett kapcsán nem fognak kompromisszumot kötni, így bevállalják a magasabb árcédulát is.

Nem köt kompromisszumokat a Project Scarlett teljesítménye kapcsán a Microsoft

Phil Spencer nemrég terjedelmes interjút adott az Eurogamernek, amiben természetesen szóba került a jövő év végén boltokba kerülő következő generációs Xbox is, ami jelenleg Project Scarlett néven fut. Egyelőre nem ismert, milyen árcédulával dobják majd piacra a konzolt, de Spencer azt azért elárulta, hogy tanultak az Xbox One fiaskójából.

Mint mondta, amikor az Xbox One-t a piacra dobták, akkor 100 dollárral drágábbak voltak a Sonynál, de közben teljesítmény terén jócskán elmaradtak a konkurens konzol képességeitől. Spencer elárulta, hogy még egyszer nem szeretne ilyen helyzetbe kerülni, ezért nem fogják a teljesítményt beáldozni az árért. Az Xbox-részleg vezetője elmondta, egy olyan gyorsan fejlődő iparágban, mint a játékipar, nem tehetik meg, hogy már az elején gyengébb konzollal jelenjenek meg a piacon.

A Microsoft éppen ezért megpróbál majd valahogy egyensúlyt teremteni a teljesítmény és az ár között, de úgy, hogy előbbit nem fogja beáldozni az utóbbi kedvéért. Vagyis biztosan nem lesz olcsó a Project Scarlett, de igyekeznek úgy kitalálni az árcédulát, hogy a teljesítménytöbblet miatti áremelkedés ellenére megmaradjon a hajlandóság a vásárlókban, hogy érdemes azért a plusz pénzt majd kifizetni.

Spencer a szerepjátékokra helyezné a hangsúlyt

Közben Spencer interjút adott az Xbox On csapatának is, amiben elmondta, hogy amikor a Mass Effect első részére, a Fable-sorozatra vagy a Jade Empire-re gondol, akkor eszébe jut, hogy volt idő, amikor a szerepjátékok milyen fontos részei voltak az iparágnak. Mostanra ez sajnos kikopott, így nagyon örül a The Outer Worlds sikerének, és nagyon várja, hogy a Wasteland 3 is megjelenjen. Spencer azonban úgy véli, a Microsoftnak nem szabad itt megállnia és jelenleg minden adott ahhoz, hogy a jövőben ők legyenek a meghatározók a szerepjátékok piacán.

Mint mondta, az Xbox Game Passnek köszönhetően új lendületet kapott a zsáner, hiszen sokkal könnyebben jutnak el ezek a játékokhoz a közönségükhöz.

Talán nem véletlen, hogy jó ideje pletykálják a Fable folytatását, és talán az sem a véletlen műve, hogy a redmondiak olyan stúdiókat kebeleztek be, mint az Obsidian Entertainment vagy az inXile Entertainment.

58.
Ultimate
#57: Biztos hogy nem pitya, ph-n is fent van ugyan így, csak szimplán teljes homály hw kérdésekben és szövegértelmezésben, ami nem lenne baj ha nem kötné az ebet a karóhoz és nem értelmezné teljesen félre amit leírnak. Máig azon lovagol hogy én azt gondoltam (nem rohadtul nem és nem is írtam sosem hasonlót) külön sd memória van a konzolokban és ezért számolom külön a gpu-t és a memóriát, holott nem. De hiába magyaráztam el miért szamolom így és számolja mindenki külön szakmai oldalakon is (még linkeltem is aps4 szakmai lebontását külföldi oldalról), nem érti....Én már okos enged alapon feladtam tolja csak. Azt sajnálom hogy a hülyeségem miatt 2 napig próbálkoztam, ott el kellett volna engednem mikor kiderült hogy nincs ram a ps4-ben és a papírját lobogtatta a tudásáról.....
57.
Kawada
#55: Ááá... Pityánál hatványozottan nagyobb ostobaság keveredett arrogánsabb viselkedéssel. Gyakorlatilag írni is alig tudott.
56.
logic5
55.
logic5
#54: Nem ő a vérpistike véletlenül? Ő volt ilyen :D
54.
Ultimate
#53: Hagyd....Totális homály kár belemenni vele újra ps5 hír alarr bizonyított...Nincs ram a ps4-ben... 7850 volt a 2-ik legerősebb hd 7xxx...Gsdram mint rövidítés....És annyira sötét hogy máig nem képes felfogni hogy sdramról soha senki sem beszélt.....
Szöveget sem tud értelmezni, a saját hülyeségén lovagol.
Én 2 napig próbáltam többedmagammal észt verni bele szakmai oldalakkal, linkekkel...esélytelen.
53.
Kawada
#51: " ...jó minőségű magyar kifejezés nem létezik, csak minőségi..."

WTF... És úgy egyébként is...SGRAM? Te PS1-ről beszélsz, vagy mi?
51.
hajbel
#47: Ha attól eltekintünk, hogy jó minőségű magyar kifejezés nem létezik, csak minőségi, akkor is egy termék minőségébe a hardware is beleszámít. Most először írod, hogy a hűtésről akartál gondolni, csak tévesen írtad. A személyeskedéssel csak a teljes tájékozatlanságodat és a kulturális szintedet minősíted. Teljesen nyilvánvaló, hogy élőben kussolsz, az elfolytott frusztrációidat próbálod meg kiélni egy fórumon, ahogy egy igazi férfihez illik :D Ha már témánál vagyunk: Azóta már sikerült felfogni, hogy a konzolokban nincs SDRAM, csak SGRAM, vagy még mindig abban a hitben élsz, hogy sdram és grafikus sdram külön-külön van benne?
50.
delphijos
#49: Annyira utánam írtad, és nem is "válasznak", ennyire nem olvasam vissza sorry.
49.
ADMlN
#44: Kinek nem inge, ne vegye magára, én elsősorban a #33-as kommentre gondoltam.
48.
Ultimate
#45: Fognak lévén az új gen márcsak egy szimpla" pc upgrade".
47.
Ultimate
#43: Te még mindig olyan sötét vagy hogy a minőségi összerakást és hűtést kevered a hw erejével és tudásával....Mondtam már egy dolog hogy a hw kérdésekben totál dilettáns vagy de legalább a szövegértelmezésre feküdj rá....
46.
Duken
#45: ...japánok hogy nagyon rámennek...
45.
Duken
#40: Állítólag azt nyilatkozták a japánok hogy nagyon eámenek köv genben a közép- európai terjesztésre, meg támogatottságra. Énna helyedben lehet nem is vennék már ps4-et hanem ps5-re tennék félre ami nagy valoszinűséggel kompatibilis lesz a ps1,2,3,4-el. Én csak abban reménykedem hogy ps4-es játékok futni fognak rajta és a digitális játékaimat átvihetem ps5-re. De jó lenne!
44.
delphijos
#41: "Mindig viccesnek találom ezt a “One X 1 évvel később jött, még szép hogy erősebb” érvelést."

Ha elolvasod, ott volt hogy drágábban. Én nem arra céloztam hogy 1 év kellett kifejleszteni a technológiát... hanem hogy ha egy évvel késöbb is drágább volt, akkor azért elvárható volt hogy cserébe jobb....
43.
hajbel
#42: Nagy rakás szar mindkét hardware, a ps4 pro és a one x is, műszaki értelemben. Előbbi megjelenése idején 2 évvel volt elmaradva az aktuális technológiai szinttől, utóbbi 3 a gpu-t tekintve. A polaris nem gamingre készült kártya eleve, ezért is vödör szar a hatásfoka. Az új generáció esetében PC-hez képest max egy éves lemaradás lesz gpu-ban és cpu-ban is.
42.
Ultimate
#41: Pontosan. A Sony is megtehette volna ráadásul hogy a szutyok hűtés helyett rendeset tesz a gépbe és elérnek egy elfogadhatóbb minőséget. Nem tették. Arról nem is beszélve mikor ekézzük az MS-t hogy 4K-val promózik hajlamosakelfelejteni egyesek hogya Sonyis ezt teszi teljes mellszélességgel...A különbség csak az hogy míg az MS gépen sok játékvalóban 4K vagy minimálisan skálázott,addig a Pro esetében a legtöbb felskálázott jóval alacsonyabb felbontásról történik....
A két gép közötti minőség hardverileg és szolgáltatások (ide értve a supportot is) terén pedig ég és föld az MS javára....
41.
ADMlN
Mindig viccesnek találom ezt a “One X 1 évvel később jött, még szép hogy erősebb” érvelést. Mint ahogy arra már más is rámutatott, a One X nem olyan cutting edge technológiát használ ami nem állt volna rendelkezésre a PS4 Pro idejében. A két konzol közötti különbségek abból adódnak, hogy teljesen más célra készültek.
A Sony-nak egy olcsó “4K” konzol kellett, gyorsan, hogy meglovagolhassák a 4K TV-k elterjedését, a Microsoft-nak meg egy olyan konzol kellett amivel megváltást nyerhetnek a sima One tervezésekor elkövetett hibáiktól.
40.
frankdelgado
Tudjátok, hogy nem kellett sokat kérlelni, hogy a Sonít ekézzem... DE...ha egy elfogadható hardvert tesznek le és lesz alternatíva asszimetrikus kontroller terén - márpedig az most is van - és a GEARS játékok, meg úgy általában az MS címei még öreganyám szenes vasalóján is futni fognak, el nem tudom képzelni, h mivel vesznek rá, h ne cseréljem le az xboxot. S hab lesz a torán, ha a sony megtartja a jó szokását és magyar felirattal jelennek meg a játékok....
39.
Nyarlako
#37: Egy konzol annyit ér amennyit a játékai.
38.
delphijos
Az X nagyon jó gép lett, amit lehet azon játszom, a ps nálam is alig van bekapcsolva. Viszont 1 évvel a Pro után jött, drágábban, szerintem az lett volna a ciki ha nem jobb... ( Az ex-eken lehet vitázni, de szerintem az X rajtjára azért kellett volna valami belsős ütős cucc, ami mindent kihoz belőle...) ...lehet a sony kapkodta el kicsit a Pro-t ( nem is éreztem késztetést hogy vegyek )
A GP nagyon jó szolgáltatás, és sokat számít hogy amit megveszek azzal a gyerek is tud játszani. A menürendszert továbbra is feleslegesen túlbonyolítottnak érzem ugyanakkor. Viszont, azzal egyetértek hogy ha pc-n játszanék, akkor box vételre az égvilágon semmi sem ösztönözne, egy ps és / vagy switch viszont egy pc játékosnak is tud pluszt adni. Egy Days Gone-t, egy Persona 5-öt , egy Zelda-t nem szivesen hagytam volna ki....

A "mi lett volna ha" kérdés persze felesleges, de tényleg nem tudom mi lett volna ha ennél sokkal jobban indul a gen-ben a box ( akár vezet is ). mert pl. az előző gen-ben a 360 kezét elég látványosan elengedték, mert "ment magától is"... Ha a kövi gen box rajtja szuper sikeres lesz, remélem nem követik el ezt a hibát, és nem csak akkor "tepernek" ha "ég a ház"....
37.
Ultimate
#35: Akkor az általad agyonajnározott sony gép mi?...:D
Minőség. Nem teljesítmény....Ha már a hw körökben dilettánsként tolod, legalább a szavak értelmezését próbáld meg....
36.
Kawada
#35: Ne keverjük az építési minőséget, a hűtést stb. és a teljesíményt.
35.
hajbel
#32: A One X minden csak nem minőségi. Megjelenése idején a technikailag 2-3 évvel le volt maradva az aktuális gpu generációtól, a cpu-t meg inkább hagyjuk, bár ez nem is annyira fontos magasabb felbontáson.
34.
Kawada
#32: Milyen hozzáállást? Te valamit látszcamit én nem. Én játékos vagyok és amit nekem nyújt az fél évente egy akciós game pass előfizetésre elég. Kb. mindem e3-on ahol megszólalnak megy a félrebeszélés és az indie játékok megaexként való tálalása (mondjuk van pár cím amit várok). Meg a rokszolid4k60fps, aztán az első játék sem tudta ami kijött one x re. Ennyit értek a bullshiten főleg.

Amúgy most úgy fest lesz egy tisztességes rajtja játékok terén a sonynak. Nekem is kellett 4 év, hogy rávegyem mag a vásárlásra. Ha van esze a Sonynak, hamar jön "enchanced" verziókkal a nagy címekból. + ghost of csucsu, tlou2. Ez már azért erős rajt.
33.
Kawada
#31: Sonyt minden téren szarráverő gépe neki köszönhető? :) rendben. Meg annak az egy évnek, amivel később jött az erősebb konzolával a box úgy, hogy már alapból is az övék volt az, amelyik látványosan gyengébb volt. Maradjunk annyiban, hogy egyébként is illett, hogy jobb legyen. Plusz szerintem továbbra is a legfőbb érv (legalábbis számomra) egy konzol mellett, az az, amit tudok rajta játszani. Így marad a Ps+pc+switch kombó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...