Bajban van a Firewatch készítőinek új játéka?

  • Írta: szlav
  • 2019. november 19.
  • Hír
Link másolása
A Firewatchért felelős Campo Santo csapata még 2017-ben mutatta be az In the Valley of Gods című játékát. A projekt körül azonban nagy a csönd és több, a játék készülésére utaló jelet is eltüntettek az internetről.

A 2017-es The Game Awards során találkozhattunk először a Campo Santo második játékával. Az In the Valley of Gods nagy lelkesedést váltott ki, hiszen az akkor független stúdió első fejlesztése, a Firewatch hatalmas sikernek örvendett. Ezt követően 2018 áprilisában hallhattunk a projektről, amikor is a Campo Santót felvásárolta a Valve, az akvizíció során azonban világosan kijelentették, hogy Gabe Newell csapata nem szól különösebben bele az aprócska csapat munkájába, teljes szabadságot biztosítanak nekik ahhoz, hogy nyugalomban elkészítsék a következő játékukat.

Azóta pedig egy szót sem hallottunk az In the Valley of Gods kapcsán, ami önmagában nem feltétlenül adna okot az aggodalomra, hiszen nem minden stúdió szórja hetente az újabb előzeteseket. Ennél azonban sokkal furcsább az a tény, hogy a játékot bejelentő hivatalos előzetest nemrégiben priváttá tették YouTube-on, a projektet vezető három fő fejlesztő Jane Ng, Claire Hummel és Jake Rodkin Twitterén pedig az utóbbi egy hónapban eltűnt minden hivatkozás az új játékra. A bemutatkozás mezőjében már csupán a Firewatchot és a Valve-nál végzett munkájukat említik.

Különös és egyben nem túl biztató egybeesések ezek, de természetesen az is elképzelhető, hogy csupán fejlesztői átrendezések folynak a Valve háza táján - nem lenne ez meglepő, hiszen Newellék épp most jelentettek be egy újabb, valószínűleg erős narratívára építő játékot a Half-Life: Alyx formájában. További reménysugárt jelent az is, hogy az In the Valley of Gods hivatalos webfelülete és steames oldala továbbra is érintetlen. Reméljük, hogy hamarosan újabb, és remélhetőleg jó híreket hallunk majd a projekt felől!

2.
2.
Juha
Esetleg megváltoztatták a projekt nevét talán?

Ilyen cikkeket én is tudok gyártani (nem a GK-nak szól főleg):

Cím: Meghalt-e John Smith?
Felvezető szöveg: Az a hír járja, hogy J.S. váratlanul.... Sajtóértesülések szerint a családja... (kb. 10 sor)
Cikk: Nem.

Sajnos ez a mai magyar újságírás 75-80%-a.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...