Kojima ismét a horrorjátékok felé kacsintgat

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 25.
  • Hír
Link másolása
Hideo Kojima egyszer már megpróbálkozott a horrorjátékok műfajával, akkor azonban önhibáján kívül semmi nem lett a projektből. Az úriember egyik tweetje alapján azonban jó esély van rá, hogy nem hagyta annyiban a dolgot.

Most, hogy a Death Stranding megjelent, a játék atyja, Hideo Kojima hátradőlhet és pihenhet egy picit. A közkedvelt dizájner azonban nem egyszerű szórakozást keresett, egy tweetje szerint ugyanis egy kőkemény horrorfilmre esett a választása, méghozzá azért, hogy inspirációt merítsen és "elkészíthesse a legfélelmetesebb horrorjátékot".

"Hogy elkészíthessem a legfélelmetesebb horrorjátékot, ijesztő filmeket nézek, hogy felébresszem a horrorlelkemet. A The Eye egy thai horrorfilm, amit még akkor kölcsönöztem ki, amikor a P.T.-n dolgoztam, de túlzottan félelmetes volt, így nem fejeztem be. A csomagolás is annyira ijesztő, hogy csak a lemezt kértem ki. Vajon most képes leszek befejezni?" - tweetelte ki a mester a film DVD-jének fotói mellett.

Vajon ez azt jelenti, hogy Kojima következő projektje egy horrorjáték lesz? Ki tudja, talán országos cimborája, Guillermo del Toro is besegítene neki! Akárhogy is, jó lenne látni a dizájner kísérletezését a műfajban, ha már a Silent Hills nem valósulhatott meg.

26.
26.
gorbesz
#21: Igazad van. na majd tamogatom kojimat a kovetkezonel :)
24.
24.
user101
Érdekes visszásság van bennem a játékkal kapcsolatban: a történet, hangulat, karakterek, világ, mesélés mind-mind nagyon tetszik ( pedig ez még csak az első pár óra, na meg Fragile kasznija:)! De mint játék nem adnék neki 2 pontnál többet... HA... nem egy ilyen kószálós, pepecselős és világfelfedezős, menedzselős idióta lennék.

Továbbra sem tartom jó / kiemelkedő _játéknak_ ( és itt szigorúan a játékon / játékmeneten van a hangsúly ! ), de például a Mass Effect első részében is a bolygóra leszállós, helyszín keresős, felfedezős részeket szerettem a legjobban, mint ahogy a Skyrim-ben / Just Cause-ben is órákat bóklásztam csak úgy... :) De ott minden más is egyben volt, vagy csak nagyon más volt az egész, nem tudom... Azt hiszem kezdem érteni mire gondolt Kodzsima amikor ezt a világot és játékmenetet megteremtette és bár nem minden ponton értek vele egyet, de azt el kell ismernem, hogy nem teljesen hülye a fickó... :) A hype-ot körülötte viszont továbbra is indokolatlannak érzem, vannak még nála sokkal komolyabb elmék, még ha nem is annyira elborultak, mint ő! :)
21.
21.
DeKor
#6: Nehogy félreérts, egyáltalán nem támadni akarlak, de ha ennyire tetszik a játék, akkor el kellene gondolkodni egy nem használt verzió beszerzésén. Így ugyanis Te most nem járultál hozzá az eladási számokhoz, valamint nem támogattad az adott fejlesztőcsapatot abban, hogy továbbra is neked tetsző alkotásokat dobhassanak piacra. A Death Stranding egyébként sem fogy jól, még Japánban sem. Ha egy játék tetszik, akkor a létező legjobb módja annak, hogy kifejezd ezt a készítők felé, ha vásárolsz egyet, és azzal is hozzájárulsz az eladási számokhoz.
20.
20.
gorbesz
#19: 14ért már egy hete. Gyorsan szabadulni akart tole :)
19.
19.
adamsfamily
#6: Mennyiért szerezted be?
17.
17.
Nothing
Azt, hogy a Konaminak elege lett a kezelhetetlen egójából, nem nevezném "önhibáján kívül"-nek...
13.
13.
prodigy1990
Jöhet tőle horror. Az MGS 5 és a Death Stranding-el már bizonyította, hogy az open world nem neki való, egyszerűen nem tud velük mit kezdeni.
A PT viszont ígéretes volt anno, bár ki tudja, lehet az is félrement volna, ha elkészül.
12.
12.
Ganzer
Vannak amúgy is beteg dolgai Kojimának, egy horrort megnéznék tőle.
7.
7.
Ati1975
Hát az a The Eye minden csak nem félelmetes se a Thai se az amerikai verzió.
6.
6.
gorbesz
Fogadjunk, hogy megvetted a death strandingot, bekapcsoltad fel orara, elnyomtal MINDEN videot, es most itt okoskodsz hogy milyen szar. Hat gratulalok. Az ilyenek miatt megy most olcson hasznaltan a lemez aminek orulok, igy vettem. Tegnap fejeztem be a sztorit, de karacsonykor is postboxokat fogok feltolteni fegyverekkel meg cuccokkal masoknak. Ez volt kojima celja a jatekkal, de intelligencia kell hozza hogy atjojjon.

Fejlesszen csak tovabb jatekot
4.
4.
DeKor
Ha nem lesz nyílt világú és nem kell benne csomagokat kézbesíteni, talán érdekel. Repülő bálna.....hááát...na jó, az lehet benne, nem bánom. :D
2.
2.
FlexSteel
Kicsit ellentmondásos. Letesz az asztalra egy P.T.-t. Az egyik legígéretesebb horror alapnak mondható. Ezzel szemben azt mondja, hogy a The Eye túl ijesztő, ami igen csak finom lelkűségre utal. Ebből kiindulva nehezen tudom elképzelni, hogy van róla fogalma mi is az az igazán ijesztő horror. Megint nem tudom mire számítsak tőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...