Star Citizen - 250 millió dollárt adtak rá a rajongók

  • Írta: szlav
  • 2019. december 2.
  • Biznisz
Link másolása
Erős hónapot zárt a Cloud Imperium Games a CitizenConnal, így a Star Citizen fejlesztésére szánt, a közösség sorai közül összekalapozott összeg átlépte a 250 millió dolláros határt.

Csak nagyon kevés AAA-játék örülhet 250 millió dolláros fedezetnek, a Star Citizen mégis átlépte ezt az óriási határt, ráadásul kizárólag a közösség adományai által. A játék már lassan nyolc éve készül, a rajongói lelkesedés azonban még most sem hagyott alább - csak a novemberi CitizenCon találkozóján több mint 9 millió dollárt dobtak a kalapba a mélyűri kalandokra vágyó játékosok.

Nem csak az összegyűjtött összeg, de az ebben részt vevő adományozók száma is rekordmértékű - egy kisebb országnyi, majdnem 2,5 millió fő szállt be eddig összesen a kampányba.

Habár a tényleges, végső megjelenésre még továbbra sincsenek kilátások, a játék lassacskán mégis épül. Decemberben egy új bolygóval, a microTechkel bővül az univerzum, amely az azt uraló vállalat után kapta a nevét. A jövő év első felében egy új, 20v20-as játékmóddal bővül az FPS-szekció is - ez a Theatres of War névre hallgat majd. Az ígéretek szerint pedig jövőre megérkezik az egyjátékos mód, vagyis a Squadron 42 bétája is.

74.
74.
hedzsooo
#56: Nekem elég volt megírnom kommentben 1x a GS-nek, nyersen, őszintén, hogy a szinvonaluk ezekkel a rengeteg búlvárcikkel nálam igen sokat esett, a maradék is meg mindig más oldalakról másolt hír egyöntetűleg, aztán bannoltak. Nem is bántam persze, kb. az volt az utolsó alkalom, hogy megnyitottam az oldalukat. :)))
73.
73.
Ooorky
#72: Ismerősi körben akik támogatták mind túl vannak a 40-en (egyikük 60-on is), rózsaszín szemüvegen át látják a régi űrhajós játékokat és azt várják visszakapják a megszépült régi élményt...
72.
72.
malibutomi
#69: Mondjuk itt benne van hogy a nagy cegek nem csinaltak urszimulatort kb 2000 ota mert ugy voltak vele hogy nem eri meg a bele fektetett munkat meg nem fog akkora hasznot hozni. Inkabb gyartjak sorban a szar FPS multikat COD, Overwatch, APEX es tarsaik, amikbe semmi energiat nem kell fektetni szinte, a leggagyibb motor es fizika elviszi, kell par karakter azt mehet a multi.

Pont ezert adakoznak sokan,es ezert varnak a tamogatok turelmesen, mert eleguk van a futoszalagon keszulo hulladek jatekokbol. Inkabb keszuljon tovabb de legyen jo.
71.
71.
#53: "Hosszú évek működése után az EVE online döglődik"
Na, ezt honnan vetted?Nemrég nyitottak a koreaiak felé.Az EVE történetében először ma nincs DT.Folyamatosan jönnek ki az újítások/tartalmak.A játékos szám pedig egyáltalán nem csökken, sőt!


70.
70.
#69: Pl nekem, amikor a Larian kickstarterre tette a Divinity Original Sin 2-t, ami a mai napig az egyik, ha nem a legjobb számítógépes RPG játék, semmi fenntartásom nem volt, hogy rálocsoljam-e azt a 25-öt. Annyi a lényeg, hogy az embernek érdemes tudni, hogy kinek, mire, mennyi pénzt ad, mert míg a fent pozitív példa, addig mondjuk egy Shenmue 3 máris katasztrófa.
69.
69.
Hofi3
#5: Optimalizálatlan? Én a múltkor próbáltam ki először, amikor 1 hétig ingyenes volt, de én nem vettem észre i7-8700K-val, 32GB RAM-al és ASUS RTX 2080 O8G ROG STRIX-el. Fix 60 FPS volt full maxon! Tükörsimán futott.
Attól függetlenül tényleg nem normálisak az emberek. Én sose adnék pénzt egy játékra se. Régen nem volt ilyen adakozás, mégis készültek játékok. Szóval ha valami elkészül és tetszik látatlanban, akkor megveszem, de sose adnék pénzt előre semmire, hogy majd "talán" egyszer elkészül.
63.
63.
DeKor
#62: Ebben igazad van, viszont ez szerencsére nem mindenhol van így. Vannak olyan közösségek, ahol a normálisabbak már olyan erős példát mutatnak, hogy a trollok egyszerűen nem tudnak megmaradni, lepattannak a közösségről. Vagy - ami még jobb - kénytelenek ők is felvenni egy tiszteletteljes hangnemet, különben rájuk szólnak a többiek.
Mielőtt félreértés esne, ostoba, vagy buta ember alatt nem azt értem, aki nem Shakespeare könyveket eszik reggelire. Hanem azt, aki nem hajlandó tiszteletben tartani másokat. Nem egyformák az emberek, van, aki egyszerűen nem tud annyit mások, akinek az intelligenciája alacsonyabb az átlagnál, stb. De ezekben a közösségekben ő is jól érzi magát, amíg nem kezd el bunkóskodni. És általában nem kezd el, mert egy ilyen közösségben érdekes módon jobban biztonságban érzi magát, és úgy érzi, hogy leveheti az "internetpáncélzatát", nem fogják bántani.
62.
62.
prodigy1990
#61: Normális és nem normális emberek mindenhol lesznek, ez van. Az internet teret enged mindkettőnek, ezzel meg kell békélni. Vannak értelmes vitapartnerek, de manapság abból van kevesebb.
61.
61.
DeKor
#58: És erre egészen jó okom van. Amint tegnap kiderült, lehet értelmes embereket találni, és velük értelmes beszélgetéseket folytatni. (Bár, hogy mindannyian valóban értelmesek voltak-e, vagy csak egyszeri fellángolás, azt majd az idő eldönti.)
Engem nagyon zavar, hogy az emberekből kiveszik az egymás iránti legalapvetőbb tisztelet is. Ahogy az is, hogy érvek nélkül, alapvető ok-okozati viszonyok felismerésének képessége nélkül, egymást anyázva ugranak a másik torkának emberek a neten. Ja, és még ráadásul rossz helyesírással és szinten rossz fogalmazással. Magyarul zavar az, hogy a vitakultúra eltűnik.
Azt gondolom, hogy ostoba emberek régen is voltak, csak tudták, hogy hol van a helyük. Az interneten viszont egymásra találtak, rájöttek, hogy nincsenek is olyan kevesen, és most egymást bátorítják, rohasztva a közösségeket.
42 évesen harcolni már nem fogok arra alkalmatlan emberekkel, viszont szívesen folytatok kultúrált vitát az arra érdemesekkel. Fellengzősen hangzana, ha azt mondanám, hogy egyfajta küldetésem megtalálni és erősíteni az intelligens tagokat ezen az oldalon is, mellesleg nem is volna minden elemében igaz. De tény, hogy örülnék, ha kialakulna itt is egy mag, akik kellő tisztelettel viseltetnek egymás - és mások - iránt.
Az a tapasztalatom ugyanis, hogy a trollok és a sima buta emberek megfertőzik az egyébként normálisakat is, egy adott közösségben ugyanis elkezdenek az emberek idomulni a hangosabb és erőszakosabb réteg "igényeihez". Ha ezt ellensúlyozni tudnánk egy intelligens eszmecserékre alkalmas közeggel, és inkább ahhoz idomulnának páran, az már öröm lenne a számomra. Ahogy az már megtörtént néhány fórumon.
60.
60.
Ooorky
59.
59.
Ooorky
#58: Amire te gondolsz az szakszóval: Flattyadak.
58.
58.
prodigy1990
#56: Érdekes, hogy ezt az oldalt tartod a legaljának, ahhoz képest eég gyakran kommentelsz ezen az oldalon.
57.
57.
Rókalesőcipő
#56: Bakker! Emléxek arra az esetre! :D Én asszem azt írtam hogy: Gyu lécci támadj fel és hozd vissza a régi színvonalat!
56.
56.
DeKor
#55: Érdekes, mert én már többször összevitatkoztam a GS moderátoraival is. Nem is olyan régen írtak egy cikket Gyu halálának évfordulójára, amire azt írtam, hogy szerintem ha Gyu élne, már biztosan kiosztott volna pár virtuális atyai pofont a szerkesztőség tagjainak a clickbait címek és a bulvárhírek miatt. Erre természetesen HP és Csirke is felszólaltak. Most hirtelen ez jutott eszembe, de volt már máskor is, hogy nagyon nem értettünk egyet.
Viszont azt látom, hogy mivel ők is hasonlóan tisztelettudóan viselkednek, mint én, addig nem szoktak embereket kirugdosni, amíg intelligensen lehet vitatkozni velük. Ahogy én látom, a gyerekes viselkedést, az anyázást, a trágárságot és a szándékos trollkodást nem szeretik, de hát ezért elég nehéz hibáztatni őket, ezeket normális emberek általában nem szeretik.
55.
55.
Rókalesőcipő
#49: Nem feltétlenül. Én azért jöttem ide egyrészt, mert már nagyon nem tetszett a teljesen elbulvárosodott gs és ign. A guruval az volt a baj, hogy az az oldal még ettől az oldaltól is hátrébb van technikailag. Engem beregelés után nem is engedett kommentelni. Ok, a sztorihoz hozzátartozik hogy én is ki lettem bannolva mind2 oldalról, de nem azért mert mindenkit sértegettem stb. A gs-ről azért mert még asszem májusba egy brílárszonos hír alatt elküldtem a művésznőt egy kellemes helyre. Asszem az volt a hír, hogy brílárszon nyilatkozott, hogy sok-sok LMBTQ-szuperhőst akar látni. Semmi figyelmeztetés, semmi, egyből izomból insta bann. Az ign-ről meg azért mert mikor porig fikázták a rambó 5-öt, beírtam hogy bezzeg egy jó kis homár romantikus drámára (pl. Szólíts a neveden) egyből megy a 10/10, ezen elkezdem vitatkozni az adminnal és PUFF! Azzal egy időbe volt egy másik hír is hogy Tom Hardy valami másik színésszel meztelenül birkózott a szállodában. Oda is beírtam, hogy ezt komolyan ide kell? Az sem tetszett a kedves moderátornak. Jobb kerülni mostmár a gs-t és az ign-t. Kb velvet.hu színvonal.
54.
54.
Rókalesőcipő
Nyugi srácok! Nem tudtátok, hogy a Marsra szállással egyidőben fog megjelenni. XD
53.
53.
Ooorky
#51: Mondjuk pont ez a "pénzért hajót" modell az egyik sarkalatos pontja amiért támadják.

Mennyit ér pl.egy 850$-os telepes hajó?
Ha másoknak évekig kell grind-olni akkor ki fog halni a játék, mert k*pják be a készítők.
Ha pár hónap alatt megvan akkor sz*rt se ért a pénzük és jogosan átverve érezhetik magukat a támogatók...

Mi van ha a rengeteg eladott hajó megfojtja induláskor a játékot?

Mert pl. a fenti telepes hajóból elvileg 4000db van eladva, amikkel befoglalhatják a legjobb helyeket.

Hosszú évek működése után az EVE online döglődik, Elite meg sose tudott megmozgatni egyszerre pár száz játékosnál többet.

Kik fogják így megtölteni a teret?


Második része meg:
Mi köze egy adókerülő vén hülyének egy (elvileg) készülő játék üzleti modelljéhez?

Mármint szerintem nagyon nem jó a párhuzam, hiszen egy GaaS-nak igenis szórakoztatónak kell lennie abszolút kezdők és veteránok számára is függetlenül attól ki mennyit fizet, különben kihal.


Szerintem ez a projekt iszonyatosan vékony jégen táncol, Chris már pofára esett párszor a megalomániájával, most nem biztos, hogy jön a végén egy Microsoft összegereblyézni a darabkákat.
51.
51.
Juha
#47: Szoktam értelmetlenül is írni, mint ahogyan sokan mások (véletlen, rosszullét, másnaposság, részegség stb.), de ezt szerintem te nem olvastad végig: Akik fizettek, azok előnnyel indulnak, és ezt sokan nehezményezik majd. Pont.
A többi része számodra irreleváns lehet, ha nem érted. Aki érti, az nem írja, hogy "értelmetlen"".
Ha nem Mo.-n élsz, akkor "itt kell lenned, hogy megértsd". :-/
50.
50.
Hanoi
#49: Azt tudom, ph-n hozzászoktam már, a te módszered jó. Az itteni trollok meg figyelmet akarnak. Csak nézd a válaszokat.
49.
49.
DeKor
#46: Mindenhonnan nem lehet őket kitiltani. Ide nagyon sok olyan ember jár, akik máshonnan ki lettek tiltva, ez a honlap jelenleg a magyar gamerközösség legalja.
Ha nagyon zavar a dolog, bárhol intellektuálisabb közösséget találsz.
48.
48.
Ooorky
#46: Mert akkor nem kommentelhetnél és nem nézegetnéd a hirdetéseket közben XD
47.
47.
Ooorky
#45: Hát ez ritka értelmetlen lett még tőled is.

Ha megjelenik, akkor majd átnézünk és meglátjuk milyen lett (első kör a meta/opencritic 1 hónappal megjelenés után).
Engem pl. single része hidegen hagy, csöves space trucker akarok lenni, aki kicsiben kezd és felnő a bálnáig, mint eddig az összes űrhajós játékban amivel toltam.
Ha ebben jobb lesz az SC akkor átpártolok, ha nem nem.

Látatlanban meg adjon pénzt játékért akinek 2 anyukája van, főleg az idei Kickstarter-ből epic exclusive balhék után.
Volt szerencsém ismerni egy birkát, aki fél havi fizetéséből vett vmi limitált anyahajót (most BF árakon kijönne belőle egy PS4 Pro, egy Xbox One X és egy Switch...), mai napig nézegetheti a .jpg-t, hogy milyen szép lesz egyszer talán.
46.
46.
Hanoi
A legjobb, hogy egyik admin/moderátor se reagál az ilyen jellegű cicaharcra. A személyeskedőket meg a pnahiányban szenvedő hisztis tinédzsereket miért nem lehet innen kivágni a francba?
45.
45.
Juha
#44: Szerintem már több, magyar oldalakon is :-)
Kb. az van, hogy akik sosem fizettek egy vasat sem eddig, azok egy része szapulja azt, aki befizetett x összeget.
Oké, ez egy játék, de ilyen a mentalitás nálunk lassan 30 éve: "minek fizessek a minimálbér felett, hülye az, aki úgy jelenteti be magát, többet kapok zsebbe havonta".
Aztán jön a nyávogás, hogy XY elismert művésznek 28ezer a havi nyugdíja. Persze, mert keveset tett be a közösbe addig, nekünk meg kötelező sajnálni.
Itt annyiban hasonló a helyzet, hogy "HA" esetleg megjelenik a játék, és jó is lesz, akkor jönnek a megmondók, hogy aránytalan előnyökkel nyitnak az eddigi támogatók.
Emlékszik még valaki a Tücsök és a Hangya mesére?
Mondjuk sztem a reggeli fagy után meg is döglik mindkettő, de remélem átmegy az üzenet.
44.
44.
zoe9
Amikor meglátom, hogy már megint jött egy SC cikk, már készítem is be a popcorn-t. El se olvasom a cikket, csak a kommenteket és jókat röhögök. Jobb, mint egy TV sorozat. Remélem több részes lesz, mint a Dallas.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...