Rocket League - páran visszasírják a loot boxokat

  • Írta: szlav
  • 2019. december 5.
  • Hír
Link másolása
A Rocket League legújabb frissítése eltávolította a véletlenszerű jutalmakat tartalmazó ládikókat, hogy azt egy egyenes és átlátható rendszerre cserélje. Az árazást azonban nem sikerült túl barátságosra belőni.

Mára talán egyet érthetünk abban, hogy az utóbbi években népszerűvé váló, később hatalmas botrányokat keltő, majd zuhanórepülésnek induló loot box-rendszer nem tett túl sok jót a videojátékoknak. Szerencsére az ezt alkalmazó címek is egyre gyakrabban szabadulnak meg a véletlenszerű ládáktól - néhányan önszántukból, a legtöbb esetben viszont a szigorodó jogi megkötések miatt. Így tett a Psyonix is, amely a Rocket League 1.70-es frissítésében bevezette a tervrajzokat, amelyek leváltották a zsákbamacskás rendszert. A rajongók között azonban nem egyhangú az öröm.

Nem elég ugyanis a loot boxok elhagyása, szükséges az is, hogy az azt cserélő rendszer egy fair alternatívát mutasson fel. Ennek a "fair" részét nem igazán találta telibe a Psyonix, hiszen a rajongói konszenzus az, hogy a Blueprinteken található tárgyak megépítése piszkosan drága - erről hosszas oldalakat olvashatunk a játék subredditjén. Egy poszt különösen jól összegzi a helyzetet: ha pusztán a korábbi kulcsok és ládák, valamint az új tervrajzok és kreditek közötti átváltást számoljuk, akkor egy konkrét tárgy megépítése akár 23 kulcs árába kerülhet, amiért korábban ugyebár 23 darab véletlenszerűen kapott tárgy járt.

Van még tehát mit csiszolni ezen a rendszeren. Tény, hogy az általunk megcélzott tárgyak beszerzése sokkal egyszerűbb és célirányosabb lett, az árazással azonban vannak gondok. Reménykedjünk benne, hogy a Psyonix valamiképp reagál majd a rajongói felháborodásra, vagy hogy a közeljövőben érkező tervrajz-csereberélés megkönnyíti majd a kozmetikai kiegészítők beszerzését!

2.
2.
user101
Biztos sokat PUBG-ztek a készítők... :)
1.
1.
cyberstaker
800 ládát nyitottam ki, és 3 prémium tervrajzot kaptam csak. Nem tudom miért kell vele spoorkodni ha úgy is ilyen retek drága, akkor legalább had döntsem el én hogy akarok e érte fizetni. Persze nem akarok, mert tényleg röhejesen túlárazták a dolgokat. Azt meg mondanom sem kell, hogy használhatatlan matricákból több 100 at kaptam. Jár a pacsi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...