Felhőalapú platformot indít az Nvidia és a Tencent

  • Írta: szlav
  • 2019. december 18.
  • Bejelentés
Az Nvidia is beugrik a videojátékos streamingplatformok piacába, a GPU-gyártó azonban elsősorban Kínát célozza meg. A START nevezetű kezdeményezéshez a Tencent óriásvállalata nyújt segítséget.

Az Nvidia is beszáll a feltörekvő felhőalapú videojátékos platformok versenyébe, de a Stadiával és a Project xClouddal ellentétben a START elsősorban a keleti piacot veszi célba - nem nagy meglepetés ez, hiszen Kínában óriási népszerűségnek örvendenek a mobilos és PC-játékok. A térhódításhoz az ország (és a világ egyik) legnagyobb szórakoztatóipari óriásvállalata, a Tencent nyújt segédletet - az anyagi közreműködés és a marketing mellett ők szolgáltatják azt a platformot is, amelybe az Nvidia hardverei lehelhetnek majd életet. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy idővel nyugaton is napvilágot láthat-e majd a START.

Nem ez az Nvidia első próbálkozása arra, hogy hordozható eszközökre varázsolja akár a legkomolyabb AAA-játékokat is. Saját megoldásként az Nvidia Shield és a GeForce NOW arattak több-kevesebb sikert nyugaton, de a GPU-gyártó korábban bejelentette a közreműködését a japán SoftBankkel és a koreai LG U+-szal is. Utóbbi együttműködések egyelőre nem hoztak gyümölcsöt, de a tervek szerint ezek a kezdeményezések is hasonló streamingmegoldásokat szülhetnek a közeljövőben.

6.
Kawada
#5: Ó, azért gyűlölködni tud eléggé a 10millió szövetségi kapitány nemzete, nem kell ahoz tudnia mi a helyzet. :)
5.
Neotechtr
#3: Ja, mintha a legtöbb ember tudná, hogy miről beszél néha. Mindegy, holnaptól év végéig minden nap ingyen játék az Epic Store-ban.
4.
Neotechtr
Legyenek benne csöcsök és akkó jó lesz.
3.
Kawada
#2: Értem én. :) De mikor megláttam, hogy a Tencent szerepel egy hírben, meg voltam győződve, hogy lehet estére a popcornt bekészíteni. :)
2.
Ooorky
#1: Kínai piacra lesz, oda meg kötelező helyi partner...
Ez kb. olyan hír, mint Mészáros kft. győzelme egy állami tenderen.
1.
Kawada
Ajjajjj... Úgy látom a szelektív kína gyűlölet nem kapcsolt be úgy, hogy nem az Epicről van szó, hanem az Nvidiáról... Mi a helyzet? Sokatok gépébe ketyeg dzsíforsz? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...