HWSW: Operációs rendszert fejleszt a Facebook

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 20.
  • Pletyka
Link másolása
A The Information beszámolója szerint a Facebook olyan saját fejlesztésű operációs rendszeren dolgozik, ami a VR-szemüvegeket és okoskijelzőket célozza meg. A cél, hogy a cég függetlenedni tudjon az Androidtól.

Komoly erőfeszítéseket tesz a Google-től való függetlenedésre a Facebook, a vállalat a The Information beszámolója szerint már saját operációs rendszer fejlesztésén dolgozik, hogy lecserélhesse az Androidot VR-headsetein, okoskijelzőin és egyéb, készülőben lévő eszközein. A fejlesztéseket ráadásul Mark Lucovsky vezeti, aki annak idején a Windows NT készítői között is ott volt.

Jelenleg a közösségi óriás önállóan használható Oculus VR-headsetjei, illetve a Portal okoskijelzők is Androidot használnak, pontosabban annak egy, a cég igényeihez szabott verzióját. Ennek megfelelően a rendszerért felelős Google döntései a Facebook hardvereire is hatással vannak, amit a cég mindenképpen ki akar küszöbölni, legalábbis a későbbiekben megjelenő termékei esetében. Ezek között ráadásul egészen új eszközök is feltűnhetnek, a cég a fentiek mellett ugyanis egy AR-headseten is dolgozik, Orion kódnév alatt, amely a The Verge szerint akár már 2023-ban napvilágot láthat - fej-fej mellett az Apple, régóta pletykált AR-szemüvegével.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

8.
8.
delphijos
#5: Az Android free, és szabadon módositható. Ha nagyon nem akarnak a G-től függeni, akkor nyugodtan fork-oltatták volna. (Ahogy pl. az Amazon tette ) Ahova kell nekik, oda úgyse kell a G “ökoszisztéma” ( az ami nem free ). A nulláról egy új ŐS, azért ebbe sokaknak beletört a bicskája... Szóval ez nekem kicsit sántít...
7.
7.
SLi
#6: إرسال هذا إلى والدتك ، شكرا
6.
6.
miromar
Akkor most emelje fel a kezét, aki cím után akár egy mondatot is elolvasott. تحميل برامج كمبيوتر
5.
5.
adamsfamily
#3: Egy árva szó nem esett a pc operációs rendszerekről.A VR szarukról akarják eltüntetni az androidot.
Mondjuk a facebook-ból kiindulva nem tudom,hogy mit tudnak összehozni,amikor a retek alkalmazásuk se működik rendesen.
3.
3.
Cenzúrázniuk könnyebb lesz.Valami nekik nem tetsző van a gépeden? Kék halál!Sajnos lesz pár olyan idióta aki használni is fogja.
2.
2.
Heldengeist
#1: Csodálom, hogy azt még sem a Google, Apple vagy Microsoft nem védette le. A Facebook is maximum elérni tudja a szintjüket, túlnőni rajta nem.

Mindenesetre ebben csak akkor látok elterjedési potenciált, ha a szolgáltatásaikat exkluzívvá teszik hozzá.
1.
1.
robi009
Milesz a végleges név?

spyOS
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...