Íme, a PlayStation Plus januári játékai

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 1.
  • Akció
Link másolása
A Sony nem kapkodta el az év első ingyenes ajándékainak a bejelentését. A januári lista ismét két jól ismert címet rejt majd. Nem mondanánk erősnek az évkezdést, de panaszkodásra sincs okunk.

Az év utolsó napján jelentette be a Sony, hogy a PlayStation Plus előfizetői melyik két (igazából négy) játékkal lehetnek gazdagabbak majd januártól. Az előfizetők ezúttal a Coffee Stain Studios elborult kecskés szimulátorát, a Goat Simulatort, valamint az Uncharted-sorozat első három részét tartalmazó Uncharted: The Nathan Drake Collectiont kapják meg.

Az xboxos Games with Gold januári felhozataláról itt emlékeztünk meg.

31.
31.
adamsfamily
#22: AGold tágsághoz,a 360-as játékokat örökbe kapod,az xbox one játékok viszont ugyanúgy vannak,mint a ps+ esetében,hogy aktív előfizetés.
Ha jól értelmezem a kérdésedet,akkor arra a dátumra gondolsz,ami a gold játékok alatt van.Annak annyi a lényege,hogy addig lehet hozzáadni a könyvtárhoz utána pedig váltás van.
30.
30.
Gykrizsi
#29: Elég gyakran van valami leértékelés, figyelni kell konzolvilágot stb. ott pl. gyakran látok valamit, én is pár hónapja vettem fél éveset féláron.
29.
29.
Darksiders84
#27: Köszi a részletezést ennyire azért nem is kellett volna. Volt már régebben megjelenéskor One gépem rövid ideig de előfizetésem nem és Ps-re is csak egy 1 éve van. #26 alatt a végén a Ps+t arra kérdeztem hogy pl az én esetemben 1 évnél régebben szerepelt játékokat amikor még nem volt előfizetésem azokat nem tudom már visszamenőleg letölteni és ez akkor gondolom Xboxon is így van a Goldnál. Furcsa a menü a Pshez képest. Remélem évközben is lesz akció mert azért 3 hónap 13 ezerért soknak tartok
28.
28.
Ooorky
#27: Now-ban általában írja a játék mellett, hogy meddig elérhető. Sorozatban gyártott címeknél szokták hirtelen kivenni a régebbit ha bekerül egy új, pl. Farming Simulator, Codemasters játékok...
27.
27.
godach
#26: Na akkor szépen sorba.
Az Xbox Live GOLD előfizetés ugyan az mint a PS+. Multizhatsz csak még pluszba kapsz ingyen játékokat is. A GOLD havi 4 játékot ad, ami azért négy mert ők még támogatják a 360 előfizetőket is. Így szokott bekerülni 2 darab 360 cím és 2 darab One cím. Mivel a 360 címek szinte minden esetben futtathatóak One-on, ezért beszélünk 4 címről. Mondom, a különbség annyi, hogy ha lemegy a GOLD-od akkor az One-ra kapott gold játékokkal nem játszhatsz ahogy a PS+ megszűnése után sem azokkal a játékokkal amiket ott húztál be.

A Gamepass egy szolgáltatás ahogyan a PSNow is. Vannak benne játékok, van egy havidíj aminek ellenében játszhatsz ezekkel. Xbox esetén ezek mindig letölthetőek és 0day játékok is kerülnek bele, független attól hogy az MS a kiadó vagy sem, viszont minden MS által kiadott játék azonnal bekerül.
A Vaultban (kínálatban) lévő játékok mindkét szolgáltatás esetén (PSNow és Gamepass is) havonta rotálódnak. Kerülnek be új címek és szűnnek meg régebbiek is. Tehát ha valaki azért fizet elő, hogy majd valamikor egyszer kijátssza azt ami benne van, akkor ne tegye mert sosem lehet tudni meddig van benn egy cím. (természetesen azonnal, hasraütésszerűen tűnnek el)
Havonta vannak erről cikkek én pl gamersradaron szoktam nézni bár itt a GK-n is szokott lenni a gamepassról bár a psnow-ról hiányolom de odaírom a számlára, hogy azért nincs hír róla mert még nálunk hivatalosan nem elérhető.

Ami neked van az a gamepass ultimate. Ez azt jelenti, hogy a GOLD és a Gamepass is elő van fizetve egyszerre + ami a legjobb pl az olyanoknak mint én akiknek van játékra PC-is hogy a PC-s Gamepassot is tudod használni.
Szóval Ultimate = GOLD + Gamepass (xboxra) + Gamepass (PC-re)

Amit most megsúgok ha nincs aktív előfizetés megint 300 forint 1+2 tehát negyed évre ;)
Remélem így minden tiszta, de ha van valami akkor kérdezz.
Egyedül abban nem vagyok biztos hogy a PSnow-ba is kikerülnek a játékok vagy csak befelé. Erről talán Ooorkly többet tudna mondani.
26.
26.
Darksiders84
#25: Köszi még a legelején mielőtt megvettem úgy gondoltam ami jön havonta 4 az kerül a GP-ba de mostmár oké. Viszont akkor oda milyen időközönként kerül be új és ami volt már Goldhoz régebben azt visszamenőleg nem lehet már letöltenii olyan mint a Ps+?
25.
25.
godach
#22: a 4 darab játék a GOLD mellé van. Bekerül a könyvtáradba és örökre megmarad. Nem függ a gamepasstól csak a gold-tól. De ott is asszem hogy csak az ONE játékokhoz kell aktív előfizu a 360 és classic címek mennek nélküle.
24.
24.
shatterhand
#21: Kölcsön,nem kölcsön. Ps3on a digitális játékokkal se tudok mar mit kezdeni. De a lemezesekkel se.
Es ha mukodne a gépem se biztos,hogy beraknam őket. Ugyhogy nem sok vizet zavar, ha vmi csak "kölcsönbe" van.
23.
23.
Őrnagy
#22: Kíváncsi vagyok, a későbbiekben melyik gépet fogod többet használni. Én is így kezdtem, mint te, aztán a PS4 Prot eladtam. 60 euróért vettem éves Game Passt, azzal elvagyok.
De nem vagyok egy hardcore gamer.
22.
22.
Darksiders84
#21: Én karácsonyra vettem a Ps4 Pro mellé egy Xbox One gépet akciósan mivel Game Passba rengeteg játék van és az 1T gép már majdnem tele. Az nem világos még hogy a havi 4 játék ami dátumhoz van kötve ezek szerint nem kerül be a Game Passba hanem csak live Golddal vagy GPU játszható ha letöltöm ameddig elérhető dátumilag a Game Passba meg csak úgy bekerülnek vagy a havi 4 közül is néha de akkor miért van dátumhoz kötve? Amúgy olyan kisebb játékokkal játszogatok hogy el sem hiszem pl Max, libás Untitled Goose, bringás Lonely, Ori persze megy a Forza Horizon 4 is aztán Gears 5. Már bánom hogy csak 1 db 3 hónapos GPUltimtet vettem 6500-ért előtte 3 hónap 300ft - ért +1 Live Gold így 7 hónapom van.
21.
21.
godach
Aki az ingyen játékokért vesz ps+ vagy gold előfizut ....
Régebben nekem párhuzamosan volt mindkettő talán vagy 2 évig, aztán a kövi genben amikor már csak kölcsön adták a játékot hisz aktív előfizetéshez kötötték a használatát, úgy lemondtam mint a sicc (multit talán 2x20 órát ha használtam a két platformon 2 év alatt)
Azóta van Humble Monthly, Gamepass most meg a PSNow. Itt legalább tudod mire számíthatsz és nem zsákbamacska.
20.
20.
Blazkowicz
#3: Van alapja annak amit írsz, de nem teljesen indulhatsz ki ebből. Nekem a megjelenéstől kezdve van ps4em és plusom is hozzá sok sok éve és eddig csak 2 játékot vettem meg, amit később megkaptunk. Most a Titanfall 2őt és korábban a Last of us remastert. Mindig is szerettem volna játszani az uncharted sorozattal, világ életemben playstation-ös voltam, de sosem jutottam még el hozzá (pedig veszek játékot dögivel...). Szóval a hozám hasonlóknak nagyon jó lesz ez. Akinek meg megvan így járt. Bármit adnak, bármely hónapban, az biztosan megvan a ps tulajok nagy részének, akik nem fognak neki annyira örülni, de a többiek igen. És ez a 2 tábor felváltva örül a havi játékoknak. Kinek ez van meg, kinek az, kinek meg minden megvan és telibe tojja, mert egyébként mindent megvesz és csak a multi miatt van neki ps plus. Én azt modnom örülni kell mindennek! :)
19.
19.
Gykrizsi
Karácsonykor megleptem magam egy ps-vel, bepótolni pár címet. Most kezdtem el a god of wart, eddig nagyon király. Szerintem elő is fizetek erre, az Uncharted nekem abszolút kimaradt, de nagyon érdekel.
18.
18.
godach
#16: Sehová. Haverom olasz, ott meg van Now. Sokat szoktunk együtt vásárolni, szóval adta magát a helyzet. :)
17.
17.
Ooorky
#15: Now-ban benne van, úgyhogy az esély megvan rá.
16.
16.
Ooorky
#13: Egészségedre :-)
Hova költöztél?
15.
15.
Brenor
Novemberben vettem meg az uncharted collectiont, ha tudtam volna, hogy most benne lesz a ps plusba megvártam volna, na mindegy nem baj, mert megérte az a 4500 forint 3 játékért. Nekem az első rész annyira nem jött be, mert az akció részeket elég hülyén adagolták és bosszantó is tudott lenni, pláne az a jet skis rész és hülyét kaptam azoktól a lényektől a végén. :D Viszont a második rész már sokkal jobban tetszett, a nepáli pályától, ahol üldözött a helikopter az állam leesett annyira élveztem. Most nyomom a harmadik részt és még csak a Szíria elején járok, de eddig ez a rész is nagyon bejön. Szerintetek van esély arra, hogy a negyedik rész benne lesz a februári ps plusban?
14.
14.
godach
#13: * a megosztott accountok vásárolt játékainál
** előfizetőnek a profiljáról kell indítani a játékot (aztán átlépve a sajátunkra megy).
*** kéne már az a szerkesztés :/
13.
13.
godach
#9: Szuper. Most lett előfizetve egy évre!
Apróság, akit érdekel.
Letölthető játékoknál működik a megosztás, akár a vásárolt accountoknál és a platinarendszer is.
A streamelős játékoknál is működik a megosztás, bár az előfizetőnek kell megosztania a játékot, de saját accounton is megy utána (ha nem te vagy az előfizető) A platina rendszer itt nem hiszem, hogy működik mert nekem a DOA5 adott egyet, de nem találtam később.
Féltem kicsit a streaming rendszertől de nekem semmi gondom vele. Gamepass mellett ha van ez is, nem igazán kell játékokat venni.
9.
9.
Ooorky
Ha már PS NOW, januári kínálat:

Horizon Zero Dawn
Uncharted: The Lost Legacy
Overcooked! 2
8.
8.
Ooorky
Mindkettő benne van Now-ban, újabb érdektelen hónap.
7.
7.
Yanez
Egyetértek, nálam is a 4-ik van a toppon, de a többit is imádom, beleértve a psvitás részt is, amit szintén kétszer toltam ki.
5.
5.
DarkLord
#4: Bírtam a csajok kalandját is nagyon, de azért Nate-nek jobban állt. A 4 az egyszerűen zseniális egyedül a 7. fejezetet nem szeretem benne , amikor menekülni kell a party-ról. De a játék annyira egyben van, annyira jó a történet vezetés a cselekmény, hogy a sokáig legyőzhetetlennek vélt 2. részt maga mögé utasította szépen nálam. A 2. részt meg, azért imádtam, mert eltulzóttan hatalmas helyszínek voltak benne, mikor lemegyünk a Templon alatt lévő helyiségbe és a fényt kell vezetni a földön ott az a hatalmas múmia áááá majdnem leesett az állam 8ja és pont a száját kell kinyitni :D) Vagy , mikor a jéggé fagyott terembe kell nyomulni stb. olyan szinten nagy az egész terep, hogy szinte semminek érzi benne magát az ember...
4.
4.
Yanez
#3: És a Lost Legacy? Nekem az is nagyon adta, sztori szempontjából viszont már nem volt annyira izgalmas. Ám a játékmenet valamennyit még fejlődött is a 4-hez képest! A nyitottabb világ sem rontott az összhangon.
3.
3.
DarkLord
Ilyen UC-T meg hasonlókat, azért nem adnék, mert ezek miatt veszik meg az emberek 80%-a a konzolt és így szinte mindenkinek meg van. Szóval jól hagzik, hogy adják, de gyakorlatilag mégsem. Bár ízlések és mivel nekem meg anno nem volt meg a Lasztoftosz így lehet sokaknak meg pont Nate nem adta és nekik meg az nincs meg. Na mindegy anno a 2. részt tartottam a sorozat legjobbjának, azonban a 4. részt már vagy 5-ször végigjátszottam és most már a 4. részét tartom a legjobbnak a sorozatban, de utána a 2. is eszméletlen jó. De ebben a kategóriában szerintem amúgy az összes zseniális, aki szereti ezt a stílust. A kecske meg meh anno kipróbáltam hát nem nekem találták ki ennyivel le is zárom :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...