Egy hibája van a Lenovo könnyű gamer laptopjának

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 6.
  • Hardver
Habár a Lenovo ultrakönnyű gamer laptopként nevezi az idei CES apropóján bemutatott Legion Y740S-t, a mindössze kétkilós masinának van egy óriási problémája: nincs benne dedikált videokártya.

Az idei Consumer Electronics Show apropóján mutatkozott be a Lenovo új gamer laptopja, a Legion termékvonal legkönnyebb és legvékonyabb darabja, az Y740S. És valóban, a 2020 májusában érkező masina két kilogrammot sem nyom a mérlegen, ami nem hangzik rosszul egy kifejezetten játékra szánt eszköztől.

A 15,6 hüvelykes, 4K-s felbontású IPS-kijelzővel szerelt laptopot akár tizedik generációs Intel Core-i9 processzorral is kérhetjük, kapunk hozzá 32 GB DDR4-es RAM-ot, valamint egy 1 TB-os SSD-t is, hogy legyen hová pakolni a legújabb játékokat. A probléma csak, hogy a gépben nincs dedikált GPU, és bár bizonyára egy integrált videokártyával is el lehet játszogatni, egy "gamer laptop" kapcsán nem éppen erre számít az ember - de valamit valamiért ugye.

A megoldás az lehet, ha az 1100 dollárról induló masina mellé megvásároljuk a Lenovo Legion BoostStationt is (minimum) 250 dollárért. Ez egy, a laptophoz Thunderbolt 3-on keresztül csatlakozó, töltőként is funkcionáló eGPU (External Graphics Processing Unit), amibe akár NVIDIA GeForce RTX 2060-at vagy AMD Radeon RX 5700 XT-t is kérhetünk. Ezt cipelni nemigen fogjuk viszont, a BoostStation ugyanis potom 9 kiló.

A Lenovo egyébként az új ThinkPad X1 Carbont is bemutatta, erről a HWSW-nél olvashattok bővebben!

9.
Nyarlako
#7: Szerintem a profi meg pont nem szaros laptop monitoron meg billen fog jatszani.
8.
strangerthingsfan
#6: mindez igaz is lehetne, ha a külső VGA tárolódobozok nem lennének aránytalanul túlárazva. Ennek hordozható doboznak az árából kijön egy GTX1050TI
amit egy régebbi i5 be rakva csinálhatsz egy közepes gamer setupot ami Full HD gaminghez teljesen jó. ez így drága játék hülye-gyerekeknek, valljuk be.
7.
strangerthingsfan
#4: ez tökéletesen igaz. Gamer laptop max profiknak, versenyre járó profiknak való akik pénzt is csinálnak ebből. A többi redneck blindig, valóban,
6.
Kawada
#5: Ezek a dolgok nem tömegterméknek vannak szánva. A laposok egy igen nagy része elég jó procival és bőven elegendő mennyiségű ramtámogatással van ellátva ahhoz, hogy potenciálisan upgradelhető VGA/GPU esetén jóval tovább lehessen harcra kész. Az ember lehúzza az eGPU-ról, viszi melóba, előadásra, stb. nem fogyaszt többet, nem melegszik, stb. majd hazaér, az asztalra felb*ssza a lapost, bedugja a monitort, bil.-t, egeret és ezt a cuccot és kész a gémer gép. Engem se érdekel. De pl. az előző lakásomban, ha az anyagiak nem számítottak volna, el tudom képzelni, hogy használnék hasonlót. Nem fogok én se használni ilyet a büdös életbe, de azért nem egy ördögtől való dolog ez. Mondjuk ha 2060 meg 5700 XT valahogy a limit (?), akkor az... :)
5.
strangerthingsfan
most nem azért, de normális ember ezen hangosan felröhög:) saját magát égeti a Dell nem kicsit, mondjuk nekem mindegy, az egyik utolsó márka amit vennék PC szektorban, sosem bírtam őket. De ez egy röhej! :D
4.
mdr88
#3: $250-ért az bizony csak a doboz - max valami nagyon alap GPU-val szerelve - egy RTX2060-at nyilván nem tesznek bele ennyiért :)

Gamer laptop mint olyan meg eleve parasztvakítás... az árukból minden esetben jobb PC-t lehet összerakni és egy laptop SOHA nem fog olyan teljesítményt leadni, mint egy PC - sajnos tapasztalatból beszélek.
3.
markoci555
Az a doboz kisasztalként is funkcionál, és van rajta kar is, hogy könnyen lehessen cipelni. Csak ki kell perkálni még pluszba a laptop árának harmadát vagy felét (nemtom hogy ez az egpu 250 dolcsiért csak a dobozka, és még kell-e bele a kártya is?), és máris kész a gamer laptop.

Most komolyan, így a csgo-n kívül mit visz el ami kicsit is új játék? Mert nem nagyon írják le mi van benne alapból, rögtön az van, hogy neked ezzel a bödönnel kell használni, és kész. Így tényleg ne merészeljék gaming laptopnak nevezni.
2.
Norbaszki
Nem szartál a kútba, csak belelökted...
1.
Anti4730
De akkor ez egy baromsag, minek nevezik gamer lap topnak, ha pont a legfontosabb dolog hianyzik belole?? Nyilvan nem fogja senki sem cipelni ezt a 9 kilos dobozt magaval.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...