106 millió eladott példánynál jár a PlayStation 4

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 7.
  • Biznisz
Hazai idő szerint ma hajnalban elrajtolt az idei CES, aminek ezúttal is Las Vegas ad otthont. A technikai kütyük expóján a Sony is jelen van, a közel egyórás előadásukon azonban semmi új nem derült ki a PlayStation 5-ről.

A PlayStation elnöke, Jim Ryan ugyanis a pletykákkal és várakozásokkal ellentétben mindössze csak az idei év végén megjelenő újgenerációs konzol logóját leplezte le, illetve megerősített olyan specifikációkat, amiket már régóta ismerünk.

Az előadás legérdekesebb része így inkább az volt, amikor Ryan a még mindig jól fogyó PlayStation 4 kapcsán közölt számadatokat. A PlayStation elnöke ugyanis elárulta, hogy már 106 millió eladott példánynál jár a PlayStation 4, ami ugyan még messze van a PlayStation 2 közel 155 milliós végeredményétől, de így is megsüvegelendő teljesítmény. Ryan azt is elárulta, hogy eddig közel 1,15 milliárd játékot értékesítettek a konzolon, a 2016 októberében bemutatott PlayStation VR-ból eddig 5 millió darabot tudtak elpasszolni.

Ami a szolgáltatásokat illeti, ott a PlayStation Network 103 millió aktív havi felhasználóval büszkélkedhet, míg a PlayStation Plus előfizetőinek a száma jelenleg 38,8 millió tagot számlál.

A teljes, közel egyórás előadást itt tudjátok visszanézni:

13.
Kawada
#12: Fú basszameg... én nem tudom ez hogyan sikerült, de én ezt a game pass-es kommented alá szántam... lehet több tabon volt megnyitva az oldal, vagy éééén nem tudom...
12.
Kawada
#11: Jó,jó... De a szemét epic lefizette őket, majd a Microsoft belovagolt hozzájuk fehér lovon, szőke hercegként és nekik a készítők ingyen, örömmel, vatikáni valutát (aki nem tudná mi az: "Isten fizesse") használva odaadták a Microsoftnak, hogy ők, jóságos multiként alászálljanak a pórnéphez, és megajándékozzák azt vala...
11.
Neotechtr
Szóval a ps-ről mutattak egy logót, és bemutattak egy Sony elektromos autót ffs.
10.
hajbel
#3: "Véleményem szerint nagyon messze van, hogy a konzoloké legyen a vezető szerep a játékoknál.De lehet soha nem is lesz."

Egy multiplatform címből többet eladnak konzolon, tehát már "vezető szerepük van játékoknál".
9.
delphijos
#7: "Gondolom nem 14 milla használja napi 24 órát a steamet"

Nem, de abból hogy van olyan hogy egyszerre 14 millióan játszanak ( tegyük fel hogy mindenki játszik ) még miért következik hogy akkor naponta 100 milliónál több EGYEDI felhasználó játszik naponta ???

Ugyanolyan logikátlan, mint a másik "megállapításod":

"106 milliót 5-6 komolyabb játékkal érték el"
7.
Korio
#5: Gondolom nem 14 milla használja napi 24 órát a steamet.

#4
Ebben igazad van.
6.
Kawada
#4: O... És hogy még inkább árnyaljuk a képet. Jelen generációról beszélünk PS4 esetében, míg steamen 10-15 éves gépekkel is bőven bejelentkeznek, hogy free to play LoL-ozzanak vagy dotázzanak. Ha gondolod, vegyük a PS4 mellé a Boxot, a Switchet és akár az előző generácis konzolokat is, és rájössz, mekkora dolog egyáltalán az, hogy a PC ehhez kezdett egyáltalán felzárkózni! Ami mondjuk ha engem kérdez bárki, szerintem normális a generáció végéhez közeledve, aztán az új konzolok majd megint adnak egy lökést, hogy az arány eltolódjon a konzol felé.

Egyébként nagyjából 100 millió aktív steam felhasználó van.
5.
delphijos
#3: "Nyugodtan mondhatjuk, hogy 1 nap alatt kb annyian játszanak csak a steamen mint amennyi PS4-et eladtak."

Ez az okfejtés hogy jött össze.....
4.
Kawada
#3: A steamen átlag 14 millióan vannak BELÉPVE! Nem mindegy... Én amikor a PS-en játszom is, be vagyok lépve telefonnal a steambe... Vagy ha BF5-özök Originen is be vagyok lépve Steambe.

2018-ban a PC géming már kezdett felzárkózni a konzolokhoz. Amúgy meddő vita, a mobil mindent visz.
3.
Korio
#1: Szerintem inkább meglepő, mint hihetetlen adatok.
Ha megnézzük, hogy a steamen átlag 14 millióan játszanak egyszerre már nem olyan szép a 106 millió, sem a 38 millió Plus előfizető.Nyugodtan mondhatjuk, hogy 1 nap alatt kb annyian játszanak csak a steamen mint amennyi PS4-et eladtak.
Ha viszont azt nézzük, hogy 106 milliót 5-6 komolyabb játékkal érték el, akkor tényleg hihetetlen.
Véleményem szerint nagyon messze van, hogy a konzoloké legyen a vezető szerep a játékoknál.De lehet soha nem is lesz.
Másik meglepő a sokak által temetett VR.Csak a Ps 4 milla.Kiváncsi lennék az összesített számokra.

2.
Oldman
Amire nagyon kíváncsi leszek, hogy az új generációs ps5-ből pl egy év alatt mennyit fognak értékesíteni.
1.
Oldman
Számomra kicsit mindig furcsa, mikor tárgyakra a " példány" főnevet említik, pedig helyes egyébként...csak furi. :)
Nem kötözködtem, elvileg helyesen van leírva.
Maga a 106 milliò eladott konzolszám hihetetlen adat, a 1.5 milliàrd sem kutya!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...