Kihívót kap a Nintendo Switch?

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 7.
  • Hardver
Link másolása
Las Vegasban kezdetét vette az idei CES, ahol a jövő technikai kütyüit mutatják be a különböző gyártók. A Dell is előrukkolt saját újdonságaival, köztük egy, a Nintendo Switch koncepcióját követő PC-s hardverrel, ami jelenleg csak koncepció.

Egyelőre csak koncepcióként létezik, de a Dell úgy döntött, hogy az Alienware-rel közösen továbbgondolja a Nintendo Switch ötletét, a hordozható hibridgépbe pedig komoly, PC-s erőforrást pakol. A Concept UFO-ról sajnos alig árult el részleteket a gyártó, így nem ismert a pontos specifikáció, és azt sem tudni, meddig bírja a gép egyetlen töltéssel.

A prototípus egyelőre egy 8 inches, 1200p-s kijelzőt használ, amire mágnesek segítségével lehet rápattintani a kontrollereket. A PC-alapú hordozható gépen jelenleg két USB-C csatlakozó is található, így akár külső kijelzőre is rá lehet kötni. Az UFO-n egy sima Windows 10 futott, ráadásul egér és billentyűzet is csatlakoztatható hozzá. A The Verge beszámolója szerint a prototípus egyelőre nagyjából háromszor nehezebb, mint a Switch, ami kizárja, hogy tartósan sokáig tartsuk a kezünkben a gépet, de rövidebb ideig kifejezetten kényelmes játszani vele.

A gépen egyelőre olyan játékokat lehetett kipróbálni, mint a Rocket League, az F1 2019 és a Mortal Kombat 11.

15.
15.
Heldengeist
Szvsz a történelem legjobb handledje a PSP volt, csak a Sony még annál is jobban seggbe rakta magát Go-val, mint a Nintendo a Wii U-val. Egy olyan kézikonzolon még el is gondolkodnék, de egy gamer tabletet biztos nem vennék elő például utazás közben, otthonra meg gyenge.
14.
14.
TDavid22
Miért nem jó a gamerlaptop? nem értem...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...