Már majdnem kész a Resident Evil 3 remake

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 9.
  • Hír
Link másolása
A Resident Evil 3 remake-jének producere, Masao Kawada és Peter J. Fabiano nemrég interjút adtak a Famitsunak, ebben pedig elárulták, hogy a játék 90 százaléka gyakorlatilag kész, így nem hiszik, hogy csúszni fog a premier.

A Famitsuval készült interjúban rengeteg mindenről szó esik, például a harmadik rész főhőseiről, Jill Valentine és Carlos Oliveira párosáról, a duó jelleme és külsejük átalakításainak okairól, illetve a minket folyamatosan üldöző Pursuerről is.

Utóbbi kapcsán el is mondják, hogy komoly figyelmet szenteltek a Nemesis elöli menekülés generálta feszültségkeltésnek, így a remake fejlesztésekor úgy alakították át a játékmenetet, hogy az jobban illeszkedjen az állandó meneküléshez.

A producerek azt is elárulták, hogy a fejlesztés remekül halad, már a játék 90 százalékával készen vannak, így szinte biztosak benne, hogy nem kell elhalasztaniuk a korábban beharangozott premiert, ami egyébként 2020. április 3-án lesz esedékes, méghozzá PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

22.
22.
Ganzer
#21: Ezt én is nagyon remélem.
21.
21.
Ez úgy volt, hogy a régi 2-ben az A küldetésben sehol sem volt Mr. X. Végigvitel után a B küldetésben jött be mindkét karakternél. De igazából egy nagy senki volt, csak egy böhöm akármi, ami rád nyithat, aztán belelőttél párat és orra esett. De ez csak a B küldetésre, amikor már ismered a játékot, tele vagy lőszerrel, stb.

Ehhez képest a remake 2-ben már az A küldetésben is benne van, mindenképp szembe jön és utána ott motoszkál mindenhol a játék több részében. Ha meghall, akkor jön csak, tehát ha lősz, vagy futsz, akkor megtalál. Meg amikor szembe jön. Na engem pl a halálba idegesített, nekem nem hiányzott. Hangulatos volt, meg minden, de legszívesebben lelőttem volna egy trainerrel. (Igen, van ilyen, ha valakit csak Mr. X tart vissza a játéktól). Amúgy meg lehetett volna ugyan úgy csak a B küldetésben és akkor azt mondom, hogy szupersztár a faszi és én akartam az arcomba kapni, ha B-t megyek.

Hát mindegy, a játék tetszik így is. Szóval nem nyavajgás, csak nekem negatívum a Mr X erőltetése és amúgy sem így volt eredetileg. De nem csaltam, inkább lopakodtam, az embert meg előre beterveztem, hogy a legutolsó percben ugrasztom csak be a helikopter eloltásával. Addig persze lenyírtam mindent, ami az elérhető folyosókon van, mindent megcsináltam, mindent összeszedtem.

Resi 3 témában meg az van, hogy elmondható, hogy a régi 3-ban a Nemesis folyamatosan, az egész játék alatt üldözött. Igen ám, de nem üldözött folyamatosan, mert általában sehol sem volt a játék minimum 80 %-ban. Teljesen szkriptelt, a sztorival összefüggő helyeken jött be Nemesis a képbe. De tényleg mindig akkor, amikor végeztél a mászkálással és az utolsó tárggyal kezdtél volna szaladni.

Jó volt sztoriban, szerethető cukipofa a karakter, de elment mindig perceken belül. Vagy elfutottál valameddig, vagy ilyen "sztori elágazós döntésnél" kicselezted, vagy leverted, de mindig perceken belül vége volt és utána totál nyugi egy jó darabig.

Ahogy beleerőltették a remake 2-be kvázi a Nemesis-t Mr. X-el, nem tudom hová lép tovább a 3. Remélem nem abba az irányba, hogy full idegesítő lesz.
20.
20.
Ganzer
Ja, ez az állandó szaladgálás mr.X elől engem idegesített.
Viszon furcsa, az Amnesia dark crescent-ben viszon nagyon para volt számomra bújkálni meg szaladni a pacalarcú elől.
18.
18.
br1Koo
#16: Én is játszottam anno a hárommal, de nem emlékszem rá hogy mindig ott volt-e de szerintem nem, vagy ha igen akkor nem talâlkoztál vele folyamat hanem ritkán, de akkor nagyon hangulatos tudott lenni. Szerintem fasza dolog hogy a játékmenet része a sztorinak és a sztori része a játékmenetnek, így volt izgalmas a cucc.
17.
17.
Guba32
#16: 17 éve játszottam a RE3-at,nekem olyan mintha mindig a nyomomban lett volna...:)
13.
13.
Marcus88
#11: Így van egy remek alkotás lett,egy cseppet sem lett rosszabb attól amit írtam.
Csak ezen elemek nem nagyon tetszenek a játékokban!
11.
11.
godach
Annyira érthetetlen amúgy, hogy a remake és remasteredek világában a Resi2 egy példamutató alkotás lett. És még így is képesek az emberek nyavalyogni :/
10.
10.
GAMEROD
Az a baj hogy az egész Nemesis fílinget lelőtték a Mr.X-el, az előző részben. Az eredeti 2-ből se nagyon emlékszek arra hogy követett volna, legalábbis az "a" küldetésben.
7.
7.
Guba32
Sok játékostól olvastam,hogy ez a kedvenc RE része,de engem is idegesített,hogy örökké a nyomomban volt,és nem tudtam nyugodtan keresgélni,ezt nem is vittem csak egyszer végig ellentétben a legtöbb számozott résszel.De még mindig inkább ez,minthogy akciójáték legyen.
6.
6.
Marcus88
#5: És akkor még arról nem is beszélve,hogy túlélő horror játék,össze gyűjtögetem a kis életet lőszert és belök egy ilyet és lövöd szartig a semmiért.
Jó második végigjátszásra már tudja az ember de na....
5.
5.
Yanez
#3: Csatlakozom. Egyik legidegesítőbb dolog, ami ilyen műfajú játékban lehet. Én most tolom a The Evil Within 2-t, ott szerencsére nincs ilyen és ott keresgélni is nagy móka. :)
3.
3.
Marcus88
#2: Csatlakozom hozzád,én is utálom mikor kerget egy hallhatatlan dög és állandóan feltűnik a játékban.Aztán a végén mégis csak megölöd,de előtte állandóan rohangálni kell előle.Én jobban szeretek horror játékokban keresgélni nyugodtan és lassan haladni!
A Dead Space jut erről eszembe ott is volt valami dög,pedig szanaszét daraboltam mégis mindig összekaparta magát!
2.
2.
Anti4730
Kurva Jo mondhatom, a kettoben is rohadtul idegesitett a folyton utanad maszkalo kalapos fasz, nem felelmetes volt, hanem irritalo, hogy nem hagyta csinald amit akarsz. Ebben Meg erre epitik a jatekmenetet, nagyszeru. Johogy az eredetiben is ugy volt de istenem..
1.
1.
Clayman
90%-a kész? Akkor mehet a boltokba. A maradékot DLC-ként adják el a hibákat meg 1,5 hónap múlva egy a játék méretével megegyező patchben adják ki.
Jó csak viccelek, ilyet nem szoktak a játékkiadók csinálni. Vagy igen? Aki kifizet egy 3$-os lootboxot annak megmondom, vagy nem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...