PlayStation 5 - az újdonságok java még hátravan

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 9.
  • Teaser
Link másolása
Túlzás lenne azt állítani, hogy mindent tudunk a következő generációs PlayStationről, de a Sony az elmúlt hónapokban már elárult ezt-azt a masina újdonságairól. És mi jön még!

A Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, Jim Ryan a Business Insider Japannek adott interjút, ebben árulta el, hogy a PlayStation 5 több nagyobb újdonsága is bemutatásra vár még, ezek pedig mind abban segítenek majd, hogy az új masina meg tudja különböztetni magát az előző generációs konzoloktól.

Hogy mire gondolt pontosan, arról már nem kívánt beszélni. Habár túlzás lenne azt állítani, hogy a PlayStation 5-ről mindent tudunk, néhány kulcsfontosságú fícsörről már lerántotta a leplet a Sony. Kiderült például, hogy az új konzol már SSD-vel és UHD Blu-ray-lejátszóval érkezik, 3D-s hangzást és hardveres ray tracinget biztosít, továbbá a kontroller is megújul: a DualShock 5 (?) sokkal finomabb haptikus visszajelzéseket ad majd, és a ravaszok ellenállása is programozható lesz a fejlesztők által.

Az interjúból két részletet érdemes még kiemelni: Ryan egyrészt kijelentette, hogy kötelességük kiszolgálni azokat a PS4-tulajokat, akik még nem szeretnének beruházni az új konzolba, valamint leszögezte, hogy az előző generációs géppel szemben az új PlayStation Japánban sem fog váratni magára.

A PlayStation 5 az idei év végén kerül boltokba. Hogy mikor mutathatják be a nagyközönség előtt, azt még nem tudni, de a 2013 novemberében debütált PlayStation 4-et 2013 februárjában leplezték le, szóval erősen esélyes, hogy a következő egy-két hónapban már okosabbak leszünk.

24.
24.
godach
Most olvasom, hogy a Series X meg támogatni fogja a steamet? :O
23.
23.
KopyAti
20.
20.
szoszderemo
#14: Téged nem érdekel a konzol, miért beszéljenek róla :D
14.
14.
ADMlN
Engem őszintén nem érdekel a PS5 mint a konzol mert szinte biztos vagyok benne, hogy a Series X majdnem minden szempontból többet fog nyújtani, szóval inkább arról beszéljenek, hogy mi a helyzet a Horizon Zero Dawn, a God of War, vagy a Bloodborne folytatásával.
5.
5.
delphijos
#1: Természetesen. Boxon az S-ben és az X-ben is UHD van, és megy a 4kBR, BR, DVD.
4.
4.
Hanoi
Valami konkrét infó az áráról?
3.
3.
Tokodboy
Biztosan. Az olvasok visszafele kompatibilisek tudtommal.
2.
2.
KopyAti
#1: A filmekre gondoltam, mert van egy csomó.
1.
1.
KopyAti
Csak egy gyors kérdés! A 4k-s, vagy úgy mond UHD Blu-ray lejátszó, ami benne lesz, az viszi a sima blu-ray lemezeket?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...