Xbox Series X - csak később jönnek az exkluzívok

  • Írta: szlav
  • 2020. január 10.
  • Biznisz
Úgy tűnik, hogy a Microsoft ahelyett, hogy egyetlen konzolra tenné fel a pénzét, az egész Xbox termékcsalád folyamatos sikereiben bízik. Matt Booty elárulta, hogy a Series X nyitócímei a Microsoft többi platformján is elérhetőek lesznek.

Habár a rivális Sony nagyot futott az utóbbi évek során a PlayStation 4-exkluzív játékaival, a Microsoft látszólag más irányból közelíti meg a generációváltást. Az Xbox Game Studios feje, Matt Booty az MCV interjújában elárulta, hogy az első egy-két évben az Xbox Series X-re érkező játékok elérhetőek lesznek a Microsoft többi platformján is. Ez azt jelenti, hogy eleinte nem érdemes kifejezetten Series X-exkluzívokra várnunk, a legizgalmasabb címeket ugyanis elérjük majd Xbox One-on és valószínűleg PC-n is.

"Fontos számunkra az, hogy ha valaki (akár most, a Series X megjelenése előtt) megvásárolja az Xbox termékcsalád egy darabját, az nem bánja majd meg a befektetését. Mindig kell, hogy legyen számára elérhető tartalom" - mondta Booty. "Biztosnak kell lennünk abban is, hogy a jövőben olyan Xbox-exkluzív játékokat adunk ki, amelyekre mi és a rajongók is büszkék lehetünk. Végül pedig olyan karaktereket, történeteket és világokat kell alkotnunk, amelyek a készülékek, platformok és generációk közötti szakadékok felett állnak."

301.
Duken
#300: Fontos a tflops de túl nagy jelentőséget tulajdonítanak neki. Az architektúrára leszek kíváncsi. Hiába hasonlítanak a pécékhez ezek még mindig konzolok. Máshogy is felhasználhatjàk az erőforrásokat. Kíváncsi vagyok Cerny mit talált most ki.
300.
Kawada
#297: Részben igen, fölösleges, másrészt viszont ideiglenesen ígérik ezt a dolgot, úgyhogy akár meg is tudhatjuk. Bár valószínűbb, hogy a következő 2 évben igazából azok jönnek még, amik alapvetően One-ra voltak fejlesztve, csak tupírozottabban. Eleve 12 tflops körüli teljesítményre tervezett játékot, hogy normálisan adaptáljanak 1,2 (vagy mennyi a One) tflopsos hadrverre, lényegesen szarabb procival és hdd-vel... Szerintem kizárt.
299.
Kawada
#296: Na jó. A 2. bekezdésed viszont kikezdhetetlen minden rosszindulatom ellenére is...

"Látom ezen nagy a felháborodás, mert ez egy vásárlóbarát politika ellenben a Sony-val akiknél megint csak az a lényeg, hogy rákényszerítsenek az új konzoljuk mihamarabbi megvásárlására... Szar lehet úgy élni, hogy az embernek ez nemhogy nem esik le, de még foggal körömmel védi is..."

Isten igazán erre reagáltam hasonló arroganciával. Erre írtam lényegében azt, hogy az egyik így akarja rád sózni a szarát, a másik pedig úgy. Nagyon túl volt ez spilázva egyébként és kurvára nem a lényegről beszéltünk. Szerintem ezt a részét fejezzük be legalább, ha már egyébként sem értünk egyet.

Mondjuk a végig amellett érvelt azért baszott erős túlzás, bevallom, 10 percet néztem belőle egyelőre csak, de addig inkább kételyek voltak és ellenpéldák az előző generációváltásból, illetve megemlítettek 1-2 játékot ahol jól sült el. Elhangzik, hogy elméletileg jobban működhet, hiszen az architektúra teljesen azonos (erről is volt szó), viszont a CPU és a merevlemez optimalizálás azért okozhat bajokat. És lényegében elmondják ők is, hogy sajnos magával hordozza a veszélyt, hogy bizony az új játékokban bizonyos dolgok esetleg feláldozódhatnak ennek a fícsőrnek az oltárán, és elhangzik az is, hogy ez a probléma kevéssé érinti a One X-et nyilván, mint az alap One-t is.
298.
ADMlN
#297: Persze, hogy felesleges. Olyanokkal nem lehet vitázni akiknek az a hitvallása, hogy csak a Sony papa csinálhat bármi jót. De ez nem jelenti azt, hogy ettől még nem lehet vicces. :)
297.
delphijos
Kicsit azért felesleges a vita, mert ha jön egy “mindenre IS” game, úgyse tudjuk meg soha hogy milyen lehetett volna ha csak Series X-re jön. Majd ha ilyen is lesz, akkor valamennyire lesz összehasonlítási alap. Én a sokkal gyengébb CPU miatt vagyok kicsit szkeptikus ( persze csak a S-nél ) , meg a töltési idők miatt.
296.
ADMlN
#295: Richard-ot elismerem mint “komoly szakmai csóka”, és ő végig amellett érvelt, hogy szerinte ez egy jó dolog. Ezt a John nevű csávót nem ismerem, viszont a végére ő is elismerte, hogy csak az ördög ügyvédjét játszotta.

Amúgy ha tényleg úgy gondolod, hogy a vásárlóbarátság egy szubjektív dolog, akkor amikor én azt mondtam, hogy ez egy vásárlóbarát lépés, akkor azt logikusan csak az én szubjektív nézőpontomra érthettem, tehát innentől kezdve teljesen értelmetlen, hogy te miért kötöttél bele. ¯\_(ツ)_/¯
295.
Kawada
#294: Így van. :)

Ezután lelettem hülyézve, parasztozva (ezt a szar lehet úgy élni szófordulatot egyébként pont a te előtte levő kommentből vettem, amit amúgy másnak címeztél), utána próbáltam kifejteni, hogy a vásárlóbarát szerintem szubjektív dolog, mert engem a cross gen szarságokkal nem, minőségi játékokkal viszont lehet kényeztetni, aztán pedig jött a "büdös sony fanboj vagyok dömping" mert "már megint minden szar a microsoft csinál". :)

Ez ment 100 hozzászólásban zanzásítva. Egyébként megint megragadtad a lényeget, véletlenül sem azt, hogy konkrétan igen komoly szakmai csókák szerint is azért elég necces ígéret és hordoz magával veszélyeket és kételyeket.
294.
ADMlN
#293: Nem, én nem így emlékszem.
“Szar lehet úgy élni, hogy elhiszed, hogy egyik vagy másik vásárlóbarátabb a másiknál.”
293.
Kawada
#292: Az, hogy marketing.
292.
ADMlN
#291: Ez a videó azért tetszik, mert mindkét fél végig egyetértett abban, hogy ez egy “pro-consumer” lépés. Mi is volt a te álláspontod ezzel kapcsolatban?
291.
Kawada
A mocskos PS fanboy digital foundry is elmélkedett a kérdésen, hogy mik az előnyök és félelmek a "multigen" megoldással kapcsolatban.

https://www.youtube.com/watch?v=ysmfqdlvy3o
290.
frankdelgado
Azt..mennyi hozzászólás, úgy látszik semmi sem érdekli annyira a forumozókat, mint egy xbox hír...
289.
Kawada
#287: Ezekről lemaradtam, arra a részére emlékszem csak, hogy lelövik a szerókat márciustól talán.
288.
godach
#287: Jah, az lemaradt, hogy végül csak megjött ps+ba egy herélt változat.
287.
godach
#284: Volt. Ezen volt a nagy felháborodást mert alapból úgy harangozták be a játékot hogy megjelenésekor kap egy PS+ verziót is. Aztán a játék csúszott de megjelenés után több hónappal később se jött a ps+ verzsön.
Sokan azt kiabálták, hogy amiért sikeres lett a játék, biztos azért nem jön az ingyenes. Szóval, nagy vergődés volt...
286.
godach
#282: Sajnos nem. Bár elvoltam a 2 és Autosporttal is és a mostani grid jobb ezeknél de még így sem ér közelébe sem az elsőnek, szerintem.
285.
Kawada
#283: Én néztem el... nem vettem észre, hogy Dukenre reagáltál.
284.
Kawada
#282: Lehet volt korábban, nem tudom. Nagyjából 2 éve használom a Plus-t, azóta nem volt. Korábbról nem tudok nyilatkozni.
283.
Kawada
#280: Milyen elnézés és árnyalat? :)
282.
Duken
#280: De mit néztem el a sonynak. Írtam hogy ebben fszfejek voltak. A Grid nem is gondoltam volna hogy olyan jó hogy egy lapon lehet említeni a Forzával. Az új grid részre is értendő?
281.
Duken
#279: Ez mondjuk igaz. Azt hittem hogy volt ps plusba de akkor rosszul emlékeztem. Valami casual arkád autós játékra mint a forza azért rágyúrhatna a sony kövi genben. Gt5 is élvezhetetlen számomra. Valami törős-zúzósnak örülnék!:)
280.
godach
#278: Erről az elnézésről beszéltem a Sony felé egyébként. Nem kell árnyaltabban nézni. Sokkal érthetőbb lett volna, ha azt az űrhajós bagázs vágják ki bár az sem lett volna jogos.
Információképp (mivel én viszont nyomok autós játékokat, a Gran Turismo 2-3 majd a Grid után ez volt az az autós stuff, amire büszke lehetett a játékos a Forza mellett.
279.
Kawada
#278: Egy Driveclub pozíciójú cucc kukázására szerintem nincs mentség. Kicsinyes és surmó lépés. Legalább adtak volna neki még egy próbát, hogy adják PS Plus-on belül oda a népnek, és ha úgyis 100 ember játszik vele, akkor menjen a picsába. Bár ebből akkor se jöhetett volna ki normálisan a Sony, miután a csapat egy részét szélnek eresztette, majd be is zárta a stúdiót.
278.
Duken
#270: Driveclub-ért kár de ha árnyaltabban nézzük a dolgokat ott a fejlesztők is ludasak voltak ám. Viszont a sony meg fszfej volt hogy miután helyrehozták a hibákat a kezdeti döcögős start után, sőt folyamatosan támogatták a játékot, mégis lemondtak róluk. Mondjuk én annyit nem játszottam vele. Számomra élvezhetetlenül nehéz volt meg nem is vagyok oda az autós játékokért.(van egy 200 lóerős turbó-benzines matt-fekete nissan juke-om, azzal jobb szeretek játszani) :D
Bár látom hogy attól még sokak számára jó volt. Én egy új Twisted Metal játéknak örülnék!;)
277.
ADMlN
#272: "Elkezdenek személyeskedni és a végén még én vagyok a hülye aki kilóg valamiféle beleképzelt” közösségből”"
Jajj, te szegény, kérsz egy puszit a pocakodra?
Ezt az áldozat imázst meg igazán befejezhetnéd, mert ezt a személyeskedést te kezdted el réges-régen. Az ahogy itt játszod miatta az agyad csak tovább erősíti azt az alattomos, álszent, többreget használó, sunyi képet ami kialakult rólad. Így ne csodálkozz, ha kivet a "közösség"...

"Lehet velem értelmesen beszélgetni"

wheeze.jpg

#273: Ahhoz képest mennyire nem érdekel a "zümöggés"-em, meglepően sokat tudsz rajta hisztizni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...