Új címen fut Amerikában a Ragadozó madarak

  • Írta: szlav
  • 2020. február 12.
  • Cooltúra
Link másolása
Valljuk be, a Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) nem a világ legegyszerűbb címe. Miután a film siralmas rajtot vett a jegypénztáraknál, a Warner Bros. új marketingstratégiába kezdett.

Azt már most elkönyvelhetjük, hogy nem a Ragadozó madarak lesz minden idők legsikeresebb DC-képregényfilmje. Épp ellenkezőleg: Harley Quinn önálló története 33,2 millió dolláros bevétellel zárta a premierje hetét az USA-ban, ami a Warner Bros. eddigi szuperhősös adaptációi közül a leggyengébb nyitóhetet jelenti.

Nyilván több oka is van annak, hogy a nézők kerülik a jegyvásárlást: amellett, hogy egy R-besorolású, azaz kizárólag felnőtt felügyelete mellett megtekinthető filmről van szó, nem felejthetjük el azt sem, hogy a produkció közmegítélését némileg megkeseríti a Suicide Squad utóíze is. Mindezek mellett a stúdió meglátott még egy hibapontot: a Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) nem feltétlenül az a cím, ami csak úgy leugrik a plakátokról, arról nem is beszélve, hogy a kisbetűs részbe helyezi a film főszereplőjét.

Ennek nyomán tehát a Warner Bros. az utolsó utáni pillanatban új stratégiába fogott: a felismerhetőség jegyében új címen futtatják a filmet az Egyesült Államok számos mozitermében. Valljuk be: a Harley Quinn: Birds of Prey (ezt láthatjuk a legújabb plakátokon) jóval sallangmentesebb és egyszerűbb az elődjénél, és valószínűleg tényleg hamarabb képbe hozza azt a tájékozatlan filmnézőt, aki céltalanul tévedt be a plázába vagy a mozik környékére.

7.
7.
user101
Megnézi az ember a trailert és azt látja, hogy ritka szar színészi játék mellett, pocsék látványvilággal, erőltetett egyáltalán nem vicces egy dimenziós szereplőkkel operáló budget "zs"+++-os filmet akarnak a torkunkon lenyomni, ami állítólag még rohadtul túltoltan pc-skedő is... A tököm kivan az ilyentől és sugárba hányok tőle... Inkább "szenvedem végig" az 1917-et, vagy a "Csiszolatlan gyémántot" még egyszer... Pedig azok is nyomasztó filmek, de legalább nem olyan igénytelen szarok, mint ez...

Komolyan nem értem mit várnak, ebbe a filmbe annyit nem tettek bele, mint egy köbméternyi lófingbe... :(
6.
6.
kryszisz
#4: Gyűlöltem azt a filmet az elejétől a végéig, ezt azért valamivel jobbnak tartják a "szakik". Fél év múlva virágboltból behúzom azért, ha más nem Margó Robi eyecandy-nek jó lesz:D
4.
4.
br1Koo
A Suicide Squad után kinek lenne kedve ennek is esélyt adni? Nem a cím volt a baj, hanem az hogy anno egy szar sekélyes filmet készítettek, ami pont arra volt való hogy a tehetséges marketing csapat fasza trailereket vágjon belõle, amivel majd mindenkit be lehet etetni. Elbaszták. Ezek után az a minimum hogy aki esetleg még kíváncsi rá az valami tanyasi torrent oldalról lekapva szarás melletti unaloműzés formájában ad esélyt az új "kasszasikernek".
2.
2.
Heldengeist
A cím szar (volt) ez tény, de arról szólnak a hírrek, hogy a film is. A marketingje elég elcseszett volt, az biztos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...