Drew Karpyshyn az Archetype-nál folytatja

  • Írta: gorien
  • 2020. február 14.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Mass Effect és a Star Wars világában is otthonosan mozgó Drew Karpyshyn számos nagyszerű játék létrehozásában vett részt a BioWare-nél. Két éve otthagyta őket, de az Archetype-hoz csatlakozva újra két BioWare-veteránnal dolgozik majd.

Ha valaki rajongója az olyan univerzumoknak, mint a Star Wars vagy a Mass Effect, akkor bizonyára találkozott már Drew Karpyshyn nevével. Akár azért, mert számos regényt írt a két említett világhoz, akár azért, mert az utóbbinak például a születésénél is ott volt.

Karpyshyn 2000-ben csatlakozott a BioWare-hez. Első munkájaként jeleneteket és párbeszédeket írt a Star Wars: Knights of the Old Republichoz, később pedig a Jade Empire és a Mass Effect-széria vezetőírója lett.

2012-ben elhagyta a BioWare-t, majd az Anthemhez visszacsábították, 2018-ban pedig újra távozott a csapattól. Az író saját blogján jelentette be a minap, hogy ismét játékfejlesztőkhöz csatlakozik: a Magic: The Gatheringet is gondozó Wizards of the Coast új leányvállalatához, az Archetype Entertainmenthez.

Karpyshynt régi kapcsolat fűzi a Wizards of the Coasthoz – náluk írta első regényét és velük dolgozott a Baldur’s Gate-en. De nem az anyacég az egyetlen ismerős, az Archetype-ot ugyanis két BioWare-veterán vezeti: James Ohlen és Chad Robertson. Ők mindketten részt vettek a BioWare legnagyobb címeinek létrehozásában.

A stúdió első játéka már készülőben van, de egyelőre csupán annyit tudunk róla, hogy egy sci-fi RPG lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...