Anthem teszt

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 11.
Link másolása
A Mass Effect: Andromeda felemás kivitelezése után komoly nyomás nehezedett a BioWare-re, hiszen egy esetleges újabb kudarc komolyan érintheti a stúdió jövőjét. Ehhez képest az Anthem minden várakozásunkat alulmúlta.

A két évvel ezelőtt bemutatott Mass Effect: Andromeda felemás fogadtatása után minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedett a BioWare csapatára, az Electronic Arts ugyanis nem szívbajos, amikor nagy múltú stúdiókat kell egyetlen tollvonással a történelemkönyvek részévé tennie, így a rajongók joggal gondolhatták, hogy egy esetleges újabb kudarc a stúdió végét jelentheti. Papíron az Anthem egy remekbe szabott, izgalmas shared-world játéknak indult, ráadásul a Destiny és a The Division már kijárta az utat és megmutatták, milyen hibákat nem szabad elkövetni.

Aztán januárban bemutatkozott a játék VIP-demója, ami elég hamar világossá tette a rajongók számára, hogy nem lesz zökkenőmentes a hivatalos rajt, mert már erre sem tudott megfelelően felkészülni az Electronic Arts és a BioWare. A próbaváltozat optimalizációja ugyanis borzalmasra sikerült, és a szerverek is viszonylag gyorsan megadták magukat. Az Anthem hivatalos megjelenése óta pedig napi és heti szinten érkeznek a hírek a legkülönfélébb és legbizarabb problémákról. Ekkor még azt hittük, hogy az lesz a legnagyobb fájdalmunk, hogy a quickplay mód helytelen működése megtréfálja a rajongókat, vagy hogy rengeteg töltőképernyőt kell bámulnunk, borzalmas töltési idővel. Aztán kiderült, hogy a játék konkrétan két vállra fekteti a PlayStation 4 konzolokat, majd pedig arra is fény derült, hogy a fegyverek sebzésével is komoly problémák vannak, így egy sima mordály is nagyobbat üthet, mint egy Legendary-változat. De ezzel nem érnek véget a problémák (beszélünk még róluk később). 

Igazságtalan is lenne, ha egy játékot csak a technikai hiányosságok és fennakadások alapján ítélnénk meg, de az Anthem komoly fundamentális problémákkal is küzd. Amíg előbbieket idővel lehet orvosolni, addig a lootrendszert, a küldetések struktúráját, a történetmesélést, a karaktereink fejlesztési lehetőségeinek mélységét már sokkal problémásabb lesz javítani, finomhangolni. Márpedig az Anthem ezer sebből vérzik, és a játékra zúduló közutálat sem feltétlenül abból ered, hogy hemzseg a hibáktól (persze vastagon szerepe van azoknak is). Az Anthem egész egyszerűen nem lett kész, a BioWare lényegében a vásárlóival tesztelteti a játékot, amivel egészen odáig nem lenne probléma, ha nem kellene érte több tízezer forintot fizetni.

Az egész a sztorival, illetve annak elmesélésével és szereplőivel kezdődik. A történet szerint egy rejtélyes frakció, az istenekként tisztelt Shaperek szó nélkül leléptek, közben pedig hátrahagyták a bolygó terraformálására alkalmas technológiát. Az úgynevezett relikviák azonban instabilak, bármikor képesek aktiválódni és borzasztó kataklizmákat okozni. A játék kezdetén épp tombol egy ilyen vihar, a Heart of Rage, amit a Cenotaph nevű ereklye gerjesztett, és ránk, vagyis a Freelancerek egyik kezdő tagjára hárul a nemes feladat, hogy a Helena Tarsis és segítője, Arden Vassa által kifejlesztett javelin "pilótafülkéjébe" huppanva megmentsük az emberiséget. A kataklizmát végül ketten éljük túl, így amikor ténylegesen is részeseivé válunk a történéseknek, már tíz évvel később járunk. A korai küldetések aztán olyan események láncolatát indítják be, amiből már nem tudunk visszatáncolni. Színre lép a tényleges ellenség, a Dominion és annak vezetője, közben pedig megismerkedhetünk más frakciókkal, a játék látszólag baromi színes és változatos világával, valamint Bastion, illetve főhadiszállásunk, Fort Tarsis múltjával és jelenével.

A történet egyik legnagyobb problémája, hogy hihetetlenül hézagos az elmesélésének módja. Alapvetően néhány olyan NPC-vel lesz csak dolgunk, akiktől fő- vagy mellékküldetéseket vehetünk fel, Fort Tarsis további lakója, kereskedője viszont inkább csak arra való, hogy csevegjünk velük vagy kisebb megbízásokat teljesítsünk számukra, esetleg megtudjunk egy-két, látszólag izgalmasabb részletet. Közben viszont a játék már az első perctől kezdve előismeretet igénylő információkat, fogalmakat zúdít ránk, amelyek megismerésére csakis a világban és főhadiszállásunkon elszórt dokumentumokból, feljegyzésekből van mód. Az Anthem elvárja, hogyha szeretnénk elhelyezni a világban a szereplőket, szeretnénk legalább alapjáraton megérteni és megismerni a történetet, akkor olvassunk, méghozzá nagyon sokat.

Egy szerepjáték esetében szerintem ezzel nincs gond, de egy looter-shooter esetében talán vehették volna a fáradtságot, hogy a küldetéseken végighaladva is világosak legyenek az alapok, a szerepkörök. Közben a sztorivezetés is hullámzó minőségű, valamikor piszkosul felpörögnek az események, máskor viszont órákra képes leülni az egész játék, köszönhetően az ugyanarra a sémára felhúzott küldetéseknek. Az NPC-k meglehetősen sablonosak, nem igazán akad közöttük izgalmas, a párbeszédek unalmasak, és az sem hajtóerő, hogy a Yarrow, Brin és Matthias hármasnál fejleszthető reputációnkkal új, papíron ütősebb dolgokat nyithatunk majd idővel meg.

Ha már szóba kerültek a küldetések, akkor érdemes megemlíteni, hogy a BioWare nem igazán erőltette meg magát. Hosszútávon az endgame issza majd meg a levét a nagyjából két-három küldetéstípus okozta önismétlésnek, de már a történet végigjátszása közben is fájdalmasan unalmas volt kihívásról kihívásra ugyanazt csinálni. Lényegében elrepülünk egyik helyről a másikra, ott halomra ölünk mindenkit, esetleg megkeresünk valami ereklyét, majd repülünk tovább, és minden kezdődik elölről. A problémát a Freeplay játékmód sem képes feloldani, sőt, talán fel is nagyítja azt, és közben arra is rávilágít, hogy hiába hatalmas Bastion, a játék világa meglehetősen üres és jellegtelen. Néha ugyan belebotlunk egy-két ütős Titánba, vagy felvehető izgalmas küldetésekbe, de tulajdonképpen a szabadon teljesíthető World Eventek is ugyanazt a struktúrát követik, mint a történet küldetései.

Az ötlettelen dizájnt két dolog nem teszi hamar unalmassá, bár a lelketlen grindhangulat még így is elég korán utolér minket. Az egyik, hogy nagyon jók lettek a javelinek, illetve a Vasemberként repkedés órákkal később is baromi jó móka, köszönhetően az egyszerű irányításnak. A másik pedig maga a harcrendszer, ahol elsősorban a gunplay, a karakterünk képességei, illetve azok megfelelő kombózása garantálja majd, hogy ugyanazt a kihívást újra és újra megcsináljuk, többek között valami jobb loot reményében. Az egész szólóban is nagyon jól működik, de az Anthem igazi varázsa a kooperatív módban rejlik, amikor egy megfelelően összeállított javelinnégyessel, azok képességeinek összehangolásával, mint kés a vajon vágunk át az ellenfelek hullámain. Ez viszont csak akkor működőképes, ha barátokkal, a lapok előre leosztásával vágunk neki a kihívásoknak.

Ugyanis az Anthemben a képességek különböző kategóriába sorolhatóak. Vannak a sima, egyszerű támadások, illetve van a primer és detonátor kategória. Az előző tulajdonképpen előkészítésre alkalmas, amit a detonátorral kombinálva lehet igazán pusztító támadássá evolválni. Ezt szólóban is kivitelezhetjük, míg a kooperatív módban a különböző képességű javelinek lényegében egymásnak alávághatnak (azért nem ez a jellemző), ha nem megfelelő képességekkel rendelkeznek. Vagyis a kooperatív mód igazi mélységei tényleg akkor ütköznek ki, ha olyanokkal játszol, akiket ismersz és akikkel előre tervezni lehet, nem csak a felállást, de a képességeket is ideértve. Ugyanis dönthetünk úgy, hogy a saját karakterünket olyan adottsággal vértezzük fel, amelyek csak előkészítésre alkalmasak, míg társunk a detonátor képességekkel befejezi a munkát. Persze fejleszthetjük úgy javelinünket, hogy mind a primer, mind a detonátor kategóriákra rágyúrunk, de egyszerre akár több páncélt is dédelgethetünk, mindegyiket a megfelelő helyzethez igazítva. Ezeket aztán különböző kiegészítőkkel még tovább turbózhatjuk, igaz, mindent előre meg kell terveznünk, a játékban ugyanis nincsen valósidejű inventory-rendszer, így a közben dobott lootokból nem lehet utólag variálni a kezdeti felállást. Mindig a küldetések teljesítése végén tudjuk meg, mit is kaptunk. Felemás érzéseim vannak a megoldással kapcsolatban, mert így nem lehetett azonnal reagálni egy-egy komolyabb kihívásra, pedig lehetséges, hogy kis újratervezéssel hasznosabbá tehettük volna magunkat a csapat számára.

A kooperatív módnak emellett van egy másik hátulütője is, mégpedig a kommunikáció teljes hiánya. Az Anthem ugyanis néhány emote-ot leszámítva nem igazán ad a játékos kezébe eszközt, hogy bizonyos helyzetekben megkönnyítse a kommunikációt. Például a Freeplayben bőven lenne helye az Apex Legends-féle pingrendszernek, míg azokban az összecsapásokban, ahol már nem lehet respawnolni, markánsabban is jelezhetné a játék, hogy négy játékosból még hányan vagyunk talpon. Ilyenkor ugyanis ha súlyosan megsérül páncélunk, kénytelenek vagyunk addig várni, míg valamelyik csapattagunk észre nem veszi, hogy gondban vagyunk. Velem is előfordult, hogy hiába szóltam voice-chaten, senki nem lógott rajta, így hosszú percekig konkrétan nem voltam részese a történéseknek, ráadásul ilyenkor semmit, de tényleg semmit nem tudunk csinálni.

Ami a lootrendszert illeti, azon a megjelenés óta kicsit már finomhangoltak a fejlesztők, de a játék évekre tervezett életciklusa szempontjából sarkalatos pontja az élménynek. Sajnos az Anthem megoldása csúfosan elbukik, ugyanis a küldetések jutalmazása, az erősebb ellenfelek által eldobott ládák borzalmasan gyenge tárgyakat dobálnak. Ez fejlődésünk ütemére is kihat, így nem marad más megoldás, mint az állandó grindelés, ugyanis a szerzett erőforrások, illetve a feleslegessé vált lootjaink (és ezekből nagyon sok lesz) feldolgozása lehetővé teszi, hogy kraftoljunk, márpedig a megfelelő tervrajzok birtokában sokkal gyorsabban szerezhetünk be jobb képességeket, fegyvereket.

Nehézségben és a kihívás mértékében ugyan érezni a különbséget a nehézségi szintek között, de a jutalmazásban egész egyszerűen semmi pluszt nem kapunk, így eshet meg, hogy nincs értelme a Grandmaster fokozatok között lépegetni, mert az esetek többségében az első és a legmagasabb harmadik szinten is ugyanolyan szintű tárgyak ütik a markunkat. Közben az endgame sem nyújt kifejezetten plusz izgalmat, mert bár kapunk napi és heti kihívásokat, ezek nem mutatnak túl a World of Warcraft ezeréves questdizájnján, sem kreativitásban, sem megvalósításban (ez az alapjátékra is igaz). A lootok kapcsán az is zavaró, hogy tulajdonképpen éppen csak aktuális értékükben, statisztikáikban térnek el az egyes fegyverek vagy képességek, és bár javelinünket így is rengeteg irányba lehet fejleszteni, kicsit lehangoló a választási lehetőségek sovány száma, illetve hogy egy számot leszámítva semmi egyedi tulajdonságot nem tudnak felmutatni a papíron jobb opciók. Vagyis majdhogynem mindegy, milyen fegyvered (amelyek között még külsőre sincs markáns különbség) van és milyen képességeket pakolsz magadra.

Mindeközben a játék hemzseg a hibáktól, elavult technológiai megoldásoktól. Vérlázítónak tartom, hogy a játék úton-útfélen töltőképernyőt dobál, ráadásul borzalmasan hosszadalmas töltési idővel. Nem csak arról van szó, hogyha Fort Tarsisból át akarok ugrani a Forge-ba vagy a közösségi térbe, akkor sokáig tölt a játék, hanem arról is, hogy küldetések közötti helyszínváltáskor is előfordul az ilyen. Például amikor rejtett katakombákat kell felfedezni, akkor a belépés előtt töltőképernyőt kapunk, majd perceket várunk, aztán kiderül, hogy csak egy kisebb folyosóból állt az egész, ahol fel kellett vennünk valamit, majd mehettünk is a dolgunkra. Persze előbb megint kaptunk egy töltőképernyőt. A PlayStation 4 lelövéséről már megemlékeztem, de említhetném a harc közben véletlenszerűen eltűnő ellenfeleket, a végtelenül érkező ellenfél-utánpótlást, az állandó hálózati problémákat, amelyek nem annyira viccesek, amikor küldetés közben kihajít a játék, hogy aztán ne tudj már visszacsatlakozni. Kapunk világtérképet, de teljesen használhatatlan, a menürendszer átgondolatlan, nehezen lehet navigálni benne. Olyan is előfordult, hogy a küldetés végén a közösségi térbe, a Launch Baybe léptem, de onnan már csak úgy tudtam kijönni, hogy teljesen ki kellett lépnem a játékból. Egyszerűen nincs annyi hely, hogy felsoroljuk a problémákat.

Egyszóval az Anthem egy félkésznek is nehezen nevezhető játék. Hiába baromi élvezetes benne a repkedés, a gunplay vagy a végtelen lehetőséget kínáló képességek kombinálása, közben minden más javításért, újragondolásért kiált. Sem a történet, sem a küldetések felépítése, sem a lootrendszer nem ösztönöz arra, hogy újra és újra neki vágjunk egy-egy kihívásnak, a játék világa pedig csak az első pár órában nyújt eksztázist. A játék egy-két elemében tud kiemelkedőt nyújtani, az összkép azonban a középszert sem üti meg. Persze lehet a hibákon javítani, a játékmenet elemein finomhangolni, de nagy kérdés, hogy kitart-e addig a közösség. Követendő példából persze akad, hiszen a The Division első része is problémákkal indult, de ott komoly alapokra tudott építkezni a Ubisoft, így idővel tényleg egy baromi szórakoztató játékot kaptunk, azaz később is megérte csatlakozni hozzá. Az Anthem esetében nem érzem, hogy markánsan bármi is megváltozna majd hosszútávon. A pontszám viszont a játék jelenlegi állapotának szól, egyszerűen nem tudom megelőlegezni neki a bizalmat.

Lehet, hogy nem ez a játék okozza majd a BioWare vesztét, de az biztos, hogy az egykor szebb időket is megélt stúdiónak nagyon össze kell kapnia magát, mert a vásárlók bizalmát nagyon nehéz lesz visszaszerezniük két ilyen fiaskó után.

Az Anthem PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelent meg. Mi PlayStation 4 Prón teszteltük.

Kapcsolódó cikkek

96.
96.
volt is egy cikk, itt GK-n: Bioware: nem vagyunk veszélyben az Anthem miatt.
ismétlem, Houston, nem vagyunk veszélyben :D
95.
95.
A Pulyka
#73: Basszus te meg letezel? Imadtam a tesztjeidet anno, kar hogy mar nem irsz.
94.
94.
Ooorky
#93: Firefallhoz képest még az Anthem is mestermű, régen is voltak sz*r játékok.

https://youtu.be/d4zioTMHB_o
93.
93.
Stranger
#83: Azt vágod, hogy ott volt a Firefall 7 éve nagyon hasonló elemekkel?

(Random gameplay vidik)
https://www.youtube.com/watch?v=e5vDpLm2rpA
https://www.youtube.com/watch?v=bbJpp9LdbnE

Na ez már akkor sem tudott befutni. Pedig ez még egy sandbox játék volt, hasonló mennyiségű tartalommal. Kb. 6-7 pontokat kapott. Mit akarnak ennek a lineáris változatával lassan 2020-ban? Mert ez az Anthem...

Persze, hogy millióan játszanak vele. Ezekben az AAA játékokban annyi marketingpénz van, hogy még a kenyérboltban is ezt reklámozzák. A tömeges casual réteg pedig azzal játszik ami eljut hozzá. Szerintem ne legyen nagy szó egy AAA játéknál (Amit még hamis E3 videókkal is mutogatnak) hogy kipróbálják pár száz ezren, millióan.
92.
92.
Ooorky
#91: Xp büntetést ad és mesterségesen megnehezíti a játékot ha single-ben akarja valaki tolni a 600 "biztos ezt akarod?" kérdés után is.
Nem az a hibája, hogy nem tudja eldönteni mi legyen...
91.
91.
Aanash
Szerintem a játék legnagyobb problémája hogy egyszerűen nem tudja azt, hogy egyjátékos, avagy többjátékos legyen.
A Destiny-ben ott a Tower, ami egy frankó közösségi hely és ott vannak a különböző helyszinek, ahol nem csak másik három guardiannal találkozol.

Itt van mit javítani.
Ha ezt orvosolják frankó lesz ez.
Én úgy tekintek jelenleg az Anthemre, mint egy ötletes próbálkozás, aminek megvannak a hibái, amiket ha okos az Ea és a Bioware orvosolnak és tanulnak belőlük.
Addig marad a Destiny.
90.
90.
Ooorky
Úgy látom ma is 1 óráig tartott az oktatás a mocsoládi kisegítő suliban.
88.
88.
FreeKatana
#83: Itt egy 4 pontos értékelés a legkisebb probléma. A gagyi b filmeknek is van rajongótábora, így lehet egy rossz játékot is szeretni. Majd megkapja a 7 pontját, amikor rendbe hozzák, és megérdemli. Mondjuk nem nagyon érdekel hol mennyit adnak rá. A repkedés miatt úgyis beszerzem, ha csak Origin Accesben is 1-2 hónap erejéig. Batman pedig van elvileg. Úgy hívják moderátor, de Yanezon kívül nem láttam én itt senkit az utóbbi időben, és ő se viszi túlzásba a dolgokat, mert minden cikk alatt szarrá van offolva a téma, és még mindig nem ez a nagyobbik probléma. Több energiát fektet blogolásba ő is, mint moderálásba (ne vedd magadra, a blogjaid amúgy jók szoktak lenni). De ha netán még folyna is a moderálás, nem segítene, mert én próbálok időnként értelmesebben beszállni a beszélgetésbe, de egyszerűen láthatatlan vagyok. Itt csak rosszul sikerült poénokra és szándékos trollkodásra van igény, mert arra lehet ugrani és szítani vele a tüzet. Néha én is már csak a show miatt jövök fel olvasgatni, nem is a hírekért. De az oldal igényességéről is csak annyit tudok mondani, hogy sokszor jelezték már jó szándékúan, hogy elírás történt a cikkben, hírben. Az író magasról tesz rá, mert soha nincs javítva. Ez mit árul el a GK-ról? Hát az íróról, aki ennyire nem tiszteli saját munkáját? Vagy az, hogy évek óta könyörögnek az itteniek egy szerkesztés funkcióért, illetve normális képnézegetőért, amin látni is a képet? Más téma, hogy nem érdemeljük meg, de akkor is. Én azt tartom, hogy ha csinálok valamit, azt csináljam rendesen.
83.
83.
Ca$h
Úgy érzem, hogy tíz évnyi GK-s múlttal a hátam mögött megtehetem hogy őszinte véleményt nyilvánítsak, főleg hogy egyike vagyok annak a nagyjából négy embernek akik elkezdték az oldalt. Az oldal alapítója a mai napig személyes jóbarátom, sokat letettem már ide hogy megtehessem. Szóval akkor most jöjjön a véleményem.

Akinek nem inge ne vegye magára, akinek meg igen úgyis fel fogja venni. Nagyjából olyan két három évente szoktam egyet kommentelni, mert a GK most már leginkább az Arkham Asylumra emlékeztet, jó lenne ha leszállna már végre valami Batman forma csávó és jól szétba**na itt pár arcot, megtisztítaná az oldalt ezektől a génsebészeti mellékterméktől, hogy egy alapvetően nagyszerű oldal nem a kosztól és a mocsoktól csurogjon túl, hanem a közösségi élménytől amiért érdemes volt ide mindig is visszatérni. De úgy látom mindez már csak a a múlt ...

Shifty szakvéleményével mint olyannal mindig is egyet értettem, íráskészségét sem lehet igazán megkérdőjelezni. De 4 pontot adni egy olyan játékra, amivel milliók tolják a mai napig belerakva a több száz órákat több mint nevetséges. Egyszerűen felült a negatív hypetrainre és nem volt benne elég bátorság hogy megadja azt a pontot amit valóban érdemel. Ezt mutatja a metacritic és számos másik olyan oldal, ami átlagot von az értékelések alapján. A 4 pont amit egyébként Angry Joe is adott egy érzelmi értékelés, haragot és elkeseredést mutat, ami nem egy profi író értékelése, nem egy objektív értékelés, főleg miután felsorol minden jót és rosszat is a játékról. Egy 4 pontos játékért nem lehet lelkesedni, egy 4 pontos játékot nem szerethet senki. Mert ez már megközelíti a rossz kategóriát. Nem vagy iénytelen és nem vagy szar ember ha szereted az Anthemet, és nem vagy egyedül sem kedves olvasó, nem kell elkeseredned, mert amíg freeplayben és bármilyen lobbyban öt másodperc alatt szinte azonnal összehoz a játék másokkal, tudni fogod hogy nem vagy egyedül. Nem kéne tönrkebaszni a Bioware-et csak azért mert mindenki gyűlöli az EA-t. Gyűlöljétek az EA-t ne ezt a remek játékot és stúdiót. Az Andromeda tényleg bugos volt és szar, az 7 pontot kapott ez meg 4-et, ez most komoly? Ez inkább nevetséges mint a valóság! Igen, tele van hibákkal de kb. hetente jön egy frissítés és szűnnek meg a gondok egymás után. Kell rajta javítani? Vannak hibái? Vannak, de egy 4 pontos játék az nem ilyen ...

Köszönöm a figyelmet. Találkozunk öt múlva, újra itt, ugyanekkor ...

Ca$h log out ...
82.
82.
Ca$h
#80: Érdekes hogy mondod, az uccsó autóm Peugeot volt, imádtam és gyűlöltem is egyszerre ... mindig is tudtam, hogy mód felettéb igénytelen vagyok, na és persze mazohista is. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint hogy kommenteltem ide párat a pusztulat kellős közepébe, a legaljának a legaljába ... node azt hogy igénytelen vagyok már tudjuk nem igaz? ;)
81.
81.
zoli12i
#79: Ez csak a te ízlésedről árul el érdekes tényeket.
80.
80.
Ooorky
#79: Arról a társadalom nem tehet, hogy te igénytelen vagy, francia autókat is megveszi valaki...
79.
79.
Ca$h
#76: Hát nézd ... akkor a játék mindenképpen rekordot döntött nálam, lévén megjelenés óta csak ez pörög, elértem a kb. 100 órát, szóval minden idők legjobb 4 pontos játéka ez ...
78.
78.
Ca$h
#77: Ahogy elnézegetem a jelenlegi kommentelők (tisztelet a kivételnek) felhozatalát, attól félek túl sokan ... :P
77.
77.
pkflavio
#73: Ki ne emlékezne reád :D
76.
76.
zoli12i
Korrekt pontozás ez. Majd jobb lesz ez idővel talán, de jelenleg ennyit ér.
74.
74.
Diabolis83
#70: És akkor minek vannak a moderátorok? Vagy nincsenek? Akkor vállalom...
73.
73.
Ca$h
#11: Hmmmm ... van még valaki aki emlékszik rám? Ez azért nem semmi. ;) A teszt egyébként kiváló ... a pontozás nevetséges, és akkor most jöhet a sav ... GO!
71.
71.
Ooorky
#70: Maónika show-ban pénzt kaptak érte, meg előtte órákig próbálták a szöveget, koreográfiát (szabolcsi falumból is feljártak a cigányok, 40000ft volt egy szereplés, volt amelyiknek azt kellett előadnia, hogy felcsinálta a húgát utána meg évekig magyarázkodtak :D ).

Itt spontán vagyunk hülyék.
70.
70.
PiszkosFred
#68: Se a Jerry Springer, se a Monika showt nem azert nezi az ember, hogy a vilagrol alkotott kepe es/vagy velemenye valtozzon, neadj'sten informalodjon, hanem azert, hogy rohogjon a sok egybites fogatlan idiotan, akik egymast pufolik.

Sajnos a GK is ide jutott koszonhetoen kb. 10-12 allando "jomunkasembernek", akik minden nap telef*ssak a komment szekciot minden hir alatt, eselyt sem adva a kulturalt parbeszedre vagy velemenyezesre.

Sajnos nem tudsz mit tenni ellene, vagy megtanulsz rohogni ezeken, vagy ne olvass kommenteket! :)
69.
69.
logic5
#68: Itt már rég nem a játékokról szólnak a kommentek. Én néha csak nevetni jövök már ide. Vagy sírni... Mikor mi...
68.
68.
Diabolis83
Annyira jó lenne személyeskedő kommentek helyett személyes véleményeket olvasni. Nem egymásról, hanem a játékról. Másszatok ki a fotelból, húzzatok szobára, üssétek vagy pippantsátok le egymást, nem érdekel.
De a tököm tele van az összes vérpistivel aki itt keményedik ezerrel, ahelyett, hogy a játékról írna véleményt. Én ugyanis a teszteken túl vélemények alapján döntöm el, hogy megveszek-e egy játékot.
Köszönöm.
66.
66.
kamgecam
Àjjj az a baj ha ezeket a gameket veszitek srácok, akkor előbb utóbb tönkrecseszitek a játékipart. Ha félkész játékokkal is sikert érnek el akkor minek vennék a fejlesztők a fáradtságot. Összedobnak legközelebb is valami fércet hadd fizessen a parasztja ha az kell neki.
65.
65.
GAMEROD
Van egy kis tábora ennek a játéknak is, de valljuk be közel sem akkora mint a Baldur's, Kotor és ME-nek. El lehet lépecolni ebben is, lehet néha jól is esik játszani ezekkel a versenybicaj bukósisak és szerkós kinézetű cuccal de megmarad egynek elmegy kategóriának.
59.
59.
beatdownhc4ever
lehet vicc vagyok, de nekem tetszik és élvezem is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...