Minden, amit az Outridersről tudunk eddig

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 15.
  • Hír
Link másolása
A People Can Fly csapata a korábbi ígéretének megfelelően tartott egy félórás streamet, ahol némi gameplay videó társaságában minden fontosabb részletet elárult a Square Enixszel közösen fejlesztett Outridersről.

A héten újra megmutatta magát a Square Enix és a People Can Fly közös projektje, az Outriders, a fejlesztők pedig egy félórás streamet is tartottak a minap, amelyben elárulták a főbb részleteket a játékról - egy nagy adag látnivaló társaságában természetesen.

Az Outriders alapvetően nem árul zsákbamacskát, egy külső nézetes looter-shootert tisztelhetünk benne, ahol a People Can Flyra jellemző gunplay találkozik a műfaj összes fontosabb jellemzőjével: kapunk kasztokat, képességfákat, testreszabási lehetőségeket és sok-sok lootot.

A történet egy csapatnyi zsoldosról szól, akik arra hivatottak, hogy felfedezzék az emberiség jövőjét jelentő Enoch bolygót. Az efféle felfedezőakciók persze ritkán sülnek el jól, hőseink ezt első kézből tapasztalhatták meg, amikor egy rejtélyes jel után kutatva belefutnak az Anomáliának nevezett viharba. Ezt követően harminc évre hibernálják őket, mire azonban felébrednek a planéta felismerhetetlenségig torzult: háború tépázza, a flóra és a fauna rendkívül ellenségessé vált, a csapatunk pedig mindenféle természetfeletti képességre tett szert.

A feladatunk elsősorban ezt követően is az lesz, hogy felkutassuk a jelzést, mindezt pedig megtehetjük egyedül és a háromfős kooperatív módban is. A világot egy konvoj tagjaként fedezhetjük fel, azonban fontos hangsúlyozni, hogy az Outriders nem kínál összefüggő, szabadon bejárható játszóteret, az egyik nagyobb, hubnak nevezett nyitott területről vándorolhatunk a másikra. 

A játékosok a már meglévő karakterek mellett létrehozhatnak teljesen új hősöket is, idővel pedig egyre több testreszabási lehetőség nyílik meg előttük. Érdekesség, hogy egyebek mellett a konvojunk csapatszállítóját is kicsicsázhatjuk, cserélhetünk rajta festést, lökhárítót vagy akár felnit is. Idővel természetesen a fegyverek is fejleszthetőek lesznek; ami azt illeti, a karaktereink fejlődése során eldönthetjük, hogy a fegyverekre vagy a már említett különleges képességekre helyezzük a hangsúlyt.

Az Outriders négy különböző kaszttal érkezik, ezek közül hármat lepleztek le egyelőre a fejlesztők. A Pyromancer a lángokkal játszadozik, a Trickster az időt és a teret manipulálja, és így például képes lelassítani az időt, és teleportálni is tud, míg a Devastator a föld erejét használja ki, amivel többek között kőpáncélt húzhat magára.

Az Outriders az idei év végén jelenik meg, méghozzá PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re. A minap élesedtek egyébként a nemzetközi sajtó előzetesei is a játékról, amelynek részeként további gameplay anyagok láttak napvilágot róla - ezekből a Gematsu válogatását ajánljuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...