A THQ Nordic anyacége megvette a Sabert

  • Írta: gorien
  • 2020. február 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Saber Interactive az utóbbi években a Nintendo Switchre készült portjaival volt jelen a piacon, de a THQ Nordic anyacégének figyelmét az önállóan készített World War Z sikere keltette fel.

A Saber Interactive 2001 óta űzi az ipart. Ők készítették a TimeShiftet és a World War Z-t, volt közük jó pár Halo-játékhoz és filmek játékadaptációihoz is. Tavaly a The Witcher 3, a Call of Cthulhu vagy a Vampyr Nintendo Switch-portját köszönhettük nekik. Hat irodában hatszáz dolgozót foglalkoztatnak.

A Saber Interactive felkeltette Embracer Group figyelmét is, ami egy összesen 525 millió dollár értékű üzlet keretei között megvásárolta a stúdiót – de az önálló marad az anyavállalaton belül. Ezzel a Saber az Embracer ötödik játékfejlesztő divíziója lett a THQ Nordic, a Tarsier, a Volition és a Coffee Stain mellett.

Lars Wingefors, az Embracer feje, dicsérte a Saber-játékok kimagasló minőségét – idézi a GamesIndustry. Külön kiemelte a World War Z-t, amely 3 millió példányban fogyott. A Saber és az Embracer tizenkét projekten fog dolgozni a közeljövőben.

Érdekes lehet megjegyezni, hogy az „újdonsült testvér” THQ Nordic annak a Focus Home Interactive-nak a komoly vetélytársa, ami az utóbbi évek megbízatásait adta a Sabernek, sőt jelenleg is együtt dolgoznak a Snowrunneren. Ha valaki, hát a Focus Home nem biztos, hogy örülni fog az új felállásnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...