Jól teljesít a Steamen a Metro Exodus

  • Írta: sirdani
  • 2020. február 20.
  • Biznisz
Link másolása
Közel egyévnyi várakozás után lejárt az Epic Games Store-exkluzivitás, és a 4A Games posztapokaliptikus alkotása végre ellátogatott a Steamre is. Az eddigiek alapján ráadásul egészen jól teljesít az új platformon a játék.

A tavalyi év egyik legnagyobb botránya volt videojátékos körökben, amikor a Metro Exodus kiadásáért felelős Koch Media úgy döntött, hogy a játékot egy időre kizárólag az akkor még éppen csak útjára elindított Epic Games Store felületén teszi elérhetővé a PC-s játékosok számára.

Február 14-én azonban megtört a jég, és a Metro Exodus ellátogatott a Steamre is. A friss információkból pedig kiderült, hogy a Valve platformján eddig 200 ezer példányban kelt el a játék, ami így egy év eltelte után meglehetősen szép eredménynek számít. Érdekesség, hogy a vásárlók legnagyobb csoportja egy ázsiai országhoz köthető, melyet ugyan nem neveztek meg pontosan, ám könnyű kitalálni, hogy feltehetőleg Kínáról van szó.

A tavalyi Metro Exodus tesztünket az alábbi linken olvashatjátok el, a játék PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on érhető el.

85.
85.
user101
#84: Én másképp látom: A buta, minden fantáziát és értelmet nélkülöző, faék egyszerű aréna shooterből : csináltak egy komoly történet alapú, NPC-kkel kooperáló, fizikai fejtörőket felvonultató, el-elgondolkodtató komplex játékot... Hát adjatok hálát Nagymester Gabennek, és hódoljatok be ... Hallelujah! Többet köszönhettek Neki, mint a teljes játékiparnak együttvéve!
84.
84.
#82: Ezzel én is így vagyok, mi több, nekem a HL is tetszett. Akkoriban az nem jött be feltétlenül, hogy egyes részeken valódi fegyverekkel valódi (gép irányította) emberek ellen lehetett menni, másnak meg pont amiatt tetszett.

Viszont az FPS zsáner nem feltétlenül az előnyére változott tőle. Részben igen, de előtte az FPS egy labirintus volt, ahol túl kellett élni a szinteken és ki kellett jutni, utána pedig egy cső lett. Amúgy a régi FPS is single és koncentrált élményt ad.
83.
83.
kryszisz
#81: Hát ha te mondod...én pl. a való életben is éppoly imádnivaló vagyok, mint itt:P
82.
82.
kryszisz
#78: És mennyivel jobb, koncentráltabb élményt is adott, mint bármelyik FC epizód (az elsőn kívül természetesen, nem véletlenül azt tartják a legjobbnak sokan, pedig közel sem volt hibátlan). Szerintem az FPS az a műfaj, aminek nem igazán áll jól az ow jelleg, max, ha semi openworld, mint mondjuk a Stalker.
81.
81.
crytek
#79: Egy fél százalékot se. Ez az internet tudod ahol a szőke bombázó vékony kebelcsoda is lehet egy paraszt férfi. Nem mellesleg melóba melo van nem órákon át tartó beszélgetés főleg nem ízlésekről vitatkozás.
80.
80.
crytek
#76: Egyébként sok index lehetett a föld nevű planétán legyártva. Mivel adták hozzá az Alyxot vagy a kutyának se kell az alyx és senki se aktiválta vagy szimplán ez ennyi...

HL Alyx: Owners: 0 .. 20,000 ezt egy pré zséta nonam indie tudja bármikor....
79.
79.
kryszisz
#77: Nem ugyanaz, de szerintem az itt tanúsított viselkedés azért valamelyest reflektál a valós személyiségre. Embert nálunk sem rúgnak ki szerintem, csak némileg demotiváló, hogy a feletteseim egy deka angolt nem beszélnek, én meg operátorként tolmácsolhatok az albán, török vendégmunkásoknak, meg magyarázhatom nekik a munkát. Csak épp nem én keresek 3-4-el kezdődő fizut, hanem ők. Szánalom, csak hát az albérlet nem fizeti ki magát, olyan sok lehetőségem pedig - sajnos - nincs.
78.
78.
#76: Ja, meg csőjátékot csinált az FPS műfajból, amivel meg kb most a világ FPS single playereinek eléggé nagy gondja van ...
77.
77.
crytek
#74: Nagyon messze jársz.. Mondjuk elég szűk látókörre vall egy netes szájkaratét beültetni a való életbe..ha nálad a kettő ugyanaz akkor hajrá..

Nem mellesleg 15 éve meló alatt embert nem láttam akit kirgutak volna. Pedig ott aztán a legalja emberek megtalálhatóak..durva pl olyan emberrel dolgozni aki beszélni se tud, egy vízórát nem tud leolvasni, buta mint a föld. És nem küldik el őket..majd szop aki velük van ,legmaxabb esetben leteszik a karbantartokhoz. De volt már olyan is valaki le akart számolni és művezetőnek tették meg csak hogy ne menjen el.. Szóval itt szerintem őlni kéne hogy kirúgjanak valakit
76.
76.
kryszisz
#69: Hát mondjuk fizika terén a mai napig odavág kb. minden FPS-nek, a hangulatról nem is beszélve. Gondolom az index is azért fogyott el varázsütésre az Alyx bejelentés hallatán, mert annyira semmitmondó cím a HL-.-
75.
75.
kryszisz
#71: Szerintem fogalma sincs mit jelent az a szó, hogy anakronizmus... gondolom az eredeti SW trilógia is szar, mert csúnya a CGI egy Tsaládos iramban mellé téve..
74.
74.
kryszisz
#64: Nekem aztán nem fáj, mint mondtam ezzel max magadat járatod le, bár azért enélkül is teszel rendesen ugyebár. De ezek után el tudom képzelni, hogy nézhet ki nálad egy munkahelyi beszélgetés a csoportodba tartozó dolgozókkal: " Te figyelj már Józsi, ez a mai munkád egy nagy határ szar volt, még egy ilyen azt úgy repülsz innen, hogy egy év múlva is munkanélküli leszel!" Eltaláltam a hangnemet nagyjából? Mert akkor biztos te vagy a kedvenc a melóhelyen...
72.
72.
Macifasz
#70: Igen, őt kifelejtettem. Mindkettőnek nagyon nagy szerepe volt benne. De crytek kollégának a legelső Wolfenstein is szar lenne, meg ocsmány, szóval... :-D
71.
71.
prodigy1990
#60: Crytek, azzal tisztában vagy, hogy az első két Doom játék nagyon régi? Ne mai szemmel nézd őket, nyilvánvaló, hogy már eljárt felettük az idő, de amikor megjelentek, szépek voltak.
70.
70.
prodigy1990
#65: A Wolfenstein 3D rakta le az alapokat 1 évvel az első Doom előtt jelent meg.
69.
69.
#67: Akkor játsszál fizika nélküli játékokkal.Half Life 2-ben volt először.Persze ez nem kiemelkedő neked.Ha megvártad amíg fillérekért hozzád vágták, elhiszem hogy már semmi különöset nem mutatott neked.
68.
68.
Macifasz
#67: Az ízléssel semmi baj nincs, de olyat mondani a Doom és a Half Life széria kapcsán, hogy nincs bennük semmi kiemelkedő, holott ezek rakták le a mai FPS játékok 90%-ájnak az alapjait, elég meredek. ;-)
67.
67.
crytek
#66: Ízlés az nem butaság, mindenkinek más a zsánere. Neked bejött ennyi örülj neki.
66.
66.
#64: A Half Life széria úttörő volt sok téren.Hogy nem láttál bennük semmi kiemelkedőt... .Inkább el sem olvasom a kommentjeidet annyi butaságot hordasz össze néha.
65.
65.
Macifasz
#64: A Doom legelső része rakta le az FPS műfaj alapjait, valamint a Half Life 1-2 is a maga idejében olyat mutatott, amit addig egy FPS sem. Rengeteg olyan dolgot hoztak be a műfajba, ami ma már alapnak számít. Mai szemmel nézve lehet nem látsz benne egy deka kiemelkedő dolgot sem, pedig ott vannak azok, hidd el. ;-)
63.
63.
kryszisz
#57: 1: sosem férgeztelek le, nem tudom hova a királyi többes ismét. 2: ha valami nem tetszik, azt ki lehet úgy is fejezni, hogy "nem az én világom", "nekem nem jött be" stb...azzal, hogy te ezek valamelyike helyett inkább a "hígfos" kifejezést használod csupán a saját szegénységi bizonyítványod állítod ki. Én sem szeretem pl a Fifát, mégsem fejezném így ki a véleményem, mert tudom, hogy mások milyen értékeket látnak benne. (Egyébként megjegyzem, hogy én is imádom a Doom 3-at, vagy 8-9x vittem végig, ennek ellenére elismerem, hogy az a kakukktojás a szériában).
60.
60.
crytek
#59: Nincs többi Doom 3 van mással nem toltam. 1-2 grafikájától hányok így azok ki is maradnak örökre
59.
59.
#57: Git gud.

A Doom 3 volt pont az az egy rész, aminek semmi köze a Doom-hoz és az akkori szuper grafika mellett nem volt sem a legjobb horror, sem kifejezetten jó fps sem normális akciójáték.

Mondjuk el tudom fogadni, hogy valakiknek, köztük neked is jobban bejött, mint a többi, amivel nincs is baj. A baj az volt vele, mint oly sok másik esetben, hogy az eladhatóság miatt egy random teljesen más játékra rárakták a jól csengő címet. Ugyan úgy, ahogy az új AC sem AC címen kéne fusson, és a Dragon Age 2-3 nak sincs ugyan úgy köze a saját címéhez, mint az új Prey, Need for Speed és még megszámlálhatatlanul sok játéknak.
57.
57.
crytek
#56: Nem egyezik az ízlésünk ennyi. Számomra a Doom 3 az isten nem a single be oltott botos lövölde mint az új Doom..
Nem építek fel semmit ,elmondom a véleményemet és mivel nem egyezik a tietekkel már féreg vagyok.
56.
56.
kryszisz
#55: Basszus, majdnem elismerően csettintettem, hogy jé, milyen értelmesen, normális hangnemben válaszoltál (ritka ezen az oldalon), erre elérkeztem ahhoz a mondathoz, hogy "Doom lol inkább azt hagyom is egy határ hígfos", és leromboltál mindent, amit az előző pár mondatban olyan szépen felépítettél. :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...