Három új Cosmos-modellel rukkolt elő a HTC

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 20.
  • Hardver
Link másolása
A tavaly bemutatkozott HTC Vive Cosmos jelenleg a HTC mainstream közönségnek szánt VR-szemüvege, az igazi érdekessége azonban az, hogy az előlapja moduláris, és így cserélhető. A gyártó ezt igyekszik is kihasználni.

A minap a HTC három új Cosmos-modellel rukkolt elő, ezek pedig alapvetően abban különböznek, hogy más-más, a helyzetkövetést befolyásoló előlapot használnak - az egyes headsetek specifikációi ezenkívül megegyeznek. A gyártó így komplett termékvonallá bővíthette a Vive Cosmost, amelyben akad belépőszintű és high-end eszköz is.

Az első újdonság a Vive Cosmos Elite, amely SteamVR-bázisállomásokkal és az úgynevezett External Tracking Faceplate-tel érkezik. Ez az idei év első negyedében kerül boltokba, és 900 dollárba fog fájni, vagyis 200 dollárral többe kerül majd, mint az alapmodell. Az External Tracking Faceplate külön is megvásárolható lesz, méghozzá épp 200 zöldhasúért - ezzel a már meglévő Cosmosunkat is frissíthetjük.

Vagy a HTC Vive Cosmos Playt is. Ez a sorozat új belépőszintű modellje, amely a mezei Cosmos hat kamerájával ellentétben mindössze négyet vonultat fel a helyzetkövetéshez, ami nyilván kevésbé pontos mozgásérzékelést eredményez. A HTC szerint a Play olyan alkalmazásokhoz és játékokhoz lesz ideális elsősorban, mint a Viveport Video, az Angry Birds VR: Isle of Pigs, a The Curious Tale of the Stolen Pets és az A Fisherman’s Tale. Azt még nem tudni, hogy a termékvonal legkisebb tagja mikor kerül boltokba, és milyen áron.

Végül érdemes szót ejteni a Vive Cosmos XR-ról is, amely az alapmodell alternatív változata. Ez szintén hat kamerát sorakoztat fel, kettőn közülük azonban "át lehet látni", vagyis kiterjesztett valósághoz is használhatók - ezek együttesen 100 fokos betekintési szöget nyújtanak. Az XR képességeit már a Vive Sync nevet viselő virtuális tárgyaló is kihasználja. A Cosmos XR-t egyébként fejlesztői eszköznek szánja elsősorban a HTC.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...