Csak a Harvardon játszható legálisan a Devotion

  • Írta: gorien
  • 2020. február 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Devotion című pszichológiai horrorjátékot egyetlen hétig érhette el a világ – szinte meg sem jelent, máris levették a Steam virtuális polcairól. A játékot azóta sem adták ki újra. Ki hitte volna, hogy egyszer a Harvard Egyetemen lesz egyedül elérhető?

A Devotion című játékot a tajvani Red Candle Games csapata készítette, mi is írtunk róla, amikor először felbukkant. Ez a belsőnézetes horrorjáték egy bérházban játszódik, a tajvani kultúrát és népi hiedelmeket keveri a pszichológiai horrorral. Olyan alkotások ihlették, mint a P. T. vagy a Layers of Fear. 2019 februárjában megjelent ugyan, de csupán egyetlen hétre – ha legálisan akarunk vele játszani, egészen a Harvardig kell utaznunk.

Amikor a Devotion megjelent, nem kellett sokáig várni, míg kínai játékosok felfedezték, hogy van egy kép benne, ami gúnyt űz az ország elnökéből, Hszi Csin-pingből – történetesen Micimackóhoz hasonlítja. A fejlesztők hiába védekeztek azzal, hogy a kép csupán helykitöltő volt és véletlenül maradt a végleges változatban, olyan szintű review bombing áldozatai lettek, hogy inkább eltávolították a játékot a Steam boltjából. Később sem jelentették meg újra.

A héten azonban a Red Candle Games bejelentette, hogy a Harvard Egyetem egyik könyvtára, a Harvard-Yenching Könyvtár a gyűjteményéhez adta mind a Devotiont, mind a csapat korábbi játékát, a Detentiont. A Harvard-Yenching a legnagyobb egyetemi könyvtár Ázsián kívül, ami Kelet-Ázsiának van szentelve: másfél millió kínai, japán, vietnami, tibeti, koreai és mongol szöveg található meg a termeiben.

6.
6.
crytek
#5: Elég ha a debileknek nem tetszik és ez van volt game nincs game!
5.
5.
user101
Nekem csak egy kérdésem van : miért kell hogy érdekeljen bárkit is ha egy autoriter gyilkos, terrorista hisztizik, hogy most rajta röhög a játékosok 0.00001%-a aki észrevette és fel is fogta, hogy az a ferde szemű vén f@sz a képen, az pont hszicsinping... ?!

4.
4.
Caleon
#1: Meg a steam üzemeltetőiről.
3.
3.
Ganzer
Anno végigtoltam, nekem bejött a játék.
2.
2.
Bobby Kotick
Hiába na, ez nem a proliknak való.
1.
1.
RebornSoul
Még szerencse, hogy létezik a torrent... különben ez a valóban művészeti értékkel rendelkező játék végleg eltűnt volna a süllyesztőben és csupán a múlt emléke maradt volna. Elég szégyenletes amúgy, ami a játék körül történt... de persze ez csak a kínai kormányról árul el sok mindent - negatív értelemben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...