A Ubisoft is online eseménnyel pótolhatja az E3-at

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 12.
  • Rendezvény
Link másolása
Tegnap befutott a szomorú hír, miszerint a koronavírus miatt lefújták az idei E3-at. A kiállítók óriási sakkozásban vannak, hogy mi legyen a bejelentéseikkel, de úgy tűnik, többen is online eseménnyel pótolhatják majd az expót.

Tegnap az Entertainment Software Association bejelentette, hogy a koronavírus-járvány kockázatai miatt lefújják az idei E3-at. Az idei expó a hírek szerint igazán izgalmas lett volna, a hírek szerint a Warner Bros. konferenciázni akart, ahol az új Batman- és Harry Potter-játék, valamint a Rocksteady következő fejlesztése kapta volna a főszerepet.

Mindez persze korántsem jelenti azt, hogy ezekről a bejelentésekről le kell mondanunk, a Microsoft például már tegnap jelezte, hogy egy online eseménnyel fogja pótolni a sajtókonferenciáját, és azóta több másik kiadó célozgatott rá, hogy erre készül. A Ubisoft egy tweetben helyzetjelentett, amelyben arról írt, hogy bár csalódottak, teljes mértékben támogatják az ESA döntését, jelenleg pedig azon vannak, hogy feltérképezzék egy online eseménnyel kapcsolatos lehetőségeiket.

Habár a Nintendo már évek óta nem konferenciázik, és látszólag semmi akadálya, hogy menetrendszerűen tartsa meg az E3-as Directjét, a döntés a kiotóiakat is érzékenyen érinti, elvégre az expóra ők maguk is kitelepültek, sőt folyamatos livestreamet tartottak az aktuális játékaik kapcsán. Habár a Nintendo sem osztott meg konkrétumokat, a közleményében azt már leszögezte a cég, hogy vannak tervei arra, hogy miként pótolják az E3-as jelenlétüket.

Az E3 lelövését is megszellőztető Devolver Digital is utalt már rá, hogy a rendezvény nélkül is elkészítik a szokásos bohóckodásukat konferencia címén, sőt még "többel" is készülnek az E3 idejére, részleteket viszont ők sem árultak el. A Limited Run Games is bejelentette, hogy a magyar idő szerint június 8-án, 20 órakor esedékes livestreamjüket az eredeti terveik fogják megtartani.

A Game Developers Conference előadásait is pótolják

Habár a márciusi Game Developers Conference-t is elhalasztották a járvány miatt, a szervezők bejelentették, hogy a konferencia bizonyos kulcsfontosságú részeit megtartják majd, csak éppen streamelve fogják közvetíteni őket. Ennek megfelelően a jövő héten (március 16-20. között) a GDC Twitch-csatornáján több előre rögzített előadást is meghallgathatunk majd - ennek a végleges menetrendjét holnap osztják meg ezen a weboldalon. Ezenkívül a GDC díjátadóit is lezavarják majd.

Érdemes lesz rátapadni a Microsoft Mixer-csatornájára is, a redmondiak ugyanis itt ejtik majd meg a GDC-s előadásaikat és bejelentéseiket. Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy hamarosan újabb infók látnak napvilágot az Xbox Series X-ről és a Project xCloudról is.

1.
1.
GAMEROD
Hátha lejön vele egy CIH vírus, az is kínából eredt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...