Itt nézd vissza a PlayStation 5-bemutatót!

  • Írta: nodae
  • 2020. március 18.
  • Videó
Magyar idő szerint 17 órakor felgördül a függöny, és a Sony a világ szeme elé tárja a legújabb PlayStationt. A technikai bemutatón részleteiben ismerkedhetünk meg az újgenerációs konzollal.

Egyelőre nem sokat tudunk a 2020 év végére beígért masináról, bár az eddig rendelkezésre álló információk is több technikai újdonságra mutatnak, többek között az új kontroller, az SSD, az UHD Blu-ray-lejátszó és a 3D hangzás tekintetében. Ma várhatóan minden kérdésünkre választ kapunk.

Update! Az előadásnak vége, itt tudjátok visszanézni:

Ezek is érdekelhetnek

154.
Neotechtr
Nekem a két konzol közül (biztos nagy meglepetés), az Xbox tetszik jobban. Nem kizárólag a számok miatt, nekem inkább ez a smart delivery nevű jelenség tetszik, mert tök játékosbarát. Az össze-vissza kompatibilitások meg nagyon jók, és ha ez a jövőben is így marad, az megint mindenkinek csak jó.

De azért nem lesz kurva szar a PS sem, de amúgy is, az átlag PC-snek sincs 10 tflop a gépében, mindegy mit rizsázik. Akinek az exkluzív tartalmak jelentik a jó szórakozást, azok nyugodtan megvehetik a gépet. Míg a Microsoft elfutott/kitért a platformexkluzív játékok kihívása elől és máshol, más kategóriában kínál értéket.

Így, hogy van gamepass-em és emiatt (is) holnap után délután Halo 1 coop végigvitel lesz egy Steam verziós baráttal a Win10 verziómmal közösen, tökéletesen nyilvánvaló lehet bárki számára, hogy minden hozzáadott érték mellett és ellenére én PC mellé csak az X-Box-ot tudnám elképzelni konzolnak. Olyan konzol, ami kompatibilis és van benne akaraterő, ha meg kell mozdítani valamit.
Könnyebb vinni, mint a gamer PC-t, nem igaz?

De a PS-esek helyében amúgy a számok miatt nem búsulnék egyáltalán és akinek eddig is a PS volt a jó, annak valószínű ez után is így lesz. Ha meg valaki vált PS-ről? Akkor van pár szabad helyem a PC-s csapatban. Aztán majd előfizettek a PS Now-ra és mindenki békében marad.
153.
Pain
Ha valakit érdekel bővebben tessék menni gamer365-re és figyelni reptai és p.jay urak írásait. Már írtak róla, hogy van ahol az egyik van ahol a másik gép lesz a jobb. Én várom a részletes elemzésüket.
152.
godach
#151: Te is csak vergődni vagy itt...
151.
frankdelgado
#143: Ha véletlenül jön ki a box-ra egy halom faxa játék (exklúzív), akkor xarban lesznek a sony cuppantók, de egy érvük akkor is marad "azt kell nézni, melyik az olcsóbb" :)
150.
Fata Morgana
#136: Pontosan, szintén ugyan ez az én elvem is, mindkettő gépet bezsákolom.
149.
Kawada
Egy kérdés, hátha valaki akkora tech mogul, hogy értelmesen meg is tudja válaszolni. Az létezhet, hogy a konzol zártabb környezete, architektúra, vagy egyéb tököm tudja miatt sokkal jobban ki tudják majd használni a SSD-t és akár a sex, akár a ps5 lényegesen fluidabb élményt tud nyújtani töltési idő, stb szempontból miont a pc? Mert itt azért gyorsabbnak tűnik sokkal a játékok betöltése mint bármilyen baszó ssd-n pc-n. Mert ez azért lehet érv számomra a vásárlásra az erős pc mellett is.
148.
warrior1991
#145: #143: Várjuk szeretettel .Az új ori remek pl (bár még nem új gen játék)
147.
warrior1991
#146: #143: Várjuk szeretettel .Az új ori remek pl (bár még nem új gen játék)

Egy darabig biztosan marad nekem a pc ,ps4, nsw (utóbbi lustaságból) Várok míg kiforr az új gen. .Addigra biztosan jönnek új játékok mindkét konzolra. és érdemes lehet beruházni mindkettőre. Bárhogy is izgalmas lesz .
146.
crytek
#143: Aki eddig vette az xboxot ezután is fogja hiába jön minden pc-re is.
És az első időkben még one s és x-re is jönnek a cumok... szóval aki akarja annak váltania sem kell gépet csak megveszi a szoftware-t... De aki only xbox exkluzívra számít az ne tegye olyan nem lesz..
145.
Yanez
#143: Lesz rá tartalom dögivel.
143.
warrior1991
Csalódás ,hogy nem mutatták be ,hogy fog kinézni. Meglátták mit tud a box és inkább újratervezik lehet XD Viccet félretéve ha nem lesz tartalom a boxra (ami korábbi hírek szerint nem így lesz ) akkor baszhatja ,hogy erősebb szvsz.
142.
Marcus88
#141: Lehet,hogy unalom űzés érdekében ültetik itt be egymást az emberek a körhintába,mert minden egyes cikknél ez megy.Pedig már jól ismerik egymást és úgysem tudják meggyőzni a másikat az igazukról!
Én ha leülök játszani majd a GOW2 vel biztos nem a számokat fogom sasolni,helyette azt,hogy ami szembe jön azt Kratossal szana-szét szedem,vagy a resiben mikor esik a nyakamba ez zombi.Élvezni kell a játékokat és nem számháborúzni!
141.
Marcus88
#139: Ha élsz ezekkel a lehetőségekkel akkor így érthető!
140.
Nyarlako
#138: Miután láttam gyönyörü játékokat simán futni meg rondákat kurva szarul ebben a generációban is megint nem a számháborún lesz a lényeg, ja.
139.
Ultimate
#137: Egyszerű. Multi, hordozhatóság (elöbb viszem át haverhez mint a cirka 20-30 kilós gépem), jóval több couch multiplayer, jóval nagyobb gamepass, egysges store, több haver. Ha pedig kellően erős a konzol lazán leváltom a pc-t egy időre ami mellett ez esetben csak a játékok modolása szól.
138.
Marcus88
Nem olvastam végig az összes hozzászólást,de nagyjából tudom mire lehet számítani.
Azért sok minden fog függni a fejlesztőktől is és hogyan optimalizálnak egyes gépekre.Most nem akarok koca fejlesztő csapatokat írni,mert szerintem mindenki tud az elmúlt 1-2 évből főleg.Ezeknek oly mindegy hogy 8-10-12 vagy 15 TF a gép.
Bár engem igazság szerintem ezek a számok nem nagyon érdekelnek,engem a végtermék érdekel,hogy lekössön és élvezzem a játékokat!
137.
Marcus88
#136: És miért veszel X-et,ha pc-n megy minden?
Ez egy nagyon kisebbség lesz,hogy valakinek mindhárom legyen egyszerre!
136.
Ultimate
#131: Ebben a genben is vettem one x-et pedig akkor egy 1080ti-al szerelt gépem volt, és ha ennyire durva különbség lesz a két gép között és ilyen jól összerakták az XS-t amire már tényleg azt lehet mondani hogy komoly ugrás a mostani félgen gépekhez képest akkor venni fogok nextgenben is MS gépet a pc és a Sony gép mellé.
135.
Marcus88
#133: Ez soha nem fog megtörténni,de ha eljátszanánk a gondolattal az a kirekesztett fél végét is jelentené kb!
134.
Marcus88
#132: Ha nem lenne ps ex akkor én is azt venném,de hát kit mi ejt rabul!
Tudván,hogy jönnek folytatások és új címek is leszek biztos,nálam a PS egyértelmű vétel!
133.
Ultimate
#126: Már csak egy COD vagy FIFA exkluzivitás kéne az egyik platformra és teljes lehetne a kép. :D
132.
Gykrizsi
#131: Ok, de azért mert most pl. jött pár jobb cím ps-re, az nem jelent semmit. Ki tudja mi lesz kövi gépen. Mondjuk én veszek mindkettőt szerintem, de így előreláthatólag biztos a box lesz az elsőszámú gép.
131.
Marcus88
A lényeg a lényeg.
Aki pc-s volt az az is marad.Max vesz egy ps-t és lefed mindent.
Akit nem érdekel a ps ex és olcsóbb a box a pc-hez mérten az boxot vesz.
Aki szereti a jó exeket az ps-t vesz és azon tolja majd a multis címeket is!
Nagyjából ez így fog kinézni.
Van egy mondás a kevesebb néha több,valószínű a PS olcsóbb lesz,sok felhasználójuk van nem fogják kidobni a meglévő játékaikat és rohanni a konkurenciához.Mihelyst bejelentenek 1-2 komolyabb címet akkor meg főleg nem.
Meglátjuk mennyit jelent majd az a +1,7 TF,de szerintem a konzol eladásoknál látszani fog,hogy szinte semmit sőt....!
130.
Lorthirash
Kicsit csalódott vagyok hogy nem sikerült elérni xbox szintjét hardverben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...