HWSW: Íme, az Intel új, notebookokba szánt procijai

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 2.
  • Hardver
Link másolása
Megérkeztek az Intel új, notebookokba szánt Comet Lake-processzorai. A sorozat élén lovagló Core i9-ből akár 5,3 gigahertzes csúcsórajel is kicsikarható - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Befutottak az Intel legújabb, notebookokba szánt, 45 wattos processzorai: a Comet Lake-szériát bővítő eszközök egyebek mellett gamer laptopokban és hordozható munkaállomásokban is felbukkanhatnak, ahol a megfelelő hűtés mellett a gyártók némi extra órajelugrást is kifacsarhatnak belőlük.

intcr102

A sorozat érén a Core i9-10980HK lapka található, nyolc maggal és tizenhat szállal - a processzor legnagyobb dobása azonban a látványos, 5,3 gigahertzes csúcsórajel. Persze ahogy az AnandTech is rámutat, ezt az értéket a lapka csak az Intel bekapcsolt Thermal Velocity Boost funkciója mellett tudja két magján elérni - ehhez pedig az adott notebooknak is megfelelő hűtőrendszerrel kell rendelkeznie. A lapka jelenléte egy-egy készülékben tehát még nem garantálja, hogy annak képességei teljes mértékben ki is használhatók, ahhoz a gyártónak is biztosítania kell a hardveres támogatást.

A sorozat további tagjairól a HWSW cikkében olvashattok bővebben!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...