Világszerte hiánycikk a Switch a koronavírus miatt

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 11.
  • Hardver
Link másolása
Február közepén már érkeztek hírek arra vonatkozóan, hogy Nintendo Switch-hiányt okozhat a koronavírus-járvány, ez pedig mostanra érett be: a standard konzolt szinte lehetetlen beszerezni, a vásárlóknak be kell érniük a Lite-modellel.

Beértek a februári figyelmeztetések, mára világszerte hiánycikké vált a Nintendo Switch a koronavírus miatt. A járvány két oldalról nehezíti a kiotóiak dolgát: az otthon maradt családok részéről megnövekedett kereslet találkozik a szűkösebb kínálattal, miután a konzolt Kínában és Vietnamban rakják össze, a helyi gyárak pedig még mindig nem üzemelnek teljes kapacitás mellett.

Habár a Switch eladásai több országban is 150 százalékkal nőttek márciusban, a GfK és a GSD szerint a hiány miatt az elmúlt két hétben zuhanórepülésbe kezdtek az értékesítések. Európában és Amerikában jóformán lehetetlen beszerezni a standard Nintendo Switchet, aki mindenképpen most szeretne felülni a kiotóiak vonatára, annak a Lite-modellel kell beérnie. Mi is megnéztünk gyorsan pár hazai webshopot - itthon is ez a helyzet.

A GamesIndustry.biz megkérdezte a Nintendót is minderről, nekik a cég amerikai képviselete azt ígérte, hogy hamarosan újabb szállítmányok érkeznek. A hírek szerint a japánok nincsenek ilyen jó helyzetben: a Nikkei úgy tudja, a távol-keleti országba egyelőre nem szállít új Switch-konzolokat a vállalat. 

Szintén a GamesIndustry tudta meg egy brit üzlettől, hogy a vásárlók sokszor PlayStation 4-et vagy Xbox One-t vesznek inkább, ha szembesülnek a készlethiánnyal, de állítólag ezekből a konzolokból is kezdenek kifogyni. 

40.
40.
kanguru
Szerintem tuleljuk, hogy egy regi tabletet ket kis kontroller nem lehet kapni...
39.
39.
#37: G2A-n vásárolok pedig.Legalább nem torrent.Kb negyed áron osztogatják a kulcsokat.Lehet szarháziság, de sok játék nem ér többet.OK Witcher, azt normálisan GOG-on vettem a Cyberpunkot is.... .Más nem hiszem, hogy többet ér , mint ahogy a G2A-n van.
36.
36.
#33: Fizetésem 18k volt..... World of Warcraft 15k----- .Igen tudom miről beszélsz. Játékok fillérekbe kerülnek mostanában.Persze vannak The Flashek.... .
35.
35.
Extol
Majdcsak túléljük a hiányát
33.
33.
Animejetix
#32: Arról nem is beszélve hogy mennyi az átlagkereset itthon most? Ténylegesen amit megkeresnek az emberek.... Csak mert 15 éve amikor megjelent a Socom3, aztat jóáron 18 ezerért vettem... 576ban a Suffering is annyi volt 2004ben.... Ehhez képest 2020ig semmit nem emelkedtek az árak... Sőt..manapság az eshopok által nagyobb akciók vannak....
28.
28.
Guba32
Az mondjuk durva,hogy a Burnout Paradise Remastered júniusi nyitóára 50€ lesz...Nincs az a dél-afrikai eShop ami ebből emberi árat varázsol.:))
Megnéztem Boxon 1500.-,most akcióban,teljes áron 6000.-
Méghogy nincs Switch tax...:)
26.
26.
Shame
#24: A steam-nek mi köze van a switch-hez meg a nintendo-hoz?
Az egyáltalán nem vág a témába.
23.
23.
22.
22.
Ooorky
#20: Jaja, én is behúztam egy Pokemon Sword Season Pass-t tegnap, tavalyelőtt még jobb árak voltak, mielőtt a gazdasági hanyatlást ellensúlyozandó felverték mindennek az áfáját odaát (Yoshi-t 12k-ért vettem megjelenéskor).
21.
21.
Ooorky
#19: VPN-t amúgy se kedveltem, a NordVPN fiaskó óta meg röhögök azokon akik bármilyen érzékeny adatot keresztülküldenek rajta.

Az, hogy Dél-Afrikából vásárolhatsz Nintendo platformon, nagyon is régi dolog, konkrétan Tesla-ig és a német egyesítésig vezethető vissza (meg a korai villanykörtékig).

Emiatt volt, hogy a NES megjelenésekor 3 nagy TV szabvány volt használatban a "nyugati" világban: NTSC (Észak-amerika) NTSC-J (Japán) és PAL (Európa + Brit korona afrikai domíniumai), ennek megfelelően a konzolokból és számítógépekből is általában háromféle szabvány szerinti készült, amikkel helyi igazgatóságok látták el a piacokat.
Nintendo már akkor is különc volt, mivel a Cocom listát megkerülendő leszerződött egy hongkongi céggel, ami egy tajvani céggel licenszben legyártotta és Dendy néven árulta a NES-t a Szovjetunióban (igen, sárga kazis volt, csak nem olyan gagyi műanyag, mint amivel később minket is elárasztottak).

Lényeg, hogy a Dél-Afrikai köztársaság mai napig a Nintendo of Europe-hoz tartozik (mivel egyetlen része Afrikának ahol hivatalosan kapható Switch ezért nem is lenne hova rakni), így az EU-ban lakók szabadon vásárolhatnak bankkártyával az ottani eshop-ban, ahogy az USA lakosai is a mexikóiban.
20.
20.
Shame
#16 Azért ez nem így van.
Itt egy példa eshop akció astral chain.
39.99 euro - 14120 huf
33,29 font - 13382 huf
619,35 rand - 11148 huf
Van kis különbség. Geci szar a forint a nagy valutákhoz képest.
19.
19.
#18: Tudsz vásárolni bárhol.Egy VPN és kész.Bár nekem is furcsa, hogy a nagy cégek miért engedik ezt.Kiskapu, globalizáció jön a lóvé gondolom.
18.
18.
Guba32
#15: Tehát akko4 csak annyi magyarán,hogy a magyar és usa account mellé csinálok egy dél-afrikait és annak az eShopjában tudok vásárolni az itthoni bankkártyámmal?Lakcím v.mi ilyesmi kell hozzá?
15.
15.
Ooorky
#11: Ők is Nintendo of Europe-hoz tartoznak, ezért csinálsz egy account-ot és bankkártyával fizetsz.
13.
13.
Shame
Igen 1 rand - 18 ft most és bazi dúrva akciók vannak.
Pl: 230 rand a dragonball fighter z - 4140 ft
Nagyon komoly. Ha a bankártyádat elfogadja az ottani rendszer simán vásárolhatsz dél afrikai eshopban.
11.
11.
Guba32
#10: Hogy tudsz vásárolni dél-afrikai shopban?
10.
10.
Ooorky
#8: Ráadásul most a még szarabb dél-afrikai rand miatt szuper akciósan lehet megvenni rengeteg játékot eshop-ban.
9.
9.
Guba32
A ti áratok bele esik ebbe a 10%-ba az oké,de a 135k-s,154ezres árak már nem 10%-os áremelést mutatnak csak.
8.
8.
Ati1975
#4: Nem véletlenül ment fel a switchek ár (ahogy a ps4, xbox one+játékok ára) ha nem a szar forint miatt emeltek árat 10%-al.

Hát a Platinum shopban van Switch (tudom ott dolgozom) pont csütörtökön jött egy adag,
5.
5.
frankdelgado
4.
4.
Guba32
#1: Akinek van is felemelte az árát az arukereso 3 boltot ad ki,nemrég vagy 20-at dobott ki.Hardverapron is van pár még azért.A Ring Fit-et meg arany áron adják ahol van még.Tudott valamit a Nintendo.:)
3.
3.
Animejetix
#2: Vagyonőrként detto én is beviszem melóba :P
2.
2.
Gerzson95
Még jó hogy magammal hoztam 24-es műszakba. Nem fogok unatkozni vagyonőrködés közben. :P
1.
1.
PaprikaJancsi
Magyar Switch csoportokban is egyre több ember szeretne vásárolni használt sima vagy V2-es Switchet, valószínűleg a hiánycikk miatt is. Ami legjobban szembeötlő az a Ring Fit Adventures iránti igény, szinte már háború megy érte :D mondjuk nem meglepő, be vannak zárva az emberek, és mozgás gyanánt nagyon jó kis alternatíva tud lenni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...