Jöhet az újabb Steam Controller

  • Írta: szlav
  • 2020. április 12.
  • Hardver
A Steam Controller nem a Valve legnagyobb sikersztorijaként vonul majd be a történelemkönyvek lapjai közé, de Gabe Newell csapata nem adta fel az egyedi irányító ötletét. A Valve most egy új, moduláris tervrajzot szabadalmaztatott.

Valljuk be, a Steam Controller, mint koncepció sosem hangzott rosszul, de azok a fránya trackpadek közel sem voltak olyan intuitívak és kényelmesek, mint a jó öreg D-pad és analóg kar kombinációja. Persze megvan annak a vonzereje, hogy kedvenc PC-s játékainkat a Steam Big Picture és egy kontroller társaságában a fotelből is élvezhessük, de az újszerű irányító nem kapott népszerűségre - valójában olyannyira befuccsolt a dolog, hogy a Valve tavaly ősszel be is zárta a gyártósorokat.

Gaben csapata azonban nem arról híres, hogy egyből bedobják a törölközőt, kettőig pedig nagyon is el tudnak számolni. A jelek szerint újabb esélyt adnak a Steam Controllernek is, nemrégiben ugyanis szabadalmaztatták az irányító második iterációját.

Első ránézésre az új dizájn nagyon is hasonlít, sőt szinte megegyezik az elődjével, érkezik azonban néhány kulcsfontosságú újítás, ami mindenki számára kényelmesebbé teheti a játékot. A tervezők a könnyű testreszabhatóság és a moduláris felépítés útján képzelték el a kontroller jövőjét: a tervrajzok és leírások alapján cserélhetőek lesznek az irányító bizonyos beviteli komponensei, így például szabadon illeszthetünk hozzá D-padet vagy analóg kart attól függően, hogy mi illik jobban az aktuális játékhoz.

8.
KratoS
#7: Én is nagyon szeretem az SC-t. 3 hátulütője van, a hosszú tanulási görbe, relatív kellemetlen rezgési emuláció (igaz ez kísérleti csak), és a digitális keresztirányító hiánya. Egyébként a kameramozgatása megfelelő konfig után köröket ver bármilyen más kontrollerre. Most egyébként örülök a kettes revíziónak. :)
7.
Kawada
#2: Én is azon kevesek közé tartozom, aki bírja a Steam Controllert. Szerintem kényelmes is volt, bár aki szokásos fogással ugrik neki, az esélytelen. Inkább csak tartani kell, mint fogni. Na de. Nekem egyedüli bajom, az komplikáltsága. Kurva sok mindent be lehet állítani, de az ehhez szükséges support szinte nincs is. Egy kurva hosszú autodidakta folyamat az egész. Én akkor hagytam fel a használatával, amikor hosszú ideig nem használtam, és egyszerűen nem volt kedvem újra megtanulni azt, hogy igazán ízlésemre szabjam egy-egy adott esetben teljesn különböző játékhoz. Amúgy egy eszméletlenül alulértékelt cucc.
3.
Neotechtr
Abból a szempontból jó ez a kontroller, hogy ha egy játék nem támogatja a gamepad-es irányítást, akkor is lehet vele próbálkozni. Most nem azt mondom, hogy a legdurvább stratégiát meg a Quake-et pont ezzel kell játszani, de pl egy Disco Elysium, vagy Shadowrun szintű kattintgatóst már simán kényelmesen lehet vele kezelni. Ebből a szempontból nekem kéne egy. De majd meglátom, hogy lesz-e.
2.
Cole
Jöhet, kíváncsi leszek rá, az előző meglepően jó volt, gyorsan kézre állt bárkinek akinek a kezébe adtam, nem bénázott vele mint a hagyományos stickessel.
Bár ezt a kattogós műanyagot remélem elfelejtik, az volt számomra az egyedüli hátulütője. Nem volt gagyi, strapa volt, csak olyan hangja volt éjszaka mintha csapkodnád az ajtót kb. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...