Nem gyárt több Steam Controllert a Valve

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 27.
  • Gyászhír
A Steam őszi akciósorozatával párhuzamosan a Steam Controllert is alaposan leárazta a Valve. Mint kiderült, nem véletlenül: a cég nem gyárt többet a kiegészítőből, és csak kisöpörte a raktáron maradt készleteit.

Búcsúzik a Steam Controller, a Valve egyedi kialakítású kiegészítője. A periféria volt a Steamet üzemeltető cég egyik első hardveres kísérlete, és bár számottevő áttörést nem sikerült vele elérni, egy hardcore közösség összejött körülötte, amely folyamatosan gyártotta és osztotta az egyedi gombkiosztásokat a Steamen megjelent játékokhoz.

Miután a Valve eddig sem volt szívbajos, ha el kellett engednie a hardveres próbálkozásait, ráadásul mostanság a Valve Index (és a pletykák szerint az Apple AR-szemüvege) köti le a figyelmét, annyira nem meglepő, hogy a Steam Controllernek is búcsút intett. A cég a Steam őszi akciósorozatával párhuzamosan 90 százalékos kedvezménnyel, mindössze 5,5 euróért árulta az utolsó példányokat, hogy kisöpörje a készletét.

A Steam Autumn Sale egyébként december 3-ig tart, emellett pedig az éves Steam Awards jelölési folyamata is kezdetét vette. A tényleges szavazás a Winter Sale során indul, míg a győzteseket az év végén fogják kihirdetni.

Ezek is érdekelhetnek

17.
leviske
Szerintem mindenképp jár a tisztelet a Valve-nek, amiért bepróbálkoztak egy újszerű kontrollerrel. Ráadásul létező problémára akartak tervezői szinten reagálni, ami megint csak respektálandó hozzáállás.
16.
Blueberry
#8: Nem is tudtam ilyen (hogy a középső ujjal kell nyomni a ravaszt) még egy indok amiért nem terszik) (az érintő gomb mellet)
15.
user101
Engem anno a Steam-link-el hülyítettek be, de az én nyomoronc szemeimmel 3 méterről, kábelen összekötve is olyan szarul nézett ki a kép egy 110cm-es fullhd-s tévén ( néha még be is laggolt ), hogy öröm volt nézni. Arról nem is beszélve , hogy vezeték nélküli kontrollerrel és bill+egérrel is elég zavaró volt a késés... Szóval gyors adtam el ... sajnos csak veszteséggel, pedig azt is baromi olcsón 90%-os leárazáskor vettem, csak hát a postaköltség...

Pedig az 100mbit/s-es volt, de ügye a google szerinte ennek a töredéke kell a 4k-hoz, szóval sok sikert, remélem belebuknak! Ez az egész streamingel 'élősködősdi' egy rakás ingyenélő szemétláda újabb próbálkozása, hogy még több pénzt húzzanak le a játékiparból.
14.
KratoS
#13: Kellesz te is, így kerek a világ.
13.
Ultimate
#12: Szerintem a te eseted meg idiotizmus, arra sajnos nincs ellenszer.
12.
KratoS
#11: Szerintem ez agyhártyagyulladás.Legközelebb oltasd be magad kullancs ellen.
11.
Ultimate
#10: Semmire. Egy rakás szar de még fifára is. Ezerszer inkább az analóg karos one gamepad.
Egyébiránt az analógos megoldással tökéletesen játszható az összes játék,sokszor még jobban mint egér billel.....
10.
Korio
Világosítsatok már fel, az ilyen valamik FIFÁN kívül mire használhatók még?Rally autó kilőve, van kormány, FPS kilőve egér billentyű, TPS megint egér billentyű... .Ok kényelmes az ágyból hasat pihentetve játszani , de.... .Komolyan mire jó akár a PS hülyesége is? :D .Nem vitát szeretnék elindítani , csak tényleg érdekel hogy a francba tudjátok ezeket a szarokat használni. :)
9.
KratoS
Ennyiért vettem volna még egyet tartaléknak. Kár hogy mire megláttam hogy akciós, elfogyott.
8.
markoci555
Rég gondolkozom az eladásán kihasználatlanság miatt, most a hír hallatán viszont meg is gondoltam magam.
Lehet teszek vele még pár próbát, mert van egy-két játék aminél jobb a kontroller, de az a bajom vele, hogy a klasszikus módon fogva kényelmetlen a hátsó gomb nyomása. Valahogy úgy kellene fognom, hogy a ravasz nem a mutatóujjammal, hanem középsővel húzom, az meg teljesen az ösztöneim ellen van...
7.
ADMlN
#5: Azért ne búsuljatok nagyon, én majdnem rendeltem egyet ezen az áron, de a Steam rá akart verni 25 EUR szállítási költséget, és úgy már nem kellett.
6.
PaprikaJancsi
#5: Szintén, de túl szép is volt, hogy igaz legyen.
5.
Neotechtr
Ennyiért ott a helyszínen, ahogy megláttam az első hírt, nyomta rá a rendelésre


- volna, ha addigra lett már volna akár 1 db-is eladó. Ez a gamepad jó arra, hogy mégiscsak jól lehet böngészni meg youtube-ot nézni vele az ágyból. Persze egérrel is lehet.
4.
DeKor
Hír 3 év múlva: Nem gyárt több Indexet a Valve.
3.
strike19
Én most akartam venni de már elfogyott. :(
Ennyi pénzért simán megvenném. Még ha a szállítás 4000 Ft akkor is megérné.
2.
Kawada
5 EUR-ért ingyen van. Egyetlen baj van vele, hogy nem egy plug play eszközként kell rá gondolni, hanem hosszas tanulást igényel. Ha megtanulja az ember, álom eszköz tud lenni. Én nagyon szerettem, amikor volt időm vele bíbelődni.
1.
Nyarlako
Ki hitte volna hogy bukta lesz ez a hulladék
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...