Ray tracinget kaphat a World of Warcraft is

  • Írta: szlav
  • 2020. április 12.
  • Hír
Link másolása
Habár a World of Warcraft alapjaiban továbbra is egy több mint másfél évtizedes játék motorjára épít, a Blizzard igyekszik mindent kihozni az újabb expanziók látványvilágából. Ray tracinggel és VRS-támogatással bővülhet a Shadowlands.

Elindult a World of Warcraft: Shadowlands első zárt alfatesztje, az új expanzió kliense pedig nem csupán rengeteg érdekes új tartalmat, de néhány érdekes háttérinformációt is tartalmaz. Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, az expanzió megágyaz számos új technikai lehetőségnek is: többnyire olyan opciók ezek, amelyek egyelőre nem kapnak kiemelt helyet a játék beállításai közt, csupán a parancsfunkciók közt turkálva bukkanhatnak rájuk a leleményesebb felhasználók.

No, de miről is van szó? Az alfa egyik résztvevője, LemonKing Redditen osztotta meg az új engine-fícsörök listáját, amelyek egyértelműen a ray tracingnek és az NVIDIA VRS-technológiájának ágyaznak meg. A jelek szerint a játék DXR-támogatást (ez a DirectX RT-megoldása) és sugárkövetett árnyékokat kaphat, valamint Variable Rate Shading-támogatást, amely apró, 16x16 pixeles szekciókra osztja a megrajzolt képet, és ezekre a blokkokra dinamikusan alkalmazza a shadereket, ezzel alaposan megspórolva a videokártya erőforrásait.

Jelenleg egyik funkció sem üzemel a játékban, hiszen mégiscsak a legelső publikus alfabuildről van szó, és az sincs kőbe vésve, hogy a megjelenés napján elérhetőek lesznek ezek az opciók, annyi viszont biztos, hogy a Blizzard nyolc expanzió után sem adja fel a World of Warcraft technikai naprakészségét.

12.
12.
Hofi3
A Warcraft 3 nagyszerű volt, de a WOW sose érdekelt, mivel full multi. Majd biztos az RTX miatt fogom elővenni. Inkább mostani játékok alá tennék, mint ősrégi játékokkal ügyeskednek.
11.
11.
kanguru
Senki nem fog csak ezert jatszani Wow-al, egy plusz opcio es valoszinu plusz penz nvidiatol nekik.
10.
10.
szinkron
#7: Igen, és addig adják ki a kiegeket amig olyan szar lesz mint az aktuális wow. Mekkora baromság.
9.
9.
0Hagyma0
Fontos ez mint BMW-n az index.
8.
8.
Lorthirash
#5: Én biztos vagyok benne hogy nagy változások lesznek az új kiegben, és hogy megfigyelték mi az ami a classicot sikeressé teszi.
7.
7.
#5: Azon túl sokat nem fognak gondolkozni, ha sikeres. Szerintem a WOW-hoz való összes kieg újra fog jönni hozzá, amíg el lehet adni, az a pont meg kb a Lich King, nagyon esetleg a Cata. A Burning Crusade-ről már amúgy is szó van, hogy jön.

Szóval ez lesz.
6.
6.
xanatos0911
#2: Lenyegtelen, igy viszont mar igen.

#3: Ez a csoport nagyjabol a jatekosok 5%-at fogja kitenni
5.
5.
Ez baromi fontos... . Nem azon kéne el gondolkozni, hogy a classik miért ilyen népszerű.
Bőven nem a nosztalgia miatt.
4.
4.
Formula1fanatic
Hát igen, ettől minden visszaáll majd a régi kerékvágásba
3.
3.
manderel
#1: Gondolom választható beállítás lesz, akinek van hozzá gépe, annak lesz rá lehetősége. Akinek meg nincs, az nem foglalkozik vele.
2.
2.
Spaceghost
#1: A 40 fős raid sose a videokártyát dolgoztatta meg.
1.
1.
xanatos0911
Az fontos. Meg gondolom minden masodik WoW player rendelkezik legalabb egy 2080 Ti-vel, ha nem kettovel... csak mert kizartnak tartom, hogy egy 40 fos raid majd 60+ FPS-t produkalna barmin is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...