A loot boxokra is felhívják a figyelmet a játékborítók

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 14.
  • Hír
Link másolása
Az amerikai korhatár-besorolásokért felelős ESRB és az európaiak hasonszőrű szervezete, a PEGI egy napon jelentették be, a játékborítókon szereplő felirataik már a véletlenszerű jutalmat adó mikrotranzakciókra is felhívják majd a figyelmet.

Először az ESRB, majd a PEGI jelentette be, hogy a játékok dobozaira felkerülő felirataik már a véletlenszerű jutalmat adó mikrotranzakciókra is fel fogják hívni a figyelmet: ez magába foglalja a loot boxokat, a különböző kártyacsomagokat és minden más olyan játékbeli vásárlási lehetőséget, aminél nem egyértelmű, hogy a játékos mit kap a pénzéért.

Az teljesen mindegy, hogy a játékos közvetlenül valódi pénzzel, vagy valódi pénzért megvásárolható virtuális valutával vásárol, a lényeg, hogy végső soron valódi pénzköltés történik.

A PEGI esetében így kell majd elképzelni a feliratot.

Az ESRB és a PEGI (akkor is ez volt a sorrend) már 2018-ban, a Star Wars: Battlefront II által kirobbantott nagy loot box-botrányt követően bejelentette, hogy a jövőben a mikrotranzakcióra is felhívják majd a figyelmet az általuk bevizsgált játékok borítóin. (A fenti képen látható "In-Game Purchases" piktogram tehát már akkor felkerült a dobozokra.)

Akkor még nem különböztették meg a véletlenszerű jutalmat adó vásárlásokat, mondván a figyelmeztetés elsősorban a kiskorú játékosok szüleinek szól, nekik pedig teljesen felesleges specifikálni a dolgot. Ez a gyakorlat azonban nem volt az igazi, hiszen így egy kalap alá kerültek a szezonbérletet áruló játékok és a legvadabb loot boxokkal csábító címek, aminek érthető okokból nem minden iparági szereplő örült. A mostani megkülönböztetés segít ezen a helyzeten.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...