HWSW: Bemutatkozott az új iPhone SE

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 17.
  • Hardver
Link másolása
Az iPhone 11 Próból megismert vas költözik az iPhone 8 házába: itt az Apple eddigi legjobb ár-érték arányú okostelefonja, írja nagytestvérünk, a HWSW. Bemutatkozott az új iPhone SE.

A hónapok óta csordogáló pletykák után végre megérkezett az Apple régóta várt, új iPhone SE készüléke. A gyártó őszi csúcsmodelljeinél jóval barátságosabb árcédulát viselő okostelefon elnevezése változatlan maradt a 2016-ban bemutatkozott, első SE-modellhez képest - a készülékház azonban számottevően nagyobb lett. A korábbi, iPhone 5-tel megismert formavilágot és apró, 4 hüvelykes kijelzőt most az iPhone 6-tal debütált, majd az iPhone 8-cal egy kissé módosult dizájn, illetve 4,7 hüvelykes panel váltja. A már 2014 óta ismert vonalvezetés mögött ugyanakkor kifejezetten izmos vas dolgozik, ahogy a korábbi SE generáció, az új modell is megkapta az Apple aktuális csúcsprocesszorát.

Noha az új iPhone SE megnőtt elődjéhez képest, a 4,7 hüvelykes panel mai viszonylatban továbbra sem mondható nagynak - a készülék így kifejezetten népszerű lehet a kisebb eszközök kedvelői körében, akiket az okostelefon-piac manapság nem igazán szolgál ki. Az LCD-panel felbontása 1334x750 pixel, ez 326 PPI-s pixelsűrűséget produkál, ugyanezt az értéket láthattuk az iPhone 8 esetében is. A panel az Apple True Tone technológiáját is támogatja. A kijelző alatt ott van az iPhone X-modellekről már száműzött Touch ID ujjlenyomat-olvasó, Face ID, azaz arcfelismerés nincs a készüléken.

Érdekelnek a további specifikációk? Olvasd el a HWSW teljes cikkét!

8.
8.
logic5
#7: A több éves cucc, az a legújabb hardverük. Ami a PRO-ban is van...
7.
7.
Steve028
Hát azért ennyiért van ennél jobb is akár házon belül is a XR.2020-ba egy 4,7 kijelzővel 180 ezer forintért...Mèg az Amerikai árát is kétszer meggondolnám nem még ezt.Ez ott is lesz népszerű kb hogy a gyereknek ha van valami el tudják érni.Vagy valami céges telónak tudom elképzelni.Félreértés ne essék nekem is minden apple óra,mobil,laptop..stb.De ezért ennyit nem adnék az tuti.Ez egy felesleges kacat csak.Inkább előre haladnának a többi mobil gyártó után mint több éves cuccot "csomagolnak"újra.
5.
5.
Lorthirash
Szerintem a 400$-os árcédulához képest még mindig drága, ezzel az lcd panellel.
4.
4.
Ooorky
Kár, hogy apple, ha minőségi ChingFone lenne előrendelném.
3.
3.
logic5
180 bruttónál indul. Ilyen hardverrel ez konkrétan ajándék!
2.
2.
kanguru
Annyira baratsagos az arcedula, hogy le se merik irni a cikkben :D
1.
1.
habaen
Már ideje volt,hogy megjelenjen egy normális áron kapható épkézláb telefon!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...