Dráma a DOOM Eternal soundtrackje körül

  • Írta: szlav
  • 2020. április 21.
  • Hír
Link másolása
A napokban a játékon kívül is megjelent a DOOM Eternal soundtrackje, Mick Gordon eszelős riffjei azonban meglepően lapos végleges audiomixet kaptak az albumon. Az ausztrál zeneszerző igyekszik elhatárolódni a Bethesdától.

Néhány napja mi is örömmel hoztuk le a hírt, miszerint a DOOM Eternal elképesztő zenéit már a játékon kívül is meghallgathatjuk: a gyűjtői kiadás tulajdonosai már letölthetik a zúzós számokat, az album pedig hamarosan megérkezik iTunesra és Spotify-ra is. Igen ám, de az igazán éles fülűek észrevehették, hogy nincs minden rendben az így kiadott zeneszámokkal: valaki csúnyán belekontárkodhatott az utómunkálatokba, ugyanis azok dinamikus, széles tartományt bejáró mixe érezhetően eltompult, valószínűleg az ilyenkor nagy óvatossággal kerülendő tömörítés során.

Ez több helyen is komoly diskurzust váltott ki a játék közösségén belül, nemrégiben pedig maga a soundtrack megálmodója, Mick Gordon is megszólalt az üggyel kapcsolatban. A zeneszerző érezhető frusztráció mellett elárulta, hogy a közelmúltban kiadott soundtrack mixeléséhez (néhány számot leszámítva) semmi köze nem volt, így a Bethesda valószínűleg egy kevésbé kompetens zenei producerrel végeztette el az utómunkálatokat.

A dráma itt azonban nem áll meg, a további részleteket azonban érdemes fenntartással kezelni, hiszen a forrás egy olyan Instagram-chat screenshotjairól származik, amelyeket nem túlzottan nehéz meghamisítani. Ha azonban a beszélgetés másik végén valóban Mick Gordon áll, akkor úgy tűnik, hogy az eddig látottaknál is nagyobb a balhé a stúdió és a zeneszerző közt: Gordon kételkedik abban, hogy a jövőben újra gitárt ragadna egy esetleges DOOM-folytatásért.

16.
16.
tyber16
#13: A Gladiator Boss nagy része a trailer zene csak pont a pörgős része hiányzik. A játékban már kirázott a hideg hogy a trailer zene felszólalt, csak a pörgős rész lemaradt helyette a sima ilyen kántálás maradt ami hangulatos de én nagyon szerettem volna hogy a harc mondjuk végére beindul a pörgős rész vagy a későbbi pályákon berakják. Főleg ha a szöveg szerint azt éneklik, hogy Rip and Tear.
15.
15.
tyber16
#12: Ezt ismerem, ez nem eredeti release csak egy ügyesen összevágott loop.
13.
13.
Mortician
#8: A sztori trailer zenéje több számból van összevágva, a pörgős része éppenséggel a Gladiator Boss egy része.
12.
12.
#8: https://www.youtube.com/watch?v=oKHvbxzTO8g
11.
11.
Azért érdemes rákeresgélni, mert nem csak ez a hivatalos OST létezik, hanem vannak rendes game rip-ek is, amiket Mick hangszerelt. Pure gold-okat lehet találni.
9.
9.
szekeres91
#3: Tény, hogy Mick egy Isten, de nem kell parázni hogy szar lesz a következő epizód soundtrackje. Kapasbòl rávágnàm Fredrik Thordendal-t a meshuggah gitárosát vagy a feltörekvő code orange vagy Frontierer zenekarokat hogy atom albumot tudnának készíteni.
8.
8.
tyber16
#4: Azt a rühes trailer zenét miért nem tudták rá tenni ? :D Van rajta egy rakat szám, köztük az a borzasztó semmilyen szar amelyik az Urdak pályán szól, de a pörgős sztori trailer zenét b.szták kiadni.
6.
6.
SgtEversmann
#4: Vagy úgy! Én eddig azt hittem ez album, lévén lehet akármennyi szám rajta ;) Spórol ezen is a Bethesda, lásd Fallout 76 :D
4.
4.
KratoS
Mondjuk nagyon nem kell meglepődni rajta, közel 50 track, az melóban 5 nagylemez. Gondolom árban is. Ennyit meg nem fizetett volna érte senki.
3.
3.
kryszisz
Mondjuk nélküle ziher, hogy nem lesz ugyanolyan a következő Doom, plusz ugye az Eternalhoz is jön elvileg kampány DLC...köszi Bethesda, hogy rohaggyá' meg-.-
1.
1.
Heldengeist
Amikor már a Bethesda által kiadott soundtrackeket is patchelni kell...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...