Valorant - változik az anticheat-rendszer működése

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 28.
  • Hír
Link másolása
Nem aratott osztatlan sikert a Riot azzal, mikor kiderült, hogy a Valorant csalás elleni szoftvere állandóan fut a játékosok számítógépén, még akkor is, amikor maga a játék nem. A fejlesztők most lehetővé tették az alkalmazás leállítását.

A játékosok nem sokkal a Valorant zárt bétájának elindítása után fedezték fel, hogy a játék Vanguard néven futó csalás elleni szoftvere állandóan fut a számítógépükön, függetlenül attól, hogy az FPS-t elindították-e, vagy sem. Az ilyesmi nem szokott osztatlan sikert aratni, és nem is aratott: a Riot némi magyarázkodás után kénytelen volt belenyúlni a rendszer működésébe.

A fejlesztők illetékese korábban azzal védekezett, hogy miután manapság kifejezetten elterjedt, hogy a csalók még az anti-cheat élesedése előtt aktiválják a csalásaikat, úgy döntöttek, hogy a rendszer állandó futtatása a legjobb megoldás arra, hogy hatékonyan tudják szűrni őket - igaz, azt maguk is elismerték, hogy a játékosok gépén futó alkalmazás csak a teljes védelem egy szeletét jelenti.

A játékosoknak az volt a legnagyobb problémája ezzel, hogyha nem is él vissza a helyzettel a Riot, maximálisan ki vannak téve a kikapcsolhatatlan alkalmazás sebezhetőségének: amennyiben hackerek ki tudják használni a szoftver egy esetleges biztonsági rését, a gépük támadhatóvá válik, ők pedig nem is tudnak majd erről, és a frissítés egészen addig nem fog megtörténni, míg el nem indítják a Valorantot.

A fejlesztők erre azt felelték, hogy a Vanguard egyáltalán nem kap olyan szintű jogosultságot, hogy abból egy esetleges visszaélés esetén különösebb baj történhetne, emellett a belsős biztonsági csapatuk mellett egy külsős céget is felkértek a program auditálására, hogy meggyőződjenek arról, nem lehet probléma. Azt is hangsúlyozták, hogy a Vanguard nem kommunikál az internettel, és nem is gyűjt adatot.

Így jutottunk el a mostani bejelentésünkhöz: úgy tűnik, a Riot védőbeszéde nem győzte meg a játékosokat, ezért úgy döntöttek, hogy változtatnak a Vanguard működésén. Ennek részeként a program kikapcsolhatóvá válik, persze nyilván csak akkor, ha épp nem játszunk az FPS-sel; egyébként le is törölhetjük a védelmet, de a játék indítása után az mindenképpen újra fog települni.

A linkelt posztban emellett arról is olvashattok, hogy bizonyos ritka esetekben a Vanguard összeakadhat néhány másik programmal a gépeteken.

5.
5.
#2: Azert nezik mert ha osszekapcsolod a riot fiokoddal a twitchet, es mezed, a nezoknek random adnak beta hozzaferest. Tehat kb nem is nezik csak fut a hatterben...
4.
4.
shatterhand
#3: Ahhoz képest eleg sokan nezik.
Mondjuk nekem se tetszett. De én már szimplán attól hányok amikor idegbeteg módjára nekiállnak késsel hadonászni az fps jatekoknal. Ertelme nincs csak szimplan rangat az ujjuk vagy nem tudom mit takar.
3.
3.
user101
Overwatch + cs koppintás egybegyúrva, de még azoknál is unalmasabb és jellegtelenebb...
2.
2.
shatterhand
Hát én azt se tudtam,hogy van ilyen játék. Este néztem rá a twitchre és azt látom most ez a sláger. Ránézésre ez vmi új CS-nek tűnik.
1.
1.
SLi
ezek tök jó dolgok, de fura hogy mennyi infót nyom a Riot egy játékról amivel nem játszhatsz csak nézheted ahogy mások játszanak vele
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...