Elmarad a júniusi Nintendo Direct

  • Írta: szlav
  • 2020. április 30.
  • Rendezvény
Link másolása
Józan ésszel azt gondolhattuk volna, hogy a COVID-19 és az E3 elmaradása nem lesz túlzottan nagy befolyással a júniusban rendszeresen megtartott Nintendo Direct adásra, lévén előre felvett műsorról van szó. Sajnos szomorú hírt kell közölnünk.

2013 óta bevett szokássá vált, hogy a Nintendo egy saját, Nintendo Direct névre keresztelt adással jelentkezik az E3 hetében. Az előre felvett műsor rendszerint rengeteg új bejelentéssel és számos előzetessel harangozza be a japán konzolra érkező játékokat, így mindig is egy lapon említettük a Sony, a Microsoft vagy bármely másik nagy stúdió színpadi előadásával. Idén persze más a helyzet, a koronavírus ugyanis keresztbe tett minden nagy rendezvénynek, így a szokás szerint élőben jelentkezők is kénytelenek lesznek átállni a digitális közvetítésre.

A Nintendo márpedig profi ebben, így azt gondolhattuk volna, hogy idén sem maradunk Nintendo Direct nélkül. Sajnos rosszul gondoltuk, a jelenlegi karanténhelyzet ugyanis a vártnál is jóval nagyobb hatással van a vállalatra és partnereire. Habár szeretünk úgy tekinteni Japánra, mint a technológiai fejlődés Mekkájára, az igazság az, hogy a home office-ra való átállás kifejezetten problémásnak bizonyult a szigetországban.

Mindez azzal jár, hogy bizonytalanná vált számos játék sorsa, számos megjelenési dátum a levegőben lóg, a kiotóiak tehát úgy döntöttek, hogy szakítanak a júniusi tradícióval. Kár érte, hiszen Mario idén ünnepli 35. születésnapját, így szinte garantált volt valamiféle bejelentés. Reménykedjünk benne, hogy még a nyár folyamán pótolják a mindig nagy felhajtással járó műsort!

3.
3.
Darksiders84
#2: Bayonetta 3 is nagyon rejtve van.
2.
2.
Ganzer
#1: Ja, kéne már új infó a Zeldáról meg az új SMT-ről is.
1.
1.
dvs00
Kurva anyjukat. Azért remélem legalább a megjelenési időpontokat nem befolyásolja, mert az idei kínálat a virústól függetlenül is kibaszott langyos egyelőre. A tavaly őszi Luigi's Mansion 3 óta konkrétan lófasz sincsen semmi izgalmas, Animal Crossing meg dedó bazmeg. Ráadásul a 19-ben bejelentett Zelda folytatásról is gondolom kinyögnek végre valamit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...