Valve Index-szerű VR-kontrolleren dolgozik a Sony?

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 4.
  • Pletyka
Link másolása
Egy most megjelent videó arra enged következtetni, hogy a japán cég nagyon szeretné, ha a PlayStation VR 2 irányítója - a Valve Index kontrollereihez hasonlóan - le tudná követni a játékos ujjainak mozgását.

A Sony Interactive Entertainment kutatás-fejlesztés osztályán dolgozó két mérnök - név szerint Kazuyuki Arimatsu és Hideki Mori - publikált egy rövid írást, amelyben főként azt részletezik, hogy a gépi tanulás segítségével hogyan tudja az ujjainkat külön-külön reprodukálni a virtuális térben az általuk fejlesztett eszköz.

A videóban látható irányító persze csak egy prototípus, nem pedig egy piacra szánt termék, azonban azt érdemes megjegyezni, hogy a kontroller a mozgáskövetéshez nem használ külső kamerákat.

A leírás nem nevezi meg, hogy ez a kontroller kifejezetten a PlayStation 5-höz készülne, ráadásul a Sony leszögezte, hogy a PlayStation VR új kiadása egyelőre várat magára. Azonban az, hogy ilyen technológiákkal kísérleteznek a cégnél, bizakodásra adhat okot.

2.
2.
user101
Hát, ha le tudják nyomni harmad árra... :) Mert az index 1000 ejurós ára nem kicsit feküdné meg a PS-esek érzékeny kis gyomrocskáját... :) Persze az nem 'csak' a kontrollertől annyi... :)

Én is erősen gondolkodom, de csak Oculus Rift S-lesz belőle, nem Index :((( Igazából a Switch-re szánt pénz megy el, mert amíg nem javítják az analóg karokat, egy fillért nem kapnak tőlem... :P
1.
1.
Matt8888
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...