Videón a Prince of Persia, ami sosem készülhetett el

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 6.
  • Videó
Link másolása
Az imént felkapott az internet egy nyolcéves YouTube-videót, amely egy törölt Prince of Persia-játék játékmenetéből ad ízelítőt. Azóta egy volt ubisoftos megerősítette, hogy a felvétel nem kamu, igaz, nem is valódi gameplay jeleneteket tartalmaz.

Éppen a napokban lett beszédtéma a Prince of Persia egy rejtélyes domainfoglalás miatt, erre az internet felfedezi magának az alább beágyazott, egyébként nyolcéves videót. A felvétel egy Prince of Persia Redemption néven futó projekt gameplay(nek tűnő) jeleneteit vonultatja fel, és mai szemmel is egész látványos darab: hiányzik már a falonfutkosás és az időmanipulálás, igaz?

Később egy volt ubisoftos, Jonathan Cooper megerősítette, hogy a felvétel hiteles, és egy végül leállított fejlesztés pitchéhez készült. Azt is megjegyezte viszont, hogy nem valódi gameplay anyag, hanem egy úgynevezett target videó, amit a For Honorön is dolgozó Khai Nguyen és csapata készített: a target videók előrerenderelt anyagok, és az a céljuk, hogy bemutassák, várhatóan hogy fog kinézni a játék, ha egyszer élesben fut majd. Cooper szerint egyébként annyira jól sikerült, hogy anno az Assassin's Creed III pitchénél is ez inspirálta őket.

Christophe Perlot (aki szintén a Ubisoftnál dolgozott) LinkedIn-profilján fedezték fel egyébként, hogy az úriember 2010 és 2011 között egy törölt Prince of Persia-projekten dolgozott, a játékot pedig PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra szánták - valószínűleg ez volt az a cím.

Érdekesség, hogy Cooper arról is szót ejtett, hogy a Ubisoft miért bánik ilyen mostohán a Prince of Persia-játékokkal: állítása szerint miután a sorozat jogai még mindig Jordan Mechnernél vannak, a kiadónak kisebb a nyeresége az egyes epizódokon, így igyekszik idejében lelőni minden olyan kísérletet, amiben nem lát potenciált.

13.
13.
NECROSMOKE
Szerintem jo lett volna.
11.
11.
Banderas
#9: Úgy ahogy mondod. Nem azt mondom hogy szar lett a forgotten , de jó se. Az biztos hogy a 2008 jobb volt tőle . És ahogy dark mondja erős gow hatása van volt. Kar hogy nem lett belőle semmi .
9.
9.
Macifasz
Már ez a cirka 3 és fél perc jobb, mint a teljes The Forgotten Sands. Kár, hogy nem lett belőle végül semmi. Viszont mindezek után remélem ma este, az Inside Xbox show-n bejelentik az új részt. :-D
8.
8.
DollSyndrome
Ha nem törölték volna el, kb mindenki fikázná.
7.
7.
Matt8888
Nagyon OP benne a tag. S igen írva van, hogy target videó meg minden, ám ennek ellenére is "erősnek" érzem a Prince of Persia világához. Pláne, hogy ez a parkour nagyon ilyen "közel keleti hero" feelingű lett, hogy kb csak megyek és esély sincs rá, hogy elb*szom a pályát. A szörny monstrum a végén pedig kb olyan mint a Duke Nukem Forever-ből a 3 mellű alien csápokkal.

Nehéz így bárhová is tenni a dolgot, ha nem ismerném az eredeti feelingjét a címnek még talán okés is volna, de szegény tényleg egy hányatott sorsú lett. Ilyen olyan kilengésekkel. S bár nem összeegyeztethető egy Splinter Cell-el, viszont a részeket követve mint "kohézió" valami hasonlót jobban el tudnék képzelni neki. Mág talán akkor is ha újba is kezdenek. De tény, hogy sajálnám az előző részeket így, s azok sztoriját is. Kiderül, mit hoz a jövő
6.
6.
szekeres91
Kövezzetek meg, de jobban tetszik ez a pár perc, mint az utóbbi 5-6 AC rész (sajnos)
5.
5.
Nekem is tetszik. Ha megjelenik simán nyomtam volna.
4.
4.
Riscy91
Hát ez baromi jó szerintem
3.
3.
DarkLord
Látszik, hogy nagyon God of War-os téma lett volna ez. Bár nekem tetszik ez a nagy boss és még talán jó is lehetett volna.
2.
2.
Heldengeist
Vizuálisan/technikailag jól néz ki, de így elsőre nem sok semmi Prince of Persia érzés van benne.
1.
1.
crytek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...