110 millió eladott példánynál jár a PlayStation 4

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 17.
  • Biznisz
A Sony is helyzetjelentett a hét folyamán, innen tudtuk meg, hogy a PlayStation 4 eladásai mára átlépték a 110 milliós mérföldkövet. A kifutó generációt erősítő konzol lendülete ugyanakkor jelentősen alábbhagyott az előző évhez képest.

A Sony legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése alapján a PlayStation 4 eladásai átlépték a 110 millió példányt, egészen pontosan a március 31-gyel zárult negyedév végére 110,4 millió eladást tudhatott maga mögött a konzol. Habár a szám gyönyörű, ez alapján már valószínűtlen, hogy a konzol megdöntheti a PlayStation 2 eladási csúcsát.

A gyártó ezzel felülmúlta a korábbi várakozásait, a remélt 13,5 millió helyett 13,6 millió masina talált gazdára az elmúlt tizenkét hónapban, érdemes persze megjegyezni, hogy ez így is 4,2 milliós visszaesés az előző üzleti évhez képest. Mivel a PlayStation 4 a kifutó konzolgenerációt erősíti, egyre kevesebben ruháznak be rá, az elmúlt negyedévben például alig 1,5 millió darabot adtak el belőle, ami 1,1 millióval kevesebb eladást jelent, mint ami a tavalyi év hasonló időszakában összejött. A Sony nem is árulta el, hogy mennyi PlayStation 4-en szeretne túladni az aktuális üzleti évében.

Amit viszont bukott a hardveren, azt visszahozták a szolgáltatások és a játékok. A PlayStation Plusnak 41,5 millió előfizetője van jelenleg, 5,1 millióval több, mint tavaly, míg a játékokból csak a legutóbbi negyedévben 59,6 millió példány fogyott, ami 5,5 milliós ugrás az előző üzleti év utolsó negyedéhez képest. Érdekesség, hogy a játékeladások 66 százaléka digitális úton történt, míg tavaly ugyanilyenkor mindössze az értékesítések 45 százalékáért feleltek ezek a csatornák - ez jórészt a koronavírus-járvány hatása.

A Sony azt is elárulta, hogy bár a vírus okozott nehézségeket a PlayStation 5 munkálatai kapcsán, egyelőre minden a tervek szerint halad, és a konzol változatlanul az idei ünnepi szezonban rajtolhat el. Egyelőre a játékfejlesztéseknél sem tapasztalható jelentős fennakadás, ami szintén jó hír, tekintve, hogy az iparági szereplők egy emberként hangoztatták, hogy a járvány csúszásokat hozhat magával.

98.
sittes79
Mondhatjuk, hogy már csak a playstation tartja életben a sony-t?
96.
Nyarlako
#94: https://i.ibb.co/whp69KV/0-DD09-D05-BDC6-4-D89-AB07-C768-B67-AECE3.png
95.
Ultimate
#93: Sose fog. És még ha csak ez a 2 regje lenne..
94.
kamgecam
#93: Persona 5 royalt befejezted? Platina megvan? :)
93.
Nyarlako
#90: Növessz gerincet.
Ha online ilyen hamis ember vagy el se merlek képzelni irl.
92.
Ooorky
#88: Laposföldesek is így tolják facebook-on, Szemendri Sándor sokáig azt kamuzta Kovács István a nagyapja, Gábor Áron meg a tanítványa ezért írnak ugyanolyan sz*rul. Meg volt egy Rábaközi Orsolya is, de azt közösen tolták Tibóval.
Legszánalmasabb az volt amikor saját magának válaszolt mintha másik ember lenne.
91.
Duken
#90: Jól beszélsz barátom! :)
90.
kamgecam
#88: Attól függ hogy a telefonom melyik regem jelszavát dobja ki. Szar ügy ha ez triggerel téged meg pár emberkét. Ezt nektek kell megoldanotok. Ebben nem tudok segiteni.
89.
godach
#88: Lehet, hogy az egyik modi xd
88.
Ultimate
#87: És máig engedik a modik hogy nyiltan duplaregezzen ami kvázi mindenhol tiltott. És használja is, tegnap is ugyan abban a "topikban" 10 perc alatt Dukenként és Kamgecamként is komment...Meg a franc tudja még kiként ami nincs beismerve, tényleg bármit kinézek ebből.
87.
godach
#86: Legalább ott tudom kivel van dolgom, nem álszent idiótákra kell leskelődnöm akik csak a saját hazugságuk leplezése miatt járnak templomba. :D
86.
Nyarlako
#84: Pokolra jutsz majd hol a Sátán szodomizál, és alfeledből répa zöldje kandikál!
85.
Kawada
#72: 10 millió? Nagyon sietve kerestem csak utána, mert úgy rémlett, hogy nagyon nem találtak az elvárásokkal a dolgok és amik szembe jöttek cikkek 4 milliós eladásról szóltak és 60 miiliós fejlesztési költségekről meg 40 milliós marketing büdzséről. Az kibaszott sok még ma is. Részben ezért baszták tele mikrotranzakciókkal a 3-at, ami egy borzasztóan kontraproduktív lépés volt, mert pont az undormány mikrotranzakciós rendszer volt a legfőbb kritika ott is. A Ragtag szempontból is érdekes dolgok voltak ezek, mert nyilván nem bízta volna meg az EA egy SW játékkal a Visceral-t, ha az ő hibájuknak tudják be a "bukásokat". Aztán más kérdés, hogy valójában mennyire volt a Visceral sara, hogy nem haladtak a ragteggel és mennyire az EA hiábája. Majd 10 év múlva valami memoire-ból megtudjuk talán. Na de elkalandoztam...
84.
godach
#74: Na ezért nem járok én templomba...
83.
Duken
#82: Holnap lehet írok is róla egy blogot pár képpel ha érdekel valakit? Vannak itt még motoros emberkék? Simson is ér! Kedvencem. Azt többet is használom, mint a vrod-o, fainul felújítottam! :) Van pár vid is róla!
82.
Duken
#34: Ájj de szerettem régen a colin mc rea rallyt! Azóta nem élveztem úgy autós játékot! Meg én is öregszem, inkább járok egyet a most vásárolt harley davidson vrod-ommal egyet. Az hatalmas mosolyt csal az arcomra. Mondjuk már csak az is hogy gyönyörködhetem benne. Meg a hangjában...:)
81.
jarlaxle
https://youtu.be/jN2Hiyc0EM0

Ő Duken..
Azt hitte 3 hét alatt elmúlik..
Ne bántsátok!
A végén még megöli a polgármestert!
80.
Fata Morgana
#79: Bakker jóbban beleolvasva a dolgokba még vadabb, a tag mint bárki is hinné ez csak a Tajgetosz-al lehetne gyógyítani.
79.
Fata Morgana
#73: Az hogy ő beteg ember, talán nem is fejezi ki eléggé a valóságot lehet, hogy egy "szakember" sem tudná eredményesen kezelni.
Nagyon súlyosnak tűnik ez a mentális probléma, és ezt komolyan mondom talán, megpróbálja majd bemesélni, ez csak poén vagy valami hasonló, de ez már nem vicces szerintem, nagyon nem az.

Kösz a megosztást haver!
78.
Ultimate
#75: Nem idióta szimplán beteg. Tényleg a blogok közt is vannak gyöngyszemek ahol kvázi magával beszélget. Ezért mondtam hogy bármit kinézek belöle, egyébiránt mindig előugrik pár jellegzetes szokása és szóhasználata ami buktatja. Mindannyiunknak van kattanása, én is sokszor vagyok fasz, de ez...Egy dolog a rajongás valamiért és egy másik amikor ez ilyen szintre emelkedik.
77.
kryszisz
#73: Uhh, beleolvastam kicsit én is mellékelt linkbe, hát esküszöm lassan elkezdek félni itt GK-n, annyi a klinikai eset:D De crytek facebookos ámokfutásaitól is feláll a szőr a hátamon néha:D
76.
godach
#73: Szerzetes is volt azt ne feledd. Több évig volt Tibetben felejteni, annyira okos xD
75.
godach
#73: És van annyira idióta, hogy a hiteltelenségét álcázva, valódi face account ról kezdjen el barátkozni és személyes dolgokat elárulni.
Én is van akit "közel" engedek és a valós személyem sem titok, de ez bizony egy beteg ember...
74.
Nyarlako
#73: Ez súlyos baszod, nem kicsit
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...