110 millió eladott példánynál jár a PlayStation 4

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 17.
  • Biznisz
A Sony is helyzetjelentett a hét folyamán, innen tudtuk meg, hogy a PlayStation 4 eladásai mára átlépték a 110 milliós mérföldkövet. A kifutó generációt erősítő konzol lendülete ugyanakkor jelentősen alábbhagyott az előző évhez képest.

A Sony legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése alapján a PlayStation 4 eladásai átlépték a 110 millió példányt, egészen pontosan a március 31-gyel zárult negyedév végére 110,4 millió eladást tudhatott maga mögött a konzol. Habár a szám gyönyörű, ez alapján már valószínűtlen, hogy a konzol megdöntheti a PlayStation 2 eladási csúcsát.

A gyártó ezzel felülmúlta a korábbi várakozásait, a remélt 13,5 millió helyett 13,6 millió masina talált gazdára az elmúlt tizenkét hónapban, érdemes persze megjegyezni, hogy ez így is 4,2 milliós visszaesés az előző üzleti évhez képest. Mivel a PlayStation 4 a kifutó konzolgenerációt erősíti, egyre kevesebben ruháznak be rá, az elmúlt negyedévben például alig 1,5 millió darabot adtak el belőle, ami 1,1 millióval kevesebb eladást jelent, mint ami a tavalyi év hasonló időszakában összejött. A Sony nem is árulta el, hogy mennyi PlayStation 4-en szeretne túladni az aktuális üzleti évében.

Amit viszont bukott a hardveren, azt visszahozták a szolgáltatások és a játékok. A PlayStation Plusnak 41,5 millió előfizetője van jelenleg, 5,1 millióval több, mint tavaly, míg a játékokból csak a legutóbbi negyedévben 59,6 millió példány fogyott, ami 5,5 milliós ugrás az előző üzleti év utolsó negyedéhez képest. Érdekesség, hogy a játékeladások 66 százaléka digitális úton történt, míg tavaly ugyanilyenkor mindössze az értékesítések 45 százalékáért feleltek ezek a csatornák - ez jórészt a koronavírus-járvány hatása.

A Sony azt is elárulta, hogy bár a vírus okozott nehézségeket a PlayStation 5 munkálatai kapcsán, egyelőre minden a tervek szerint halad, és a konzol változatlanul az idei ünnepi szezonban rajtolhat el. Egyelőre a játékfejlesztéseknél sem tapasztalható jelentős fennakadás, ami szintén jó hír, tekintve, hogy az iparági szereplők egy emberként hangoztatták, hogy a járvány csúszásokat hozhat magával.

98.
sittes79
Mondhatjuk, hogy már csak a playstation tartja életben a sony-t?
96.
Nyarlako
#94: https://i.ibb.co/whp69KV/0-DD09-D05-BDC6-4-D89-AB07-C768-B67-AECE3.png
94.
kamgecam
#93: Persona 5 royalt befejezted? Platina megvan? :)
93.
Nyarlako
#90: Növessz gerincet.
Ha online ilyen hamis ember vagy el se merlek képzelni irl.
91.
Duken
#90: Jól beszélsz barátom! :)
87.
godach
#86: Legalább ott tudom kivel van dolgom, nem álszent idiótákra kell leskelődnöm akik csak a saját hazugságuk leplezése miatt járnak templomba. :D
86.
Nyarlako
#84: Pokolra jutsz majd hol a Sátán szodomizál, és alfeledből répa zöldje kandikál!
85.
Kawada
#72: 10 millió? Nagyon sietve kerestem csak utána, mert úgy rémlett, hogy nagyon nem találtak az elvárásokkal a dolgok és amik szembe jöttek cikkek 4 milliós eladásról szóltak és 60 miiliós fejlesztési költségekről meg 40 milliós marketing büdzséről. Az kibaszott sok még ma is. Részben ezért baszták tele mikrotranzakciókkal a 3-at, ami egy borzasztóan kontraproduktív lépés volt, mert pont az undormány mikrotranzakciós rendszer volt a legfőbb kritika ott is. A Ragtag szempontból is érdekes dolgok voltak ezek, mert nyilván nem bízta volna meg az EA egy SW játékkal a Visceral-t, ha az ő hibájuknak tudják be a "bukásokat". Aztán más kérdés, hogy valójában mennyire volt a Visceral sara, hogy nem haladtak a ragteggel és mennyire az EA hiábája. Majd 10 év múlva valami memoire-ból megtudjuk talán. Na de elkalandoztam...
84.
godach
#74: Na ezért nem járok én templomba...
83.
Duken
#82: Holnap lehet írok is róla egy blogot pár képpel ha érdekel valakit? Vannak itt még motoros emberkék? Simson is ér! Kedvencem. Azt többet is használom, mint a vrod-o, fainul felújítottam! :) Van pár vid is róla!
82.
Duken
#34: Ájj de szerettem régen a colin mc rea rallyt! Azóta nem élveztem úgy autós játékot! Meg én is öregszem, inkább járok egyet a most vásárolt harley davidson vrod-ommal egyet. Az hatalmas mosolyt csal az arcomra. Mondjuk már csak az is hogy gyönyörködhetem benne. Meg a hangjában...:)
81.
jarlaxle
https://youtu.be/jN2Hiyc0EM0

Ő Duken..
Azt hitte 3 hét alatt elmúlik..
Ne bántsátok!
A végén még megöli a polgármestert!
80.
Fata Morgana
#79: Bakker jóbban beleolvasva a dolgokba még vadabb, a tag mint bárki is hinné ez csak a Tajgetosz-al lehetne gyógyítani.
72.
kryszisz
#66: A Dead Space 2-ből elment 10 milla, mégis bukás lett, úgyhogy elég széles skálán mozog ennek a szónak a jelentése. De emlékszem az a HL2: Episode one után is ment a hüledezés, hogy hogyan lehet egy Valve játék 90%-os metaátlag alatt. Ergo szerintem eléggé a helyén kezeltem ezt a szót. És amúgy nem magamról beszélek, én még a közepes játékokkal is nagyon jól el tudok lenni, nem fog zavarni, ha "csak" egy jó játék lesz. De ha te egy akármilyen munkád után csak azt hallanád mindenkitől, hogy "de az előző jobb volt!!", azt nem élnéd meg bukásként? Mert akkor irigyellek..
71.
Fata Morgana
#70: Az lehetséges, hogy ez ugyan az kis csávó akit folyamatosan kibaxnak a GS-ről, és más oldalakról mert annyira PS búza??
69.
Nyarlako
#64: A nyíltan idióta fanboy duma friss régről szinte mindig te vagy.
68.
Őrnagy
#19: Ha jól tudom, az Obsidian játéka már félig kész volt, amikor megvette őket a Microsoft. Amúgy igazad van.
67.
Őrnagy
#34: Te, én is pont így vagyok az autós játékokkal. De ez talán összefügg a korunkkal is, nem? Valahogy úgy érzem, te sem 19 vagy.
66.
delphijos
#63: Leírhatod még többször, a “kvázi bukás” szöveg akkor is bullshit. Ha teszem azt a CP nem lesz akkora siker mint a W3 akkor az is “kvázi bukás” ? Hagyjuk már tényleg. Nem lehet mindig mindenből jobbat csinálni.És az ugyanakkora vagy jobb siker még akkor se garantált. Kezeljük már helyén a “bukás” szót.
64.
Duken
#62: Minden pses hozzászólás amivel ultimate vagy godach nem ért egyet és ezért bannoltatnának az én vagyok az ezernyi regemmel.
63.
kryszisz
#60: Na, akkor leírom 5x-re is hátha: nem a dolog anyagi oldalára gondoltam, elég sanszos, hogy abból a szempontból jól fog teljesíteni.
61.
Nyarlako
#60: Mondjuk a MS a végzetes hozzá nem értéssel és arroganciával sikeresen kiiktatta mát egy a konzolokénál 100x fontosabb piacról de csak nem teszik meg az Xboxszal is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...