The Last of Us: Part II - néhány helyen betiltották

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 26.
  • Hír
Link másolása
Várható volt, hogy a Sony egyik legjobban várt exkluzív címe explicit tartalma miatt nem lesz a világ minden táján tárt karokkal fogadott vendég. Most azonban az is kiderült, hogy néhány országban konkrétan tiltólistára helyezték.

Hamarosan egy jó nagy adag látnivalót kapunk a The Last of Us folytatásából egy State of Play esemény keretein belül. Amíg azonban erre várakoztak az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia területén tartózkodó játékosok, arra lettek figyelmesek, hogy nem tudják a játékot a PlayStation Store felületén előrendelni.

Egy Reddit-felhasználó gyorsan rá is kérdezett ennek a miértjére a Sonynál, akik erre azt válaszolták, hogyha bárki hasonlót tapasztal, az azért lehet, mert az adott kormány kérésére tiltólistára helyezték a játékot.

A The Last of Us: Part II bővelkedni fog a nyers erőszak ábrázolásában, a meztelenkedésben, és hogyha ez még nem lenne elegendő, hogy egyes országok kirakják a stoptáblát a számára, akkor az LMBTQ-szereplők felvonultatása győzi meg az erre érzékeny kormányokat, hogy betiltsák Ellie kalandjának a folytatását.

A  The Last of Us: Part II június 19-én érkezik kizárólag PlayStation 4-re - már ahol engedik a forgalmazását.

220.
220.
#219: egyetértek ezzel. Mégis úgy gondolom hogy a BoldogAsszony Anya hite mentheti meg a magyarokat végső nihilizmustól, a jelenkori hatalmi rendszertől. Élj Szeress Megbocsáss, enél több nem kell.
219.
219.
Duken
#199: Azzal egyetértek veled hogy amikor az egyház magát fölébe helyezte Istennek abból mindig katasztrófa lett. Kritikusan szemlélem a saját egyházamat is. Maradjunk ennyiben.:) Viszont fontos az útkeresés ami látszik a hozzáállásodból és ez nagy dolog ebben a szekularizált fogyasztói társadalomban mert az emberek 90%-a inkább közömbös és ösztönszerűen él valóságának peremén. A lényeg hogy először embernek kell lenni hogy egyáltalán valaki megértse Jézust és megérintődjön tőle.
206.
206.
#205: ez is igaz. Pedig a jó és működő rendszereket át lehet emelni. Csak itt most hit és hitrendszerekről volt szó, a gazdasági aspektus kicsit off..
Mondok egy példát: képzeljétek el, hogy itt és most, az összes keresztény templomban Magyarországon keresztre húzott Jézus helyett egy álló, szeretteljes, magasztos figura vár nyitott karokkal, nyitott szívcsakrával ha úgy tetszik, és a freskók meg a hangulat nem szenvedést emeli ki hanem az örömöt, játékos jó értelben vett gyermeki lényt meg a megbocsátást. Ez mennyire más energetikát teremt már a lényünkben, környezetünkben, na meg az egész kollektív tudatban? Hatalmas hatása van. A szenvedésból áttérni az örömbe mindig egyfajta gyógyulás. Ha az örömre kapcsolódnának az emberek az szenvedés helyett az seperc alatt hatalmas változásokat tud beindítani az emberekben, a kollektív tudat működése által. De nem akarom jobban részletezni, szerintem értitek miről van szó.
205.
205.
#204: Persze hogy nem.De azt meg lehet nézni, mi volt a jó, és 2020-ban kivitelezhető-e vagy nem.Mert most még gondolni sem szabad rá, esetleg voltak -e jó dolgok benne.
204.
204.
#203: nyilván semmi sem fekete- fehér. Gazdasági csoda fajelmélettel. ha zsidó lélek lettél volna akkor, nem igazán tetszett volna gazdasági része:)
203.
203.
#199: "Az olyan hitrendszerek mint az említettek, és szívmentes ideológiák minta kommunizmus és nácizmus, szintén ez a kategória. "

Úgy gondolom mindenből tanulni lehet.Pl nácizmus.Azért azt senki nem vitatja, az emberiség történetének legnagyobb gazdasági válságánál, vesztes háború után 10 év alatt a legerősebb nemzet lett a földön Németország.Valami azért csak működött.Ha mindent ignorálunk ami nekünk nem tetszik, mehetünk vissza a dzsungelbe.
200.
200.
#197: igazad van. Jó példa erre, szinte tökéletes: Jézus tanításai versus keresztény egyházak. Az első követhető a második undorító manipuláció nélkül, de továbbmennék, a keretény egyházak nehogy megmanipuláltak a Jézusi tanításokat, hanem ellenkezőjét hozták létre a keresztre feszített Jézus totemmé elemlésével, ami a szeretet, megbocsátás kigúnyolása és imádata. Jézusból csináltak Jézus Krisztust, a szenvedéstudat megtestesítőjét; azt meg hadd ne mondjam mi a Jézusi energiák totális ellenkezője, úgyis tudjátok. Nah annak imádata a Keretén Egyház. Kereszt+ÉN = önmegtagadás, szenvedéstudat.
199.
199.
#194: Duken, jó hogy hozzászólsz hithűként. Nem azzal van a baj hogy valaki hisz valamiben, hanem hogy milyen programot ültet el ezzel magában. Az egyházak nevében, legyen az keresztény, muszlim vagy satöbbi, több erőszak, szenvedés és kín született a világon, mint bármi mástól. Az olyan hitrendszerek mint az említettek, és szívmentes ideológiák minta kommunizmus és nácizmus, szintén ez a kategória. Egy ember pont attól intelligens, hogy felismeri ezek manipulációt avagy káros hatásait, és kilép az adott keretek közül, mégha ehhez nagy bátorság kell az új utak keresése miatt.
198.
198.
#193: :D akkor jó, nem is értettem mi ez a hirtelen belémszállás.. természetesen semmi gond, pacsker
195.
195.
godach
Hithű vallásosként hogy lehet szándékosan, tudatosan megbántani/gúnyolni/rosszat tenni más emberrel?
Valami itt nekem nem kerek.
194.
194.
Duken
#192: Hát nekem nincsen bajom az ateistákkal sőt az értelmesebbek közül pár igaz barátom is van pedig hithű katolikus vagyok. Nem szeretem amikor általánosítunk, szerintem gagyi dolog. Alpnak gondolom egy művekt embertől hogy tiszteletben tartja a másik világnézetét, legyen az buddhista, kerestény vagy ateista.
193.
193.
#192: SLI-nek szántam nem neked Bocs!
192.
192.
#191: khm ez aztán értelmes hozzászólás volt. Biztos hithű keresztény vagy és világodba gázoltam:) Azért ne sírj mikor összetörnek végre a szükségtelen hitrendszereid.
191.
191.
#188: Persze és te vagy fő termék?Ahogy nézem pár kivételtől eltekintve normális beszélgetés zajlott.A tiéd esett a kivételbe.
189.
189.
#188: kérlek elaboráld, hogy miért is? mielőtt pont azt csinálod amiről írsz.
188.
188.
SLi
nem tudom mi manapság az általános iskolázottsági szint az oldal látogatói közt, de ezt a cikket el kell menteni, tökéletes mementója hogy a magyar közoktatás teljesen összeomlott és cserben hagyta az embereket, nem polgárokat nevel, hanem sorozat gyártja a hőbörgő (jó esetben félművelt) prolikat
az csak mellékes micsoda döbbenetes szellemi pöcegödör lett ez az oldal, sajnos. nemrég olvastam vissza a régi fórumot, ég és föld sajnos...
175.
175.
a muszlimok agyprogramozott amőbák, pont úgy mint a keresztények. Éljen a teremtő BoldogAsszony Anya Hite:)
172.
172.
#171: Félre érthető volt, Pozsonyi csatában ölték meg a vezérünket , utána kezdtünk "kalandozni" .Ezt minden történelem szerető tudja.Csak sokan elhallgatják.... .
166.
166.
Ps fanboy
#164: Na jó, tényleg te vagy az az 1. A másik Nyárlako lett volna, de inkább hadjuk.
162.
162.
Guba32
#159: Nem is emlékszem késes gyilkosságra nagyon amit nem ők követtek el,de a képeket nézve nem mondanám,hogy itt ők voltak,bár a galeri többi tagja igen.Inkább elcigányosodott sinter magyaroknak néznek ki.Be akart vágódni,ez lett a vége.Errefelé É-keleten sokat látni ilyenekből,de nem gondoltam,hogy már Pest belvárosát is elfoglalták...Előbb-utóbb lesz valami,mert a vidéki terrort elnézik,de a főváros belvárosában már ez ciki lesz a hatóságnak...
158.
158.
Guba32
Az is durva,hogy ez egy jól bekamerázott helyen volt,tehát ha van eszed akkor tudod ez mivel jár,itt nem lehet megúszni,nem lehet ellőni az ott sem voltam kártyát,egy rúgást sem lehet letagadni.Tehát vagy agyatlan vagy,vagy egyáltalán nem érdekelnek a következmények.10-ből 9 büntetett előítéletű,ital és drog mindenkinél.És ez a Deák téren,nem egy sikátorban.Közbiztonság a topon.Csoda ha lassan mindenki a gyerekét kocsival hordja mindenhova,és inkább beültetik a videojáték elé...
154.
154.
godach
Mennyei atyám, mikre nincs nektek időtök....
Ha ezt valami hasznosra fordítanátok, félelmetes milyen eredményeket érnétek el...
153.
153.
#150: Szerinted ezek kik a cigányok?Ne hülyéskedj már.Elég ha crytek hülyét csinál magából az oldalon.

#147 Nyarlakó
Igaz, Pozsonyi csata után nem behódolni kellett volna, hanem őket kiirtani, ahogy velünk akarták tenni.Elcsesztük.Volt rá jó pár évtizedünk ahol nem engedhettük volna felállni őket.Nem tettük ez van.
150.
150.
Ps fanboy
https://youtu.be/hLZSQ9seEoI
147.
147.
#139: Na ja....1100 éve próbálják.... .Nem sok sikerrel.Biztos mert gyávák vagyunk... .Menj vissza tanulni inkább.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...