The Last of Us: Part II - néhány helyen betiltották

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 26.
  • Hír
Várható volt, hogy a Sony egyik legjobban várt exkluzív címe explicit tartalma miatt nem lesz a világ minden táján tárt karokkal fogadott vendég. Most azonban az is kiderült, hogy néhány országban konkrétan tiltólistára helyezték.

Hamarosan egy jó nagy adag látnivalót kapunk a The Last of Us folytatásából egy State of Play esemény keretein belül. Amíg azonban erre várakoztak az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia területén tartózkodó játékosok, arra lettek figyelmesek, hogy nem tudják a játékot a PlayStation Store felületén előrendelni.

Egy Reddit-felhasználó gyorsan rá is kérdezett ennek a miértjére a Sonynál, akik erre azt válaszolták, hogyha bárki hasonlót tapasztal, az azért lehet, mert az adott kormány kérésére tiltólistára helyezték a játékot.

A The Last of Us: Part II bővelkedni fog a nyers erőszak ábrázolásában, a meztelenkedésben, és hogyha ez még nem lenne elegendő, hogy egyes országok kirakják a stoptáblát a számára, akkor az LMBTQ-szereplők felvonultatása győzi meg az erre érzékeny kormányokat, hogy betiltsák Ellie kalandjának a folytatását.

A  The Last of Us: Part II június 19-én érkezik kizárólag PlayStation 4-re - már ahol engedik a forgalmazását.

220.
strangerthingsfan
#219: egyetértek ezzel. Mégis úgy gondolom hogy a BoldogAsszony Anya hite mentheti meg a magyarokat végső nihilizmustól, a jelenkori hatalmi rendszertől. Élj Szeress Megbocsáss, enél több nem kell.
219.
Duken
#199: Azzal egyetértek veled hogy amikor az egyház magát fölébe helyezte Istennek abból mindig katasztrófa lett. Kritikusan szemlélem a saját egyházamat is. Maradjunk ennyiben.:) Viszont fontos az útkeresés ami látszik a hozzáállásodból és ez nagy dolog ebben a szekularizált fogyasztói társadalomban mert az emberek 90%-a inkább közömbös és ösztönszerűen él valóságának peremén. A lényeg hogy először embernek kell lenni hogy egyáltalán valaki megértse Jézust és megérintődjön tőle.
206.
strangerthingsfan
#205: ez is igaz. Pedig a jó és működő rendszereket át lehet emelni. Csak itt most hit és hitrendszerekről volt szó, a gazdasági aspektus kicsit off..
Mondok egy példát: képzeljétek el, hogy itt és most, az összes keresztény templomban Magyarországon keresztre húzott Jézus helyett egy álló, szeretteljes, magasztos figura vár nyitott karokkal, nyitott szívcsakrával ha úgy tetszik, és a freskók meg a hangulat nem szenvedést emeli ki hanem az örömöt, játékos jó értelben vett gyermeki lényt meg a megbocsátást. Ez mennyire más energetikát teremt már a lényünkben, környezetünkben, na meg az egész kollektív tudatban? Hatalmas hatása van. A szenvedésból áttérni az örömbe mindig egyfajta gyógyulás. Ha az örömre kapcsolódnának az emberek az szenvedés helyett az seperc alatt hatalmas változásokat tud beindítani az emberekben, a kollektív tudat működése által. De nem akarom jobban részletezni, szerintem értitek miről van szó.
205.
#204: Persze hogy nem.De azt meg lehet nézni, mi volt a jó, és 2020-ban kivitelezhető-e vagy nem.Mert most még gondolni sem szabad rá, esetleg voltak -e jó dolgok benne.
204.
strangerthingsfan
#203: nyilván semmi sem fekete- fehér. Gazdasági csoda fajelmélettel. ha zsidó lélek lettél volna akkor, nem igazán tetszett volna gazdasági része:)
203.
#199: "Az olyan hitrendszerek mint az említettek, és szívmentes ideológiák minta kommunizmus és nácizmus, szintén ez a kategória. "

Úgy gondolom mindenből tanulni lehet.Pl nácizmus.Azért azt senki nem vitatja, az emberiség történetének legnagyobb gazdasági válságánál, vesztes háború után 10 év alatt a legerősebb nemzet lett a földön Németország.Valami azért csak működött.Ha mindent ignorálunk ami nekünk nem tetszik, mehetünk vissza a dzsungelbe.
200.
strangerthingsfan
#197: igazad van. Jó példa erre, szinte tökéletes: Jézus tanításai versus keresztény egyházak. Az első követhető a második undorító manipuláció nélkül, de továbbmennék, a keretény egyházak nehogy megmanipuláltak a Jézusi tanításokat, hanem ellenkezőjét hozták létre a keresztre feszített Jézus totemmé elemlésével, ami a szeretet, megbocsátás kigúnyolása és imádata. Jézusból csináltak Jézus Krisztust, a szenvedéstudat megtestesítőjét; azt meg hadd ne mondjam mi a Jézusi energiák totális ellenkezője, úgyis tudjátok. Nah annak imádata a Keretén Egyház. Kereszt+ÉN = önmegtagadás, szenvedéstudat.
199.
strangerthingsfan
#194: Duken, jó hogy hozzászólsz hithűként. Nem azzal van a baj hogy valaki hisz valamiben, hanem hogy milyen programot ültet el ezzel magában. Az egyházak nevében, legyen az keresztény, muszlim vagy satöbbi, több erőszak, szenvedés és kín született a világon, mint bármi mástól. Az olyan hitrendszerek mint az említettek, és szívmentes ideológiák minta kommunizmus és nácizmus, szintén ez a kategória. Egy ember pont attól intelligens, hogy felismeri ezek manipulációt avagy káros hatásait, és kilép az adott keretek közül, mégha ehhez nagy bátorság kell az új utak keresése miatt.
198.
strangerthingsfan
#193: :D akkor jó, nem is értettem mi ez a hirtelen belémszállás.. természetesen semmi gond, pacsker
195.
godach
Hithű vallásosként hogy lehet szándékosan, tudatosan megbántani/gúnyolni/rosszat tenni más emberrel?
Valami itt nekem nem kerek.
194.
Duken
#192: Hát nekem nincsen bajom az ateistákkal sőt az értelmesebbek közül pár igaz barátom is van pedig hithű katolikus vagyok. Nem szeretem amikor általánosítunk, szerintem gagyi dolog. Alpnak gondolom egy művekt embertől hogy tiszteletben tartja a másik világnézetét, legyen az buddhista, kerestény vagy ateista.
193.
#192: SLI-nek szántam nem neked Bocs!
192.
strangerthingsfan
#191: khm ez aztán értelmes hozzászólás volt. Biztos hithű keresztény vagy és világodba gázoltam:) Azért ne sírj mikor összetörnek végre a szükségtelen hitrendszereid.
191.
#188: Persze és te vagy fő termék?Ahogy nézem pár kivételtől eltekintve normális beszélgetés zajlott.A tiéd esett a kivételbe.
189.
strangerthingsfan
#188: kérlek elaboráld, hogy miért is? mielőtt pont azt csinálod amiről írsz.
188.
SLi
nem tudom mi manapság az általános iskolázottsági szint az oldal látogatói közt, de ezt a cikket el kell menteni, tökéletes mementója hogy a magyar közoktatás teljesen összeomlott és cserben hagyta az embereket, nem polgárokat nevel, hanem sorozat gyártja a hőbörgő (jó esetben félművelt) prolikat
az csak mellékes micsoda döbbenetes szellemi pöcegödör lett ez az oldal, sajnos. nemrég olvastam vissza a régi fórumot, ég és föld sajnos...
182.
strangerthingsfan
#176: sok igazság van benne. Viszont az hogy egy vallás milyen alapvető programot ad, az nem mindegy. Az iszlám erőszak magvú, arresszív domináns, a kereszténység áldozati- szenvedéstudat, tökéletesem kiegészítik egymást. Örülhetsz hogy nem vagy megkeresztelve, elég szerencsétlen dolog az. Igazi szenvedés-program.
181.
#180: Igaz, de a nemzeti öntudathoz nem csak vereségeket kellene tanítani ahogy a komcsik csinálták.Biztos meséltem , hogy 35 évesen hallottam először a Pozsonyi csatáról..... .Ez azért elég szánalmas.Nem tanították, nem is írtak róla sokáig.Képzelheted mennyire döbbentem meg.
180.
Kawada
#179: Hasonlat volt csupán, és a fontos, hogy 10-20-50 évvel ezelőtti eseményeket sem tudunk hitelesen és objektíven feldolgozni, akkor 1000 éveseket... :)
179.
#178: Én egyik szavazó sem vagyok :) .Sőt elzavarnám mindkettőt a ..... .Egy nyugati szerzetes? meg nem mondom ki volt ő aki elmeséli az ő szempontjukból a csatát.Innen vannak infóink nekünk is.Hogy hiteles -e?Nem tudom.Csak azt , hogy akkori gondolkodással simán logikus lépés lett volna.
178.
Kawada
#177: Biztos van abban is valami, hogy kicsit szarul esett, hogy az akkori Ny-Európa gyakorlatilag megtámadott, és miután szétvertük őket Pozsonynál, megdagadt egy kicsit a kaka, hogy akkor most legyen egy kis dádá. De emlékeim szerint és tudtommal már a honfoglalást megelőzően is voltak ny-i portyák (és most nem Attilára gondolok). Pozsony előtt és után is rendszeres volt. Az ser tisztázott, hogy a támadás azon felbátorodva történt, hogy Árpád meghalt és abban reménykedtek, hogy így egy szétesett sereggel találkoznak majd. Az is lehet, hogy már előtte halott volt, az is, hogy utána halt meg. Lehet akár a csata következményeként is. Erről 2-300 évvel utána születtek feljegyzések főleg, el lehet képzelni mennyire lehetnek hitelesek és cáfolhatatlanok, ha 2006 őszére is máshogy emlékszik egy DK szavazó és máshogy egy Fideszes. :)
177.
#174: Igen de zsoldosként.Nyugati fejedelmeknek akkor jók voltunk.A kalandozás egyfajta bosszú hadjárat volt, Pozsony miatt.Legalábbis így tudom.
176.
Oldman
175 #
Minden vallás létrejötte bizonyos érdekeket szolgál ki, kihasználva az embereket az elmúlás tudatától való félelmüktől.
Ahány népcsoport annyi vallás, még több istenekkel. A napnál világosabb, hogy az isteni lét nem más, mint az emberek gondolkodásuk folytán kialakuló kitalációk szüleménye. Az állatok nem istenfélők, nincsenek isteneik, mégis élik az adott életüket. Nem vagyok megkeresztelkedve, pogány vagyok. :)
A vallásosság abban az esetben pozitívum, ha az az egymás iránti tiszteletet hírdeti, erőszakra pedig nem buzdít. ( önvédelem más kérdés ) A vallás, egy adott közösség kultúráját is, népszokásokat is támogathat, ez is rendben van szerintem.
175.
strangerthingsfan
a muszlimok agyprogramozott amőbák, pont úgy mint a keresztények. Éljen a teremtő BoldogAsszony Anya Hite:)
174.
Kawada
#172: Előtte is voltak hadjáratok. Plíz... 900 előtt már telelt a banda Itáliában. Amúgy pedig nálunk sokkal okosabb emberek sem tudják eldönteni, hogy Árpád előtte, közben vagy annak következményeként halt meg. A Pozsonyi csatának egy fontos következménye volt, több mint 100 évig nem jött ellenséges csapat Magyaraországra és így meg lehetett szervezni az államot a honfoglalás után. És " kalandoztunk" továbbra is. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...