A héten szavaz az NFL az EA-partnerségről

  • Írta: gorien
  • 2020. május 28.
  • Biznisz
Link másolása
Nemrég kiderült, hogy az NFL asztalhoz ült a 2K-vel, és újra szerződést kötöttek, így sokakban felmerülhetett, hogy ez vajon jelent-e valamit a Madden-sorozatra nézve. Úgy néz ki, nem kell félni, az NFL-re és az EA-re újabb hosszú partnerség vár.

Márciusban derült ki, hogy a legnagyobb amerikai futballszövetség, az NFL újra tárgyalóasztalhoz ült a 2K Gamesszel. A 2K 2004 óta nem adott ki amerikaifutball-játékot, mert az Electronic Arts kizárólagos szerződést kötött az NFL-lel, így vált egyeduralkodóvá a Madden NFL-sorozat. A 2K „nem szimulátor” jellegű játékok kiadására kapott idén jogot, és ez előrevetítette, hogy a fő sportjátékok az Electronic Artsnál maradnak.

Az NFL klubtulajdonosai a héten ülnek össze, hogy szavazzanak az Electronic Artsnak adott jogokról, tudta meg a Sport Business Daily. Az új szerződés továbbra is exkluzivitást ad az EA-nek a szimulátortípusú játékok terén, egészen a 2025-ös futballszezonig, és akár a következő évet is megkaphatják, ha a játékaik hozzák a megfelelő számokat. Emellett a partnerség az arcade-jellegű és mobilra készített játékok jogait is tartalmazza, ám ezek nem kizárólagosak, tehát jól megférnek a 2K-vel kötött ügylet mellett.

Ha ezt megszavazzák (és jelenleg semmi nem mutat a másik irányba), akkor a Madden NFL 26-ig biztosan számíthatunk a játékokra minden évben. A sorozat következő darabjáról a májusi Inside Xboxon hallottunk először, és hamarosan többet is tudni fogunk róla.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...