Hamarabb érkezik a Factorio végleges kiadása

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 31.
  • Megjelenés
Link másolása
A Wube Software bejelentette, hogy a tervezettnél már hetekkel korábban kiadják a Factorio végleges változatát. Nem rossz hír ez egy olyan címnél, amely négy éve élvezi az Early Access vendégszeretetét!

A prágai Wube Software még novemberben jelentette be, hogy igyekszik pontot tenni a Factorio fejlesztésének végére, és szeptember 25-én kiadja a játék végleges változatát. Kis kontextus: az ígéretes stratégia, amelyben az a feladatunk, hogy minél hatékonyabb gyárat építsünk fel egy idegen bolygón, és így elmenekülhessünk onnan, 2012 óta készül, és 2016-ban jelent meg a Steam Early Access kínálatában.

Ehhez képest kellemes meglepetés, hogy a csehek úgy döntöttek, jó öt héttel hamarabb, már augusztus 14-én kiadják a teljes játékot, ennek pedig az az oka, hogy szeretnék elkerülni a Cyberpunk 2077 szintén szeptemberben esedékes premierjét. A srácok úgy érzik - és lássuk be, nem alaptalanul -, hogy a CD Projekt RED alkotása minden mástól elvonja majd a figyelmet, ezért választhattak: vagy hamarabb, vagy később rukkolnak elő a Factorio 1.0-s verziójával.

Végül az előbbi opció mellett döntöttek, miután a játék fejlesztése jól halad, és mivel időközben több funkciót vagy tartalmat is kaszáltak a végleges változatból, amúgy is kevesebb időre lesz szükségük. A Wube hangsúlyozta, a mostani dátummódosítás semmilyen hatással nem lesz a Factorio funkcionalitására, illetve tartalmára.

2.
2.
Cole
Lehet rég óta EA, de a Factoriot nem érheti rossz szó ez miatt, folyamatosan fejlesztették, kaptuk a visszacsatolást, hetente jöttek a kis képek, videók, sorok, hogy mi készül és hogyan. Ha minden early game így készülne nem is lehetne panaszkodni rájuk.
1.
1.
Drraco
Rám nézve szégyen, de én már azt is elfelejtettem, hogy ez a játék létezik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...