A Future és a PC Gamer is elhalasztja játékshow-ját

  • Írta: gorien
  • 2020. június 4.
  • Csúszás
Link másolása
Elméletben úgy volt, hogy a héten megkezdődik a videojátékok nyara, ám az amerikai helyzetre reagálva egyre többen halasztják el játékbemutatóikat. A PC Gaming Show-t és a Future Games Show-t is csak egy héttel később látjuk.

Tegnap az IGN bejelentette, hogy elhalasztja a Summer of Gaminget, az egyik olyan videojátékos eseményt, amely a nyár során az elmaradt E3 után keletkező űrt hivatott kitölteni. A halasztás oka az Egyesült Államokban fellángoló vita a rasszizmusról, ami George Floyd halálát követte. Mivel az ipar számtalan képviselője tett már hasonló gesztust, várható volt, hogy fognak még mások is csatlakozni.

Ezt meg is tette a PC Gamer és a Future ernyője alá tartozó GamesRadar, akik közösen tartottak volna játékbemutatókat most szombaton. Mindketten arra hivatkoznak bejelentésükben, hogy eképpen adnak teret a fontosabb és szükségesebb párbeszédeknek. A digitális bemutatók új időpontja június 13.

A PC Gaming Show az E3 kísérőeseménye évek óta, idén azonban az anyaexpó nélkül is megtartják: a főszerepet a PC-játékok és az indie alkotások élvezik. A Future Games Show-t először hirdették meg, és kiegészítve a PC Gaming Show-t konzoljátékokról fog szólni. Mindkét digitális rendezvényen játékbejelentéseket, előzeteseket és gameplay-videókat várhatunk.

1.
1.
Split
Lehet hogy nem a legpopulárisabb vélemény következik, de részemről pont nem érdekel hogy hányan verik hülyére egymást (és miért!) a nagy pocsolyán túl, én élvezném a videójáték-showkat függetlenül, hogy most a fekete élet számít-e vagy az összes többi is.
Valamint a számokat is megnézném, hogy miért kell ̶ mert kell, hiszen itt nem a szimpatizálásról szól a dolog, hanem hogy a megoszló figyelem miatt alacsonyabb lenne a reklámbevétel is ̶ egy héttel elhalasztani a dolgokat.

Ez most csak Amerikának / Amerikáról szól, vagy mi Európaiak is nyomunk némi súlyt a latba?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...