Újabb játékos események csúsznak

  • Írta: gorien
  • 2020. június 3.
  • Csúszás
Link másolása
George Floyd halála kapcsán számos videojátékipari szereplő felszólalt a rasszizmus ellen. Az IGN ennek keretében elhalasztja kicsivel a Summer of Gaminget, de a Cyberpunk 2077 következő prezentációja is csúszik.

Az Egyesült Államokban kialakult helyzetben a videojátékipar számos szereplője szükségesnek látta, hogy felszólaljon és állást foglaljon. Ezen állásfoglalások közös eleme a rasszizmussal szemben kiállás, valamint a felhívás, hogy most azok hangja hallatszódjék, akiknek eddig nem volt erre lehetőségük. Ennek keretében több játékos eseményt is elhalasztottak már: a Madden NFL 21 előzetesének bemutatását, az új Call of Duty-szezonok startját és a csütörtöki PS5-bemutatót. Ehhez a sorhoz csatlakozott az IGN és a CD Projekt RED is.

Az IGN mint hírportál már a Blackout Tuesday nevű kezdeményezésben is részt vett: ennek értelmében több újság is elhallgatott egy napra. Twitter-posztjukban ők is felszólaltak a világszerte jelentkező igazságtalanságok ellen, és bejelentették, hogy a Summer of Gaming elnevezésű rendezvényüket csak négy nappal később, június 8-án kezdik meg.

A CD Projekt RED nagyobbat csúsztat. A Night City Wire című prezentáció a szeptemberben érkező Cyberpunk 2077-ről fog szólni, ám nem az eddig tervezett június 11-én mutatják be, hanem csak június 25-én.

Update! Az IGN végül június 10-re napolta az eseményét.

42.
42.
kopic
Ja, meg hogy mégis hogyan jön ez az egész dolog a videojáték világhoz, az meg egy külön rejtély...
41.
41.
kopic
#1: +1000

Ezt a 'Black Lives Matter' is no komment inkabb. Szerintem minden egyes élet, legyen szó állatról, vagy emberrol, ugyanolyan mértékben számít. Nem kellene különbséget tenni, stb...
39.
39.
Juha
Szerintem ez (is) az Epic sara. Következő ingyen játékuk biztos a DE: Mankind Divided lesz.

Amúgy ennek a csürhének csak egy indok kellett, hogy fosztogasson, olaszoknál is volt a munkájukat elvesztők tömegei miatt, persze nem ilyen mértékben. Amerikában így még magukkal is elhitetik, hogy amit tesznek, az "forradalom".
Kb. ugyanez volt 2006-ban itthon is, a békés tüntetés irányítását átvette a radikális csürhe. Most itthon megint hasonlótól félnek, ezért nyomatják még levélben is, hogy "nyugodjá'le, lesz meló". Megsúgom, nem lesz (sok), főleg olyan, amiből pár hónapja még válogathattál diplomásként.
38.
38.
adamsfamily
#31: Ott a hozzászólásokban azt írták,hogy ebből van egy hosszabb videó is ahol az a nő támadta meg a tüntetőket.Meg állítólag járni is tud.
35.
35.
Robilluma
#31: Nekem nagyon úgy tűnik h a kerekesszékes hölgy egy bevásárlókocsira való (gondolom lopott, de persze nem lehet tudni biztosan) cuccal szeretett volna elandalogni. Majd mikor az egyébiránt igen csürhe jellegű társaság meg akarta állítani kést rántott. ekkor kapta a porvihart az arcába, majd a gusztustalanul gyáva három ütést persze hátulról egy feka észkombájn malamut nőtől. (akinek aztán egy értelmesebb vki hátulról szólt h fejezze be)
Azt hiszem az egész jelenetsor tökéletesen lerajzolja a jelenlegi szitut az Újvilágban. Döbbenetesen kifordult szitu és emberek. Ha nem áll ki egy vezető befolyású ember (Trumpocska) a porondra és mond vmi értelmeset amitől vége lehet akkor talán az orrba szájba reklámozott hadsereget kéne a rendőrséggel kirúgdosni végre az utcára és minden tüntetőt aki okot ad rá (tehát a fosztogató, zúzó csőcselék) mehet a sittre rohadt hosszú időre garázdasággal és miegymással. Egy kis erőt kéne már fitogtatni, már ha van... Mert az ámulás mellett kb a világ rajtuk röhög. Ilyen képsorok afrikai országokból szokott jönni, de ott diktatúrák vannak...
A gaminget sztem nem fogják megfertőzni ezek az esetek és a halasztgatások. Egyszerűen a vírus és ez a zavargás is akkora horderejű dolog h a marketingre akkora befolyással vannak h lépnie kellett a gyártóknak. Persze a vírus az más és más jellegű problémákat gerjesztett, de itt a figyelem a 'rasszizmusra' és a lázadásokra annyira ráirányult h ezért halasztott gondolom a Sony (is). Nem hülyék. És amúgy sztem telibexarják a tengerentúli primitív szituációt. De a saját cuccaik reklámozását nem és ezek a történések zavarják rendesen a projektet.
33.
33.
Cuppak
#10 Pedig nincs túltolva.
31.
31.
És erre a magyarázat?Kerekes székes nőt porral oltóval, mert fehér.... .
Ha véletlenül bevetnék a katonaságot , most már azt kívánom, éles lőszerrel tűzparanccsal tegyék.

https://www.facebook.com/LifeIsUnfair/videos/3173021079429064/
16.
16.
Nothing
#1: +1

Ha tényleg úgy történt minden, ahogy, a rendőrt egy életre sittre vágnám, mert jogtalanul, indokolatlanul gyilkolt, ráadásul egyenruhában. Ha bűnöző is volt az illető, iszonyatos túlkapás történt. DE! Valóban jó a kérdés: ugyan kit érdekelne az egész, ha egy (vagy akár több) fehér ember halt volna meg hasonlóképpen? Egy kukát nem gyújtottak volna fel, nemhogy fél Amerikát.
És ez az a bizonyos rohadt rasszizmus! Mert nem az a baj, hogy egy fehér bőrű emberért nincs balhé, hanem hogy egy fekete bőrűért van. Nem is kicsi.
Undorító képmutatás, amit a randalírozók művelnek. Meghalt egy ember - hát nosza, öljünk meg még többet, lehetőleg rendőrt és bónuszpont, ha fehér. Pusztítsunk céltalanul, okozzunk károkat, miközben - amúgy mellékesen - egy járvány tarolja le az országot...
Nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, de hajlok rá, hogy külsős politikai játszadozás az egész. Egy olyan országban picsognak még 2020-ban is rasszizmusról, ahol 8 évig egy - számomra amúgy végtelenül szimpatikus - afro-amerikai férfi lehetett az elnök??? Ahol a komplett szórakoztatóipart színes bőrű producerek irányítják? Ahol a bőrszínedre való tekintettel előnyt élvezhetsz a sportösztöndíjakban?

És igen, Afrikában nem egy helyen maguk a feketék tartják szolgasorban, éhezésben a feketéket. Az nem embertelenség? Csak mert nem eltérő a bőrszín?
Dühös vagyok arra a baromarcú, szadista rendőrre, ahogy minden elnyomóra - de ugyanúgy a 2bites gondolkodású birkatömegre is, akik saját frusztrációjukat, gátlásaikat, ilyen olyan sérelmeiket a társadalmon verik le.

Hogy a videójáték-világnak ehhez pont mi köze, az már végképp psyche out...
15.
15.
hedzsooo
Csak ámulom hogy micsoda kommentek repkednek itt...

Nem csodálom, hogy az értelmesebbek java már réges-régen nem szokott kommentelgetni, mégha az adott oldalon adva is lenne a lehetőőség a cikk alatt. Inkább úgy döntöttek, hogy nem éri meg a fáradságot, időt amit vele töltenének, ilyen környezet mellett...
14.
14.
pkflavio
#1: Rassztól függetlenül teljesen felháborító a dolog, ezt egyetlen ember sem érdemli meg. Senkinek sincs joga elvenni más életét... Az pedig számomra mégszomorúbb hogy senki nem segített és volt egy ember aki ezt felvette. És még mi vagyunk civilizáltak!
9.
9.
Sandic1994
#1: Azért ezt eléggé leegyszerűsítetted. Egy hivatásos rendőr jogtalanul ölt embert szolgálatban, ráadásul mondhatjuk, hogy megkínozva, mert gyakorlatilag megfojtotta azzal, hogy rátérdelt a nyakára. Elvileg kb. 8 percig fuldoklott és könyörgött az életéért a csávó, mire meghalt. Nyilván nem lett volna ekkora felháborodás világ szinten, ha az áldozat nem feketebőrű lett volna, és igen erős túlzás, amit csinálnak az amcsik, de gondolom nem ez az első eset, hogy egy rendőr visszaél a hatalmával, ez inkább amolyan utolsó csepp lehetett a pohárban.
5.
5.
Darksiders84
Rohadt kifordult világban csak pislogunk mi a franc jöhet még ami felborít és kiábrándít nincs nyugalom kell a műsor világszinten nem elég a mi jó kis országunk sajátosságainak az eltürésén kívül még és még terhelődünk a csak negatív irányú behatások és állandó undorító hírek miatt nincs értelme követni az eseményeket a letargia miatt.
4.
4.
frankdelgado
#2: Majd halasztgatnak szèpen, hivatkozàssal erdőirtàs , bàlnavadàszat , elleni tiltakozàsra, meg csak lesznek mèg rendőri túlkapàsok a vilàgban...
2.
2.
Hát úgy látszik, hogy folytatódik tovább a csúszások sorozata. Majd kitalálják, hogy mit akarnak, de szerintem a nyárra bejelentett 17 millió különböző online event kapcsán is hasonló lesz a helyzet.

Azt, meg hogy a Cyberpunk-ról nincs semmi infó, már megszoktam. Igazából a június 11 volt az egy éves évfordulója annak, hogy előrendeltem a játékot. Talán joggal érdekelt volna egy kis infó és gameplay anyag, de nem... Várom a cuccot töretlenül, de nem igazán hiszem el azt sem, hogy a szeptemberi megjelenésből bármi is lesz.
1.
1.
frankdelgado
Afrikàban naponta halnak meg gyerekek alultàplàltsàg miatt, de egy bűnöző halàla veri ki a biztosítèkot. Vilàgos...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...