DiRT 5 - ezt tudja a karriermód

  • Írta: gorien
  • 2020. június 9.
  • Hír
Link másolása
A DiRT 5 fejlesztői mélyebb betekintést engedtek abba, hogyan is működik a karriermód. A játékosok a sztori során akár 130 különböző versenyen is részt vehetnek, és még a haverokat is magukkal vihetik a pályára.

Egy hónapja tudtuk meg, hogy már úton van a DiRT 5, a trailerrel együtt arról is értesültünk, hogy lesz benne karriermód, amelynek a története során olyan hangokat hallhatunk majd, mint Troy Baker és Nolan North. A Codemasters ennek a módnak a részleteibe avatott be most minket.

A játékos egy újoncot alakít majd a karriermód során, akit a Troy Baker által megszólaltatott Alex Janièek vesz szárnyai alá, legnagyobb riválisa pedig Nolan North figurája, a veterán Bruno Durand lesz. A történetet majd egy podcast narrálja a játék során, amelybe Twitteren már röviden bele is hallgathattok.

A készítők öt fejezetre osztották a sztorit, mindegyik fejezet számos versenyt tartalmaz, amelyek különböző utakon helyezkednek el. Megteheted, hogy mindegy egyes versenyt végignyomsz – ez összesen 130 versenyt jelent, kilenc különböző versenymódban, a játék összes pályáját érintve.

Ha azonban a sztorival haladnál, elég csak bélyegeket gyűjtened – no nem a postai fajtából. A szereplésedtől függően minden célba érés után Stampeket kapsz, minél előkelőbb helyen végeztél, annál többet. Ha eleget összegyűjtöttél, feloldod a fejezet fő eseményét, a narratíva központi szegmensét. Ha pedig bizonyos extrafeladatokat is teljesítesz a fejezetben, akkor egy kihívóval párharcot vívhatsz a titkos Throwdown módban.

Autóversenyzős játék nem is lenne igazi szponzorok nélkül, így azokból is rengeteget találsz a játékban, olyan valós márkákat, mint a Monster Energy, a Michelin, a Sparco, de a Codemasters is benne van, természetesen. Mindegyik szponzor egyedi jutalmakat ad, azonban elvárásaik is vannak, ha ezeket nem teljesíted, nem kapsz annyi plusz juttatást.

A karriermód ráadásul a többjátékos megközelítést is támogatja. Az olyan versenyekben, ahol több autó is részt vesz, a barátaid bármikor beugorhatnak egy MI vezérelte pilóta helyett. Bármelyikőtök is ér be leghamarabb a célba, az ő teljesítményét veszi alapul a játék a Stampek és a szponzorjutalmak számításához – ez értelemszerűen a host játékos karriermódjába számít bele, de minden játékos kap XP-t is, amit foganatosíthat, amikor ő lesz a host.

A DiRT 5 októberben jelenik meg PC-re, PlayStation 4 és Xbox One-ra, de elérhető lesz Xbox Series X-en és PlayStation 5-ön, 2021-ben pedig a Stadiára is felkerül. 

6.
6.
lackob
Valahogy még mindig a dirt2 a legjobb.
4.
4.
GAMEROD
Ennek már az XPand rally-nál is szemkifolyósabb a grafikája. Túlszaturált agyonblurozott valami. Mire jó ez, nem értem.
3.
3.
Őrnagy
#2: Én elvből fizetek minden játékért, ami ingyenes az nem is kell. Így is túl sok a pénzem.
2.
2.
crytek
#1: Az hagyján de milyen hamar értéktelenítik el őket...(Ami szintén csak nekünk jó)

Ide termés nem semmi verseny téren:

WRC 7 FIA World Rally Championship
MXGP – The Official Motorcross Videogame
MotoGP 15
Road Redemption
Project CARS
DiRT 4
NASCAR Heat 4
Project CARS 2
Assetto Corsa
Grid Ultimate Edition
V-Rally 4
F1 2019
Grip Combat Racing

(Aki ezzel foglalkozik mindezt ingyen)
1.
1.
Őrnagy
Na, hirtelen mennyi autóverseny jön. Helyes, jöjjenek csak. Nekem a Dirt 4 bejött, de ez talán jobban fog tetszeni. A Rally játékok mellé jól jönne egy arcade verseny. Ebben a stílusban nekem eddig legjobban a Forza Horizon 2 jött be leginkább, remélem, ez hasonló lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...