Újra megjelenik a Devotion, de csak Tajvanon

  • Írta: gorien
  • 2020. június 9.
  • Hír
Link másolása
A hányattatott sorsú tajvani horrorjáték, a Devotion történetének újabb fejezetéhez érkezett. Tavaly a megjelenése után szinte azonnal eltűnt a Steamről, de most úgy látszik, mégis megjelenik dobozosan - kizárólag Tajvanon.

A Devotion című, pszichológiai horrorjátékot a Red Candle Games készítette, amiben a P.T.-szerű ijesztgetést a tajvani kultúrával és népi hiedelmekkel keverte. A játék azonban hiába jelent meg tavaly, egy hét után el kellett távolítani a Steamről, a kínai felhasználók ugyanis masszív review bombinggal támadták meg, miután találtak benne egy, a kínai elnökön gúnyolódó képet.

Idén aztán érdekes fordulat következett be a játék történetében, miután a Harvard-Yenching Könyvtár beszerzett egy példányt a Devotionből (a fejlesztők egy másik alkotásával együtt), és ezzel az egyetlen hellyé vált a világon, ahol legálisan hozzá lehetett férni a horrorjátékhoz.

Most pedig úgy néz ki, ismét változik a helyzet. A Red Candle bejelentette, hogy korlátozott számban ugyan, de megjelentetik dobozosan a játékot – ám kizárólag Tajvanon. Azt egyelőre nem tudni, hogy a játék végül eltalál-e valaha nyugatra, de a fejlesztők nincsenek könnyű helyzetben. A Devotion eredeti kiadója, az Indievent, még tavaly ellehetetlenült, mert a kínai hatóságok az incidens után visszavonták a működési engedélyét.

1.
1.
Matt8888
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...