Ratchet & Clank: Rift Apart - a PS5 előnyeiről

  • Írta: szlav
  • 2020. június 21.
  • Videó
Link másolása
A Ratchet & Clank: Rift Apart az egyik első olyan játék, amit a fejlesztők kimondottan a PlayStation 5 új, izgalmas adottságaihoz szabtak. A legújabb kedvcsinálóban a játék kreatív direktora mesél a részletekről.

A múltheti PlayStation 5-bemutató egyik legizgalmasabb új üdvöskéje a Ratchet & Clank: Rift Apart volt. Már az itt levetített játékmenet bebizonyította, hogy az Insomniac valami igazán különlegessel készül, ma azonban többet is megtudhatunk arról, hogy miként használja majd ki a játék az új konzol adottságait.

A Rift Apart egyik leglátványosabb újdonsága, hogy hőseink egy pillanat alatt teljesen új, részletgazdag világokban találhatják magukat, hála a körülöttük megnyíló féregjáratoknak. Ez elképzelhetetlen lenne a mai konzolokon, a PlayStation 5 villámgyors SSD-je azonban úgy pörgeti az adatokat, hogy a fejlesztők a pillanatnyi töltőképernyőket könnyen elrejtették a világok közti tranzíció animációjában - tényleg hatásos trükk!

A videó során Marcus Smith elárult néhány részletet a DualSense kontroller adottságairól is, melyeket szintén alaposan kihasznál majd az új Ratchet & Clank. A haptikus visszajelzésnek köszönhetően minden fegyver máshogy viselkedik majd a kezünkben. Példának a duplacsövű sörétesre emlékeztető puskát hozta fel: ahogy húzzuk az adaptív ravaszt, úgy az egyre jobban megfeszül az ujjunk alatt, majd félúton ismét kienged, ahogy elsül a puska egyik csöve. Természetesen egy határozott mozdulattal mindkét töltényt ráereszthetjük az ellenfeleinkre, ekkor pedig a kezünkben igazán érezhetjük a puska rúgását.

A bemutató végén a játék rendezője szót ejtett az új 3D-s térhangzásról is: Smith szerint olyan minőségi óriási ugrásra számíthatunk, mintha először csak egy hagyományos tévét néznénk, aztán hirtelen egy valódi erdő közepén találnánk magunkat.

1.
1.
Darksiders84
Jól hangzik de majd kiderül valójában ennyire eszméletlenül jó lesz vagy csak marketing de legalább próbálkoznak a fejlődéssel.amire nagyon kíváncsi vagyok főleg a joyra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...