Cyberpunk 2077 - Night City és az ő hat arca

  • Írta: Baloo
  • 2020. július 5.
  • Hír
Link másolása
Nem lehet panaszunk a Cyberpunk 2077 eseményeinek otthont adó város, Night City változatosságára, a várost ugyanis hat jól megkülönböztethető kerületre osztották fel, amelyeket persze egytől-egyig bejárhatunk majd.

A CD Projekt RED már a korábbi munkáinál is nagy figyelmet fordított arra, hogy a bejárható városok - legyen az Vizima, vagy Novigrad - negyedei jellegzetesen elkülöníthetőek legyenek egymástól.

A Cyberpunk 2077-nek otthont adó Night City sem lesz kivétel ilyen szempontból. Az asztali társasjáték tíz kerületéből hatot felfedezhetünk a játékban, amelyek természetesen mind más-más hangulatot és kihívást tartogatnak a számunkra:

  • City Centre - Bármilyen meglepő, ez lesz a belvárosi rész, hatalmas felhőkarcolókkal és üzleti negyeddel. Azonban a felső tízezer mégsem itt található a Cyberpunk 2077-ben.
  • Westbrook - Ők ugyanis Westbrook utcáin élnek, ahol a legtöbb híresség is megtalálható.
  • Heywood -  Szintén egy tehetősebb környék (egy modern kertvárosi rész), ahol azért már felütötte a fejét a bűnözés.
  • Watson - Az előzőekkel szemben már igenis balhés kerület, ahol a legtöbb bevándorló tömörült össze.
  • Santo Domingo - Amellett, hogy Night City ipari negyede, szintén nem egy olyan hely, ahol este szívesen tévednél el egyedül.
  • Pacifica - Ez már tényleg a legveszélyesebb körzet - belépés csak saját felelősségre és fegyverrel ajánlott.

 

Ha minden a tervek szerint megy, akkor idén november 19-én felfedezhetjük a fentebb részletezett területeket a Cyberpunk 2077-ben PC-n, PS4-en, Xbox One-on, valamint később PS5-ün és Xbox Series X-en is.

24.
24.
zozo76hun
en viszont meg ezen a generacion tolom le, igy kivancsi vagyok melyik platformra vegyem meg. gondolom itt mar elegge nagy kulombseg lehet az XBOXONEX vs PS4PRO paros kozott. valoszinu X-en jobban fest majd (gyorsabb/tobb ram/jobb kontroller), viszont a PS4PRO-m SSD-vel megy es ott van PSplus.
23.
23.
kamgecam
Ez lesz az a játék amit kivárok ps5-re!
22.
22.
bulkin
#15: Itt miért nem működik a jogállam? Sorolj már példákat légyszíves, hogy mitől kéne úgy éreznem, hogy egy rohadt diktatúrában élek. Köszi
21.
21.
#20: No látom, hogy te lealább érted, hogy miről beszélek. Persze, amúgy nem fog csődbe menni, a CD, ha "fura" lesz a Cyberpunk és anyagilag nincs az a bolygó, hogy ne legyen sikeres ezek után. (Főleg, hogy még nekem is elő van rendelve több, mint egy éve).

De ha szar lesz --- vagy fogalmazunk úgy, hogy nem annyira jól jön össze (mint pl egy Mafia, vagy Saints Row), amit még a legnagyobb rajongóként is számításba veszek, akkor sokan fogják a szemöldöküket a seggük partjáig felhúzni és kb 50 % vevő lepattan a következő játékukra, a Witcher -re és megszűnik a bizalom is. Ilyen ez a showbusiness. Most a CD elég god mode-ban tolja a Doom-ot és feltétlen a kiérdemelt bizalom. Imádom az univerzumot és a setting-et, tolni fogom a játékot, de ha egy gagyi GTA klón lesz az egész, azt én fogom először kimondani, első nap, első percben. Azért mert nem én fogok megfelelni a játékonak, mint ahogy bizonyos kötökben teszik, hanem a játéknak kell megfelelnie nekem.

Azt hiszem, ez egészséges gondolkodás.
20.
20.
Ruvik
#14: Ha elbaszott GTA-t említesz, szerintem a Mafia sorozatra gondolsz inkább ahol volt egy első rész aztán ennyi. Vagy a Saints Row-ra ha már itt tartunk, ahol meg volt egy közepesen erős harmadik rész. A Projekt Rednek amúgy miért is lenne vége? Te láttad hogy uborkáék vagy aktivizsönék bebukták a részvényeiket örökre mert csináltak egy rakás szar játékot? A hype megvan, már az elad majd egy nagy rakás lemezt meg elektronikus tulajdonjogot. Persze remélem a legjobbakat, és szerintem a szembeszél ellenére is képesek lesznek a PS4/XBOXONE verziókat alaposan megcsinálni.
18.
18.
Mortis
#15: igen, mennyivel jobb az USA-ban, ahol ha nem keresel évi 6 számjegyű összeget meg is dögölhetsz az egészségügyi rendszerük miatt; vagy hogy ha este kimerészkedsz az utcára egy nagyobb városban, akkor ugyanúgy lehet reális halálfélelmed mint 100 évvel ezelőtt ugyanott.
nem azt mondom ,hogy Magyarország jó hely, de itt előbb el tudsz érni egy 21. századi fejlett országban elvárt életminőséget, mint ott. nyilván ha jól képzett vagy s tapasztalt a munkaerőpiacon, akkor ott a jobb, nincs mese - csak ugye ez még mindig nem igaz a népesség nagy részére.

ON: az aggasztó csöppet, hogy sokminden vissza lett egy kissé skálázva. nem 10 terület hanem hat, nem háromlépcsős eredet választás hanem csak 3 opciós - ezek valószínűleg jó jelek ,hogy realizálták a készítők a kevesebb néha több elvét; csak remélem nem veszik el az igazi RPG érzés, mert a Witcher-ekben nagyon eltaláltak hogy az előre megírt, adott karakternek árnyalhatjuk a személyiségét döntésekkel. itt custom character-nél kicsit több opciót várok, de az eddigi látnivalók egyáltalán nem koncentráltak erre.
17.
17.
#15: Erről az jutott az eszembe, hogy ott tényleg megválasztották Arnold Schwarzenegger-t kormányzónak, mert ő a terminátor és amúgy is, just for the hell of it.

Itt meg akkor Gáti Oszkár, vagy Reviczky Gábor kéne elnöknek.
15.
15.
bitbandita
Trump egy conman. Az, hogy megválasztották, és rászavazott több millió ember, az egy dolog. Ha ráadnának egy öltönyt egy majomra, és megtolnák egy alapos víruskampánnyal, simán megválasztanák. Már csak azért is, mert mekkora poén. Az emberek ilyenek. Ha mindenki higgadt fejjel, reálisan tudna gondolkozni ezen a bolygón, akkor ezeket az alakokat elzavarnák a picsába, illetve meg sem választanák őket. Azonkívül az ostobaságnak hatalmas ereje van. Vagy inkább úgy mondanám, a propagandának hatalmas ereje van, még a nem buta emberekre is, de az ostobáknak kb olyan, mint a tűznek az oxigén. Nagyon szomorú ez, hogy itt tartunk, hogy ilyen Trumpok, és Orbánok uralkodhatnak. Csak az Usában annyival jobb a helyzet, hogy ott még működik a jogállam.
14.
14.
#13: Akkor hozzázólok én is. Remélem nem egy elbaszott GTA lesz az egész, mert akkor vége a CDPR-nek.
13.
13.
Ruvik
Ha más nem is én azért hozzászólok a cikk tartalmához. Reménykedem hogy a különböző körzetek valóban egyediek lesznek, de közben egy nagy egészet alkotva jelennek meg. Nem akarok olyat hogy átsétálok az utca túloldalára és ott már a totál törvénytelen fegyverkereskedők integetnek át a törvénytisztelőknek. Legyen átmenet. A művészi megvalósítással az eddik kiadott videók, képek, concept artok alapján nem lesz gond.
10.
10.
Érdekesség, én katolikus keresztény családnak vagyok a (félresikerült) leszármazottja és így tudom, hogy a keresztények Trump-ot támogatják. Több oka is van ennek, de itt lehet egy összekötő kapocs a sok fízfejűnek zzal, hogy akkor minden keresztény egyúttal rasszista is.

Most nem azért, de én TÉNYLEG utálom ezt a bolygót.
7.
7.
xanatos0911
#1: Igazad van, ennek ellenére én úgy gondolom, hogy egy elnöknek nem “tényeket” kene kozolgetnie Twitteren meg interjúkban, hanem cselekednie annak érdekében, hogy enyhítse az adott problémákat. Egyébiránt, ha lattal Trumprol valaha 2-nel több videot vagy interjút ami vele készült, esetleg akármilyen felszólalását különböző eseményeken, akkor tudod, hogy az ember egy totalis idióta és a világon fingja sincs semmiről... rasszizmus ide vagy oda.
5.
5.
hedzsooo
Akkor a Westbrook voltaképpen kb. a mai Beverly Hills lesz.. Hát, manapság már ott is akadt azért balhé elég. :-)))
3.
3.
hedzsooo
#1: Trump-al az a gond (Biztosan van több is, ahogyan senki sem hibátlan, viszont tén most úgymond a fő gondjára akarok utalni, már ami a nagynyílvánosság előtti megítélését illeti.), hogy nagyon tuskón ad elő sok mindent, meg látszólag meggondolatlanul de igazából ezzel próbál csak kitűnni, hogy igyekszik ráhatni az emberek érzelmére, egyfajta sokkot kiváltva belőlük a mondandóival, meg persze tetteivel is...

Szerintem sz@r stratégia DE egyszer mégiscsak megválasztották ugye. :D

Még azon sem lepődnék már meg, ha újra megválasztanák idén, ahogyan az ellenzék, másik esélyesnek tartott eddig reagált a jelenlegi helyzetre az USA-ban....
2.
2.
hedzsooo
#1: Ez van, manapság szinte mindenki mindent szemellenzővel bír nézni csak, meg végletekben gondolkodik.

Mert ehhez ugye nem kell sokat gondolkodni, sem időt vesztegetni arra, hogy egy adott dologról több helyről, több szemszögből informálódjon, meg azokat az infókat meg is eméssze, értelmezze, aztán saját maga alkosson róluk véleményt, ami mellett érvelni is bír logikusan, stb.
1.
1.
Watson - az előzőekkel szemben már igenis balhés kerület, ahol a legtöbb bevándorló tömörült össze.

Teljesen nyilvánvaló a dolog, de a mai társadalomban ez már egy teljesen elfogadhatatlan kijeletés is lehet. Pl Trump-ot ilyenek miatt tiltják mindenhol, hogy rasszista - aztán csak a tényeket közli
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...