VR-ban térhet vissza a Splinter Cell

  • Írta: szlav
  • 2020. július 19.
  • Pletyka
Link másolása
Mi mással lehetne eladni a drága VR-eszközöket, mint néhány ütős játékcímmel? A The Information magazin információi szerint Oculus-exkluzív Assassin's Creed és Splinter Cell készülhet a Ubisoftnál.

Hivatalos közleményről egyelőre nincs szó, így érdemes egyelőre fenntartásokkal kezelni a híreket, de a The Information lapértesülései szerint a Ubisoft a virtuális valóság terében élesztheti újra Sam Fisher lopakodós kalandjait, és még az Assassin's Creed is tehet egy VR-os kitérőt.

A magazin szerint a Facebook a Ubisoft markába csapott, így a franciák legalább két Oculus-exkluzív VR-játékot készíthetnek, és láthatóan nem is bízzák a szerencsére a dolgot - két közkedvelt, nagy rajongótábornak örvendő franchise-t használnának fel erre a célra.

A Half-Life: Alyx példája nyilvánvalóvá tette, hogy elég egyetlen ütős cím is, hogy az egy teljes VR-rendszer zászlóshajójává váljon - az év elején, már a játék megjelenése előtt világszerte elfogyott a Valve Index, a megrendelések teljesítése pedig még ma is hónapokat vesz igénybe.

Habár a Ubisoft említett két játéka még egészen képlékenynek tűnik - bár nem először hallunk róluk -, az egyre valószínűbb, hogy a Splinter Cell ilyen vagy olyan formában, de hamarosan visszatér. Luca Ward, Sam Fisher olasz szinkronhangja elárulta, hogy a széria legújabb darabja az eredeti tervek szerint már idén feltűnhetett volna, a jelenlegi körülmények és a nagy videojátékos csúszások miatt azonban a projekt áttolódott a jövő évre.

7.
7.
zozo76hun
6.
6.
NDee
...és ne legyek ideges?
5.
5.
Hiszen a Half Life is újjászületett a VR-nek köszönhetően... vagyis sokan fogalmaztak így. Mások meg úgy, hogy hiányzik belőle a VR nem támogatás és egy szám a címéből. Minden esetre sokaknak tetszett az Alyx és a Splinter Cell sem lenne semmivel sem rosszabb téma egy ilyen VR játékra.

Egészen addig, amíg jól megcsinálják őket. Persze nincs mindenkinek szemüvege és szerintem nem is akar mindenki egyet. De akinek van, annak nem rossz hír, ha hasonló tartalom érkezik rá, mert hát erre jó a szemüveg. Az ilyene játékokra mindig úgy gondolok, hogy okés, persze, csinálják meg jól őket, aztán ha pár év múlva újra lesz valamilyen VR szemüvegem, legalább ott lesznek rá olcsón ezek a "régebbi" jó játékok.

Nem olyan rég, amikor körülnéztem a VR kínálatban, akkor már volt több jó és érdekes játék, nagyon sok jópofa ingyenes okosság és egy csomó fos. Gyors ránézésre meg lehetett mondani az árakból, hogy ha a VR kategóriában egy half-baked és félig szép játék készül (játékidő két óra), már azt jó pénzért el lehet adni. Aztán, amik jobban sikerülnek, meg veszik is a szemüvegesek, mert hát különben minek a szemüveg?

Ennél fogva nem csodálkozom, hogy nagyobb játékkiadók is próbálnak ott megjelenni hangzatos címekkel. Nekem nem baj, ha egy VR játék tipikusan VR-es, csak legyen jó. A nagy kiadóknak pedig van is tudásuk és pénzük elég jóra megcsinálni őket - ha akarják. Ha azt nézzük, hogy a Half Life: Alyx is alsó hangon 12 órás, de ha nem szaladsz és mindent megcsinálsz, akkor 20 felé megy a játékidő, az már nem olyan rossz.

Jó tartalom miatt pedig jobban terjedhetnek és olcsóbbá válhatnak a szemüvegek is, az meg mindig jó, ha van rá sok jó játék is.

3.
3.
Slik
otletnek nem rossz mar csak a 3 lampas szemuveget nezve meg tokeletesen illene a lopkadasba
de jo lenne ha csak valaszthato lehetoseg lenne
2.
2.
Gykrizsi
Kell a francnak, rendes rész kell
1.
1.
Cole
Ennek tudnék örülni, de ne ilyen szabadulószobás hülyeség legyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...