Világszerte elfogyott a Valve Index

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 16.
  • Hír
Tavaly novemberben még csak az Egyesült Államokban és Kanadában volt hiánycikk, mostanra viszont már sehol sem lehet kapni a Valve Indexet a világon. Egyetlen kivétel azért akad, ha Japánban jártok, ott még le lehet csapni rá.

Road to VR még tavaly novemberben számolt be róla, hogy a Half-Life: Alyx bejelentését követően az Egyesült Államokban és Kanadában is komoly hiánycikk lett a Valve saját fejlesztésű VR-szemüvege, a Valve Index. 

A roham akkor Európát még nem érte el, mostanra viszont eljutottunk oda, hogy az új Half-Life-epizód premierjéhez közeledve a 31 régióban értékesített headset egy ország kivételével mindenhol elfogyott.

Ha megnézitek a táblázatot, akkor jól látható, hogy egyedül Japánban tudtok még Valve Indexet vásárolni. A Valve természetesen igyekszik kielégíteni a megnőtt igényeket, amire van is esélye, hiszen az új Half-Life megjelenéséig még márciusig van egy kis idő.

Ezek is érdekelhetnek

46.
delphijos
#43: “Senki nem nevezte a VR csúcsának a resi 7et és a psvr-t”

“ps vr-t néztem amit a sok ps vr tulaj a VR "csúcsának" becézett több helyen”

Még a legelvakultabb ps fanatikus se mondana olyat hogy a psvr a csúcs. Az más ha valakinek bejön vele a játék mint élmény. Ha meg konzolon játszik, más nincs is... De a két kommented akkor is üti egymást...
45.
delphijos
#22: Én általában a pártodat fogom, mert a te dolgod ha spórolsz, de olyan nagyot akartál most mondani ( a psvr-t a VR csúcsának sose mondta senki ) hogy kicsit kilóg a lóláb....
44.
Extol
Minden hétvégén Japánban járok waze
43.
crytek
#42: Senki nem nevezte a VR csúcsának a resi 7et és a psvr-t.
Ps4 tulaj irta hasonló vr hírnél anno, hogy a ps vr legszebb címe a resi 7..amíg nem láttam én hittem neki. Mert sok ps vr fogyott meg jókat irogatnak csak igaz lehet.. Nem tudom mit láthatott aki írta..

Ha azt jelenti a troll hogy valaki leírja a tapasztalatát, véleményét, életét akkor elfogadom. De tudtommal nem ez van a fogalom meghatározásánàl
42.
Kawada
#40: "A psvr-t és a RE7-et nevezni a vr csúcsának elég meredek gondolat."

Még Kutaragi se tudna ilyen faszságot mondani... Provokálni akart egyet a trollocska.
41.
crytek
#40: Te is jössz bravó azért olvasni tanulj meg..
40.
Neurotic
Nem tudom miért bántjátok ezt a crytek srácot. Egész szórakoztató és teljesen komolyan vehetetlenek a hozzászólásai. Van bőven pénze és sajnálja a játékokra. Meg bundle-ben vett játékokkal üzérkedik. Meg vr sem kell neki, mert ő látta a psvr-t :D

A psvr-t és a RE7-et nevezni a vr csúcsának elég meredek gondolat. Egy pc-be a videokártya többe kerül mint egy ps4. Hogy lenne már a ps4 a csúcs? :D Ez meg ha majd ilyen meg olyan lesz a vr, meg "ingyenre kijön", meg gépet is ingyen lehet hozzá kapni ... na jól van. Mit lehet erre mondani azon kívül, hogy "legyél el szépen amíg a többiek értelmesen beszélgetnek!"? :D
39.
Kawada
#31: Én csak említettem neki, hogy akkor biztos az volt az első értelmes vr aaa. Blood and truth nem néz ki rossznak, fallout vr, doom vr, skyrim, ezekről lehet jókat olvasni itt-ott. Részemről külön kezelem ezeket a "aaa" címeket, mint a techdemóa cuccokat. De nem vagyok benne. Sok kell még, hogy engem bevonzon, pedig black fridaykor már elég jó kis pakkok voltak itt a románoknál.
38.
crytek
#32: Akkor halott leszek.Majd elkölti más amíg élek se zavar halálomkor meg pláne.

Felélni mindent pénzt fel lehet de olyanra amit nem használok minek költsek? A játékok pont ilyenek. Azért nullázom, mert soha semmilyen körülmények között nem érek a meglévők végére sem 50 élet alatt sem.
36.
Nyarlako
#32: Amikor majd kiderül hogy Isten protestáns akkor meg neki lesz igaza a mennyek kapuinál.
35.
Duken
#34: Bocsi mobilrol ìrok allandoan felre gepelek.
34.
Duken
#31: Astro Bot ezerszer jobb mint a resi7 vr-ben. De a firewall vagy egy moss is tőbbet ad. De persze ez még mindig kevés azt belátom. A beat saber nagyon komoky még a tetris effect illetve a Thumperel olyan játszani vrben mintha be lennél tépve. Brutàlis!
33.
Duken
#30: és persze AAA címeket.
32.
Duken
#27: Nekem pont abban kéne fejlődnöm amiben te erős vagy. Nekem is van pénzem m, félretéve is de a többit nem sajnálom sem magamtól sem a családomtól! Talán egy picivel kevesebbet költhetnék magamra. Viszont nàlad meg pont az ellenkezőjét látom az a fétised hogy rakosgatod a pénzt. Azt holnap meghalsz mi van? Nem azt mondom éld fel, de néha megengedhetnéd magadnak hogy élvezd is, kemény munkád gyümölcsét. Picit lazábban de ésszel persze.
31.
Ultimate
#14: A resi 7 maximum azért akkora élmény mert AAA horror. De semmi másról nincs szó benne csak az FPS kapott egy VR modot, amit ugyan úgy irányítasz mintha nem lenne VR...A fejjel célzás pedig kifejezetten idegesítő volt ha arra állítottad. Arra ment a mellkas verés hogy AAA játék psvr-ra...Na azóta is nagyjából az egyetlen amit komolyabban fel lehet mutatni mint AAA Vr, holott nem is teljes értékű VR. Baromi jó mert félelmetes. De a nyúlkálós mászkálós akciózós VR techdemók is jobb VR élményt tudnak adni pont az irányítás és mozgáxérzékelés miatt.
30.
Duken
#25: Egyetértek! A grafika még botrányosan szar. Viszont személy szerint nem bántam meg a vételt mert új és krva nagy élményt adott pl egy beat saber is amit godach kollega említett. Firewall zero hour hatalmas multis élmény vr-ben, a Moss is jó, az Astro Bot meg bármilyen platformon megállná a helyét.Az új Mario élmény mondhatni. De köv gentől többet várok. Adhatnának egy izmosabb változatot. :)
29.
godach
#27: Szoktak amúgy egy évben annyiszor hozzádszólni, mint itt egy hír alatt a kis semmirekellő stílusod miatt?
Mert arra rájöttem, hogy sem tapintatlan sem hülye nem vagy, szóval inkább van viszketekségi betegséged aki a figyelemre vágyik :D
(Sokkal normálisabb témában is tatláhatsz beszélgetőpartnert, nem kell gyökérnek lenned ehhez és bunkónak :( )
28.
godach
#24: Erre mondtam, hogy nagyon jól csinálja mert 100/1 arányba ki tudja provokálni a személyeskedést, még olyan emberektől is, akik am tartják magukat az elveikhez.
Az a baj, hogy a pucérszájú moderátorok csak a papírformát nézik és egy ilyen kis valaki, akár 20-30 embert is ki tud rugatni, akikkel egyébként idővel könnyen össze lehet haverkodni, de nagyon hamar felkapják a vizet. Ultimate, Kawada és még sokan vannak ilyenek. Bár, nagyon remélem, hogy a moderáció majd figyelembe veszi azt is, hogy ki mennyire aktív, humanitárius, közösségépítő mert akkor nem kell újra és újra bye-bye-t inteni az ilyen embereknek.
Ellenben, ha kicsit átlátnak a szitán akkor könnyű beazonosítani azt az egy embert itt, aki bár cenzúráltan mond valamit, de mindenhol ahova beböfög veszekedés lesz a vége mert azt elvárja, hogy mindenki elnézze neki azt a kis arányú érdeklődési körét és felfogását ami neki van, de Ő nem képes megérteni, hogy ez bosszantó másoknak.
Ha egyszer-kétszer elköveti ezt, az ember szimplán azt mondja rá, hogy tapintatlan.
Amikor elmondod neki, mi a gond és mégis csinálja, akkor Hülye.
Ő viszont értelmesebb ennél, tehát direkt csinálja. Ami azt jelenti, direkt kelt feszültséget, ami egy közösségbe, hatványozottan sok alkalommal nem való. (illetve aki)

(Off: crytek kímélj meg a mégis mit mondtam? csak elmondtam a véleményem!, Rám vagytok izgulva... kommentektől)
Nem 1x2x el lett magyarázva, hogy társaságba hogy illene viselkedni. Természetesen nem kell neked ezzel egyetérteni, csak mivel itt a kommentelől 90%-át bosszantja ez, szerintem inkább hanyagold az oldalt mert a maradék 10%-ból 9,99 azt se tudja ki a bal bokám vagy :(
27.
crytek
#24: Nincs gyerek nem is lesz. Játszani sincs időm nem hogy gyerekre. Mondjuk ez a téma nem veszélyeztet mert a nők sem igen mozgatnak. Munka, foci, gép ez van semmi más nem érdekel.

Simán pengetem majd a zseton a vrre ha lesz majd 4k 90-120as szerkezet.. De ehhez pc is kéne ami még jó pár évig nem lesz a piacon ami meghajta így vr szemcsi se nagyon..
Pénzem van bőven ezt is már sokszor leirtam, de mivel a játékokat ingyenre ki tudom hozni erre nem költök van 2200db mindig lesz mivel tolni. Sosem volt semminél azonnal akarom fétisem, tudok várni ezer cím van ami több éves de nincs meg mert nem tudtam volna ingyenre kihozni..
26.
Ultimate
#25: * az asztali VR-ok kőzőtt. A mobil VR-nálazért jelentőősen jobbat tud mutatni.
25.
Ultimate
#10: Csúcsa a faszom, a legalja.
Amiben jó amellett hogy a technek köszönhetően olcsó,az a screen door effect. Szinte nincs. És itt kifújt a pozitívumok listája.

- Gyenge felbontás ami rányomja mindenre a bélyegét ami világosban játszódik és távolabb van tőled 1-2 méternél

- Baromi gyenge mozgáskövetés ami amellett hogy hajlamos el el csúszni néha, ha megfordulsz és nem lát cseszheted

- Még gyengébb kezelés. Gamepaddal oké bár azzal a VR élmény csak "szem elött" van. A nyalókák forintot nem érnek, arra jók hogy célozz. Mozgásra, komolyabb műveletekre alkalmatlanok. A vásárlók meg hiába kérték a sony-t a v2-es nyalókákra sem került analóg

- A hűdenagy játékkínálat kimúlik 1-1 AAA címnél aminek a zöme pcvr-ban is elérhető, az összes többi ugyan olyan pár órás techdemo mint pc-n viszont az élmény amit adnak a fentebbi irányítás és egyéb galibák miatt meg sem közelítik a pcvr szintet. Ráadásul lehetőséged sincs hogy egy egy játékba bemodold a VR-t ahogy pc-n

A psvr maximum eladásokban a VR csúcsa, amit az olcsóságnak és a marketingnek köszönhet. Minden másban hátulkullogó.
Jó lesz ha lesz PSVR 2 hasonló áron, de csak ha mindebben fejlődik. Jelenleg a pcvr nyomába sem ér de persze nem is kerül annyiba. Az viszont hogya VR csúcsa lenne maximum sony fanok szájából vagy olyanoktól ugrik elő akik életükben nem próbáltak ki egy valamirevaló VR stuffot pl Oculus Quest, vagy akár az első piacra szánt riftek...
24.
Duken
#20: Engem nem zavar crytek srác mert bár mond hülyeségeket meg ez a faszirágása furcsa( hogy ez a hobbija, a játék de még erre is sajnálja a pénzt... családjától mennyire sajnálhatja?... télen is szandálba fogja iskolába járatni a gyerekeit? ...:D) Viszont személyeskedni nem nagyon láttam őt, ez dicséretes. A vr-t, legyen az psvr, vive vagy oculus azért szidja mert drága. 10 év múlva csak úgy áradozni fog a psvr-ról!xD
23.
Kawada
#22: Te láttad a listádat év elején vagy végén, hogy 2019-ben miket vittél végig adott esetben többször is? Szerintem ott sokhoz képest a witcher 3 480p-ben elég modern ajánlat.

Amúgy nem reagáltál arra (pedig normálisan mondtam...), hogy sima ps-en vagy prón próbáltad-e.
22.
crytek
#15: Mindegy mi van csak én irom és bele kell kötni igaz.?

Mivel láttam tudom milyen és mivel folyamatosan látom hogy a sima verzióhoz képest okádék a kinézet pont nem érdekel, hogy maga a vr élmény milyen. Tudom milyen az élmény de a grafika miatt ingyen se kell. Kb mint a witcher 3at tolni 640x480 low grafikán, év játéka meg minden de kösz ilyen körülmények között ignorálom azt is.

Ha nincs más lehet belekötni ebbe is biztos van elűtés meg vessző ill. helyesírási hiba
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...