Ghost of Tsushima - kalózjáték is lehetett volna

  • Írta: szlav
  • 2020. július 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Milyen lehetett volna a Ghost of Tsushima, ha a nemes japán harcos helyett egy francia muskétás vagy egy karibi kalóz lett volna a főszereplője? A Sucker Punch egy ponton erősen elgondolkodott ezeken az ötleteken.

A Sucker Punch méltán ünnepli a Ghost of Tsushima sikeres premierjét, ezzel párhuzamosan pedig a PlayStation Blogon elárultak egy-két érdekes apróságot az idáig vezető útról is. Brian Fleming, a stúdió társalapítója visszatekerte az idő kerekét, egészen addig a pontig, amikor a szamurájos játék még nem volt több egy ötletfoszlánynál.

Fleming elárulta, hogy a csapat már a kezdetektől megegyezett abban, hogy egy olyan nyílt világú játékot készítenének, ahol komoly hangsúlyt kap a közelharc. Éppen ekkortájt végeztek az inFamous: First Light munkálataival, de már ekkor biztosnak tűnt, hogy egy múltbéli korba és más kulturális kontextusba helyezik majd a következő játékukat.

Megkezdődött tehát az ötletelés, melynek során felmerült Rob Roy MacGregor, a skót bandita és folkhős neve, szóba került a három testőr története, egy ideig pedig úgy tűnt, hogy egy kalózos kaland lehet a Sucker Punch legújabb alkotása. Ma már persze tudjuk, hogy egy teljesen más körítés lett a nyertes - a hosszas ötletelés során a csapat újra és újra visszatért Japán és Mongólia háborújához, a végeredmény pedig a PlayStation 4 utolsó nagy exkluzívja lett. Mit gondoltok, jól döntöttek ezzel a témaválasztással a fejlesztők?

17.
17.
Yanez
#15: Ki mondta, hogy bannt kapott? Csupán moderálva lett egy személyeskedős, obszcén komment. Bann majd akkor jár, ha ebből nem tanul és folytatni kívánja eme nem kívánt tevékenységét.
13.
13.
Darksiders84
12.
12.
Clayman
#9 miért lett moderálva. Emlékeim szerint semmi sértőt nem irt.
11.
11.
BockÚr
#6: Na várjuk csak ki a végét a cyberpunknál
10.
10.
Darksiders84
#9: +1 szépen leírtad a lényeget! Én is néztem fekete-fehér módban de szerintem ez hosszú távon vagy csak így végig nem sokan fogják hiába hangulatos.
9.
9.
Robilluma
6.
6.
azureknight0715
#3: Hát szerintem meg Nagy játèk lett. Sőt nekem jelenleg erősen èv játèka gyanús. Persze ezt a címet a cyberpunk fogja elvinni de ha az nem lenne ebben az èvben tuti a tsushima lett volna számomra a nyerő.
4.
4.
mephi
Szerintem remek választás volt, és ami a lényeg, hogy nagyon visszaadja a játék a korabeli japán hangulatát. Rengeteg apróságra figyeltek, és ez teszi ezt a játékot különlegessé.
Ez a játék ismét egy olyan játék, amiért megérte PS4-re benevezni.
3.
3.
"a végeredmény pedig a PlayStation 4 utolsó nagy exkluzívja lett"

Exkluzív lehet, hogy lett a játék, de nagy az biztos nem. A PS exkluzivitás meg egészen más értelmet kap mostanában.
1.
1.
Slik
leglabb ilyen ac MEG nem volt
persze ugyis lesz majd
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...