Free-to-play lesz a Rocket League

  • Írta: gorien
  • 2020. július 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Közel ötévnyi működés után modellt vált a Rocket League, fizetős játékból free-to-play lesz. A váltásra a nyár során kerül sor, egy időben azzal, hogy a játék elhagyja a Steamet, és átköltözik az Epic Games Store-ra.

A Rocket League 2015-ben egy nagyon egyedi koncepcióval mutatkozott be: távirányítós autókkal lehetett focizni benne. A játék azóta nem keveset változott, volt néhány popkulturális crossovere is, aminek a különféle franchise-ok rajongói örülhettek, és persze számos végleges vagy ideiglenes játékmóddal bővült.

Az Epic Games 2019-ben vette meg a Rocket League-et és a fejlesztőit, a Psyonixot, így várható volt, hogy az ő boltjukban is felbukkan majd a játék PC-s változata, ám mint kiderült, az akkori ígéretekkel ellentétben exkluzív cím lesz belőle.

A Steamről való elköltözés a nyár folyamán megtörténik még, jelentették be a készítők, és ezzel együtt a jó hírt, hogy free-to-play modellre vált a játék. A Rocket League játékélménye lényegében változatlanul megmarad, de a bajnokságokat és az online játékot is finomítani fogják a modellváltásig.

Amint megjelenik az Epicen, a játék tehát ingyenesen hozzáférhető lesz. Habár a Steamen többé nem lehet majd megvenni, az eddigi tulajdonosok nem vesztik el a saját példányukat, sőt számos játékbéli finomsággal köszönik meg a fejlesztők az eddigi támogatást. Ez igaz az Xbox One-os, a PlayStation 4-es és a Nintendo Switches példányok tulajaira is. Mivel már egy ideje él a cross-play a platformok között, ezentúl sem fog gondot okozni, hogy honnan is játszunk.

15.
15.
VoidPancake
#12: Nem tudom milyen védelme van csalók ellen a játéknak, de azt is vegyük figyelembe, hogy a RL-nek van E-Sports ligája. Ez sok mindenben mérvadó. Ki kell várni a végét.
12.
12.
Gaboo77
#11: Félre ne érts! Örülök, hogy ingyenes lesz, csak tendencia, hogy az ingyenes játékokban megjelennek az önerőből életképtelen Vérpistikék, akik csalással tudják csak megoldani a győzelmet, veszíteni pedig nem tudnak. De mivel, ha kidobja a játék, ingyen regisztrál vagy 100 felhasználót, nincs visszatartó erő sem. Én mindenütt bevezetném a hardware ban-t.
10.
10.
Gaboo77
Végre, ez is tele lesz csalókkal!
8.
8.
Animejetix
Akkor Switchre ingyé lehúzhatom? :)
7.
7.
Rókalesőcipő
Nyugi a fanok már zúgolódnak!
5.
5.
godach
#1: Ezt most komolyan mondod?
Komolyan kérdem. :D
4.
4.
Ooorky
#2: Ha egy játék megvan Steam-en akkor meg is marad, csak a store-ból nem érheti el új játékos.
Jól tették a készítők, hogy lehúzták egy 5 éves cuccal sweeney-t.
2.
2.
cyberstaker
És mi lesz a letölthető modokkal, amik jelenleg csak a steamen elérhetőek?
1.
1.
Clayman
Végre átkerül az epicre. Így végre érdemes lesz kipróbálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...